kaptan dışarı çıkmayacağım için yem bulama derdim var nasıl temin edebilirim solucan taksam olur mu kıyıdan avlanacağım istavritcıkar mı??? reeling mrsparkle
İstavrit Foça da kıyıdan çıkmaz. Açıkta Çıkan istavritler de bilek kadar olur. Bir kasnak ve birkaç iğne al. Kıyılardan taş ve kayaların yakınlarından yengeç topla. İğneye tak ve 5-10 metre ileri at. Akşam suyu ve sabah suyunda dene. Çupra, Levrek kandırabilirsin.
saol patron kumsalda yani yüzdüğümüz yerlerde mırmır karagöz falanda var iskele gibi bir yer var ordan 3lü dip oltası ve şeytan oltasıyla deniyeceğim nasıl yem bulabilirim sadce varsa toprak solucanı ve yengeç var
çarşı içinde yem satan bir yer var. Boru kurdu gece için bu aralar çok popüler. Gündüz için ise sülünez kullanabilirsin. Ama gündüz pek dişe dokunur balık denk gelmez.
Kampa gittin mi? gidecek misin? Benim denemek istediğim bir yöntem vardı yem bulamazsan sen dene. Öncelikle sardalya alıyorsun, içlerini yemizleyip, dışını pişirir yersin. Bağırsak kısmını bir miktar unun içine atıp yoğur, biraz da su ekle, sağlam olsun diye 3-5 yumurta akı da ekle. Bir top hamurun oldu diyelim. Yapış yapış olmasın, sağlam yapıda olsun. Tek iğneli 20 kadar köstek hazırla. Köstekler 50 cm uzunluğunda olsun. Hazırladığın hamuru kurt şekline getirip, iğnelere kurt görünümüyle tak. Misinanın üzerine kadar çıkar, yani hamurdan kurtların 8-10 cm gibi olsun. 50 cm'lik 20 hamur takılmış kösteği kampta güneşte bir miktar kurut, çokta kuru olmasın. Yeterli sertliğe kavuşunca gölgede muhafaza et. Gece tek iğneli gezer kurşunlu takımla bir dene bakalım sonuç ne olacak. Kan kokulu hamuru karagöz ve çipura türü balıklar seviyor. Mığri musallat olmazsa ve bölgede karagöz çipura varsa iş yapacağını düşünüyorum. (DENEMİŞ DEĞİLİM - YALNIZCA FİKİR) Un ve yumurta bulunduktan sonra, kampta sardalya bulamasan bile gündüz ekmek içiyle yakalayacağın balık içlerini bile kullanabilirsin. Uğraşmam diyorsan, taş üstlerinde kabuklu taşlara yapışmış sümüklü böcek tarzı canlıları kullanabilirsin. Toprak solucanı da bir seçenek. İşe yaradığı durumlar duymuştum ama istavriti unut. Buralarda kıyıdan istavrit bulamazsın. Tutacağın balıklar genelde; mırmır, çipura, karagöz, isparoz, sarpa, melanur, melina, eşkina, levrek, miğri, kayabalığı, ot balığı, trakonya, iskorpit. (Son 2 balığa dikkat et, elinle dokunma) Genelde avların çipura, karagöz, isparoz üçlemesi arasında geçer sanıyorum. Şimdiden rastgelsin.
Yarın sabah yola cıkıyoruz volkan abi. Bizim yüzdüğümüz yerlerde karagöz mırmır bu tür balıklar bol geçen dönemde harızlıksızdık bu dönemde gidiyorum balıkları görünce içim gidiyordu balıklar artık evcilleşmiş volkan abı kaçmıyorlar. ben senin hamuru yapmayı deniyiceğim.