Foça'ya eylül ayında tayin oldum,yıllardır buraya tayin olmayı ve ufak bir tekne alıp ailecek balık tutmanın hayalini kurdum.Hayallerimden ikisi gerçek oldu,allaha şükür önce tayinim gerçek oldu daha sonra da 9.9 4 zm. motorlu ve 4.70 cm polyester bir tekne aldım,şimdi ise sıra son hayalime geldi balık tutmaya.Ama yer yurt bilmediğimizden 3-4 defa çıktığımız seferlerden genelde ısparoz gibi ufak balıklarla döndük,açıkcası bu biraz hayal kırıklığı oldu.Bu işinde bazı incelikleri varmış ve en önemlilerinden birininde av yeri olduğunu söylediler...Bende Eski foçayı bilen üstadlardan yardım istemeye karar verdim.İster burdan ister özelden anlatabilirseniz inanın çok sevineceğiz.Veya belirleyeceğimiz birgün beraberde çıkabiliriz.Hem bu sayede üstadlarla tanışma fırsatı da yakalamış olur fikirlerini almış oluruz.Bu siteye üye olmak,aranıza katılmaktan çok mutluyum üstadların yardımlarını bekliyorum...
öncelikle hayırlı olsun eski foçayı iyi bilirim eski foçadan biraz açılınca bir fener var onun karşısı öyleden sonra güzel karagöz yapar çıkışa doğru az ileridede mercan bulabilirsin daha da açılıp ilk küçük adacık ile karşı karşıya bir durumda çapa atarsan ordan güzel balık alırsın
Yok Yok kolay kolay pes etmem ama insan sonuçta en başda hevesli oluyor güzel balık konusunda bende de o heves var şuanda onun için üstadlardan yardım istedim sadece...
bak abi burdaki resimde balığın olduğu yeri kırmızı ile çizdim umarım yardımcı olur eğer tekrar foçaya gidersem misafirin olurum http://img197.imageshack.us/img197/8155/tttkh.jpg http://img638.imageshack.us/img638/545/rrra.jpg http://img718.imageshack.us/img718/5849/eeev.jpg
tamamdır saolasın biz foça suların çok balık tuttuk en zevkliside tuttuğun balıkları pişirmesi oluyor haydi rasgele raporlarınızı bekliyorum
Tabiki tutartumaz raporlar burda,inşallah foça suyu hepimize bereket getirir.Birde bu mevsimde yakalayabileceğimiz en güzel balık neler olabilir...
ben 3 sene önce bu zamanlar orada çok güzel karagöz mercan ısparoz bide küpez yakalıyordum küpes i orta sulardan avlaya bilirsin tam orta derinlikte oluyolar bide zargana olabilir yanlız pes etme gösterdiğim bölgelerde mutlaka balık olur herzaman olmaz ama mutlaka denk gelir inanki oltanın boşluğunu alamadan daha balık yakalanıyordu foçama selamlar bu arada bol bol foçanında resmini çekersen sevinirim hasret gidereyim burnumda tütüyor
elevator kardeşime ilgisi için çok teşekkür ediyorum.Foça'da ikamet eden ve şuanki durumu ve av yapılacak yerleri belirtebilecek üstadlarında yardımlarına ihtiyacım var.Üstadlardan ilgi bekliyorum...
Ercan hoşgeldin foça gibi kaliteli balığın olduğu bir bölgede hemde kendi teknen ile avlanmanın zevkini yaşamanı dilerim bereketli avların olsun rastgele
Çok teşekkür ederim esref abi,tekneyi alırken tek dileğimde ailemle hoş vakit geçirmekti allah hiçbirimizin ağzının tadını bozmasın,hepimizin bereketli avları olsun,tabii ki Foça'da avlandıkça deneme yanılma yöntemiyle bizde eminim av için ideal yerler bulacağız ama isterimki Foça'yı iyi bilen üstadlarda yardım etsin.Allah edende etmeyendende razı olsun...Herkesin pruvası neta denizleri sakin avı bol olsun...
http://www.dosyayukle.tk/images/358_fo_a323.jpg Üstadlar acaba nerelere avlanmamızı tavsiye ederler birde belirttiğim noktalarda neler çıkar bilgi verebilirseniz çok memnun olurum...
Aramıza hoşgeldiniz. Tanışma konunuzu okurken, üç sene önce kendimi görür gibi oldum. O zamanlar isparoz ve hanoslarla eve dönmek bile acaip zevkliydi. Zamanla yeni meralar, teknikler keşfederek daha seçici ve zengin avlar yapacağınıza emin olabilirsiniz.
degerlı arkadasım yıllardır eskı ve yenı focadan karadan balık avlarım,senden rıcam sudur,yaz da olsa kıs da olsa focanın suyu azgın bır at gıbıdır,teknende geklı saglık tertıbatını fazlasıyla bulundur,sahılden olabıldıgınce cok acılma, hayırlı avlar tugay sahın
Kesinlikle haklısın benden ziyade hayatında ilk defa denize olta atmış eşimin ilk çektiği isparoza sevinmesi gözümün önünden hiç gitmiyor.Bu çok ayrı bir keyif,dediğiniz gibi inşallah zamanla daha güzel avlarda yapacağız,tabii bu arada Foça'nın üstadlarının da yardımı olursa hayır demeyiz hayır duası ederiz...
İlgin ve uyarıların için çok teşekkür ederim.Uyarılarını tabiiki dikkate alacağım,bunun yanında amatör balıkçılıkta tarihimiz yeni olsa da denizcilikte eski sayılırız