Eskimo Usulü Balık Avı İçin Buz Delici

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Takim cantasina sigacak bir sey degil :) ama mecburen Malzemeler/Takim Cantasi kategorisi altinda actim konuyu... Eskimo usulu buz uzerinde balik avi icin ozel gelistirilmis buz delici burgular... Erzurum ekibimizden sevgili Nuri agabeyimiz ve Muharrem hocamiz icin uzun zamandir aradigimiz turden aletler... taa Amerika'lardan, Kanada'lardan getirtmek cok tuzlu olur ama buralarda da benzerini bulabiliriz belki... arastirmalara devam...

http://demandware.edgesuite.net/aag.../catalogs/catalog-strikemaster-2013.pdf?id=20

Bu da katalogu aldigim sitede yer alan Buzda Balik Avi Forumu'nun linki. :) Meraklisi icin ilginc bilgi ve resimlere ulasilabilir...

http://www.idofishing.com/forum/postlist.php/Cat/0/Board/ice/page/0/view/collapsed/sb/5/o/all

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Değerli dostum İbocan, öncelikle hayırlı geceler:)

Eskimo usulu av başlığını görünce, gözlerim faltaşı gibi açıldı birden:eek: :laughing:

Yanlız buzun kalınlığını unuttun galiba, istersen Nuri abim tekrar hatırlatsın, öyle ufak buz kırıcılarla falan olacak iş değil sanırım:rolleyes:

Allah ömür verirse, bir gün mutlaka eskimo usulu balık avlamak isterim seninle, kısmet olur inşallahreeling

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sana da hayirli geceler Isa dostum. :) Ilgin icin tesekkur ederim.

Havalar sogumaya baslayinca Nuri agabey ve ekibinden yine guzel raporlar gelir insallah. O muhtesem doga manzaralarini bizlerle paylasirlar da gonlumuz acilir.

Ben de cok istiyorum alabalik avini, hele ki eskimo usulu. :) Insallah... hep beraberce...

Sagolasin kiymetli dostum...

4. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Ben de Kars'a atandım bu yıl. Haliyle konunun takipçisiyim. Tatlı ve donmuş suda avlanmayı öğrenmem lazım. Yoksa deniz getirmem gerekecek karsa. :D

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hayirli olsun. Bereketli avlar dilerim...

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Isa dostum, ben bu buz delici burgu isinde pes ettim, bilesin. idk Senin cepheden bir havadis var mi dostum?

Nuri agabey kirk yilda bir sey arastirmamizi istedi, onu da beceremedik. :eek: Aletin bilgisini, cinsini, seklini, semalini bulduk bulmaya da uygun bir yoldan edinme noktasinda cuvalladik. :(

Ne yapalim artik, Nuri abimizin ve Muharrem hocamizin aflarina siginacagiz. Kismet olur da yanlarina gidersek de ceza olarak buzda delik acma isini biz ustlenecegiz. :)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :p :D
    En kestirme yol bildiğin yoldur. O da şudur: alırsın eline bir lom ve vurursun saatlerce buzun böğrüne. 10-15kg. yerinden kalkmaz demiri vur babam vur. İnsanda ne blek kalır ne bel. Tam delik açılır elinden lom kayar gider gölün deriniklerine, bu da işin cilvesi.:)

Ama başka yolu yok galiba.:eek:

Motorlu buz deliciler gördüm bir belgeselde. Devasa aletler. Kavramak bir dert, dakikalarca abanmak başka bir dert. Bir de uzun ki sorma, 1,90 boy lazım, taş gibi pazular.:eek:

Her neyse abiler; gelin şöyle Şubat gibi tam zamanı. Ama lomsuz gelmeyin.:cool:

Başımız gözümüz üstünde yeriniz hazır.;)

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
  9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Değerli dostum, belkide ömrümüzde bir kere nasip olacak bir av için bizleri böylesi bir zahmet içine sokmaz Dadaş dostlarımız:p
    Sen sömestr gibi işlerini bir ayarla bakalım, Allah büyüktür hele biz niyetlenelim gerisi kısmet :rolleyes:
    Yok be Nuri abi, sen bize kıyamazsın, gönlün elvermez bizim yorulmamıza mrsparkle mrsparkle
    İnşallah bir gün Allah nasip eder, sizlerle yüzyüze görüşüp tanışırız, o zaman olta açmasakta olur:)
    Teşekkürler Fatih abi, teçhizat güzelmiş ama fiyatı görünce Nuri abinin tekniği daha cazip geldi bana:D :D

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İsacan emaneti ehline vermek lazım, hak katında da bu böyledir bilirsin. Lom konusunu endişe etmeyesin gubani, İbocan bu iş için biçilmiş kaftan. Maşallah taşı sıksa suyunu çıkarır, buz delmek ne ki? Hepi topu 4 delik bize yeter zaten.;)

Pardon, sizi tanıyamadım?idk Hem lom ne demek onu da bilmem. Buzda balık olur mu yav, o nasıl söz?:eek::confused: (zıpkıncıibo)

:D :laughing:

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Alemsin valla Nuri abim:laughing: :laughing: :laughing:

İbocanı bu saatte yataktan fırlayıp kaldırtacaksın:laughing: :laughing: :laughing:

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bunu ogrendigimiz iyi oldu, sagolun Fatih agabey. :)

Fiyati gorunce zaten boy boy lomlari hazirladim. :D

Hilti getirecem size. :D Buzu delince de is bitmiyor, delikteki suyun tekrar donmasini onleyen ucu isiticili metal tertibat (yilan seklinde turmuz) yapacam, dort ayri deligi dolasan bakir boru seklinde, bir ucu da piknik tupe bagli, tam zihni sinir sistemi yani. :laughing: Delik haricinde ayagimizin altindaki buzu zayiflatmasi ihtimaline karsi da cam elyafi ile kapli yalitim yapacam, sadece deliklere denk gelen kismi isiticak, kar/buz ustundeki borular disari sicaklik vermeyecek. :) Ha bu aleti otobus bagajina verip Erzurum'a kadar nasil getirecez, onu da Isacan dusunsun. :D

Ne uyumasi yahu, proje ciziyorum proje!!! :D :laughing:

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dur bakalım şayet İbocan su koyverirse -ki öyle görünüyor biraz:p - aklımda bir kişi daha var:;)

Gelsin, yani getirebilirseniz gelsin, zira kendi gönlü ile gelmez diye tahmin ediyorum.:eek:

Şöyle söyleyeyim; İzmit'ten biri. Hani böyle tam da yukarıda vasfettiğim yapıda bir zat-ı muhterem. Yaşlı maşlı ama, nice benem diyen delikanlıya kök söktürecek enerjisi olan biri. Yeterki lomu alsın eline ne delik bırakır ne çukur. Hatta azmetse bütün göl yüzeyini hallaç pamuğu gibi savurur, tekneyle bile açılırız, öyle yani.

H'ı, nasıl? iyi düşünmüş müyüm?:confused: :)

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...

Tam kusura bakma uyandırdık dostum diyecektim ki, son satırı şimdi gördüm:D :D

İbocan dostum, biz misafiriz yahu o kadar eziyet etmezler bize:rolleyes:
    Onların sürekli hazırda bulundurdukları gizli delikleri vardır zaten;)
    Bizde buz üstünde mangalı yapar, sucuk ekmek servisi yaparız:laughing:
    Böylesi mübarek bir gecede, birgün tanışabilmek ve kurduğumuz bu hayallerin gerçekleşebilmesi dua ve temennisiyle, Allaha emanet olun dostlar :)

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Proje dedigim oylesi degil be abicim, yilankavi turmuz projesi. ;) :D :laughing:

Bilmukabele azizim... selamlar, saygilar...

16. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Kaç abi kaç, İbocan ayaktaymış ya:D :D :D

Nuri abim, bugün 21 aralık oldu bile, kıyametin kopabileceğini düşünerek yazdıysan bunları, kıyamet kopmazsa işte o zaman senin bireysel kıyametin kopacakhihi hihi hihi

17. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ben projeyi anlayamadım valla, Nuri abi sen çözebildin mi:rolleyes: :rolleyes:

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İngiltere'de kalmak sana yaramış İbocan, bilim/teknik süper. Bilimin beşiği nede olsa.:eek::D

Abim sağolasın ya, gönlüne sağlık. 2 ton endorfin aldım sayende gece vakti.

Gece?

He ya.!

Yatma vaktiydi he mi?;)

Hayırlı günlere inşallah. Sevgi ve saygı ile kalın dostlar.:) ;)

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Allah rahatlik versin Nuri abim... ve de Isa dostum... iyi geceler, selamlar...

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Her bir cümle bir mesaj, birine yazsan diğeri kalacak. Konu konuya eklenince sonu gelmez, güç yetmez. Vakit geç. Uyku? Ah uyku seni ne diyim olasan. En kötü zamanda yakalarsın adamı.:eek:

Hayırlı geceler dostlar, sağlık ve afiyetler dilerim. Sevgi ile, saygı ile Allah'a emanet olun.;)