Eşkina av raporu (Teke süzmenin En Afilli yolları.)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mufitsa tarafından paylaşıldı.

1. mufitsa

mufitsa tayfun tarumar

Favori Kamış:
    Alba star 1002/240 porsuk
    Favori Makine:
    Alba star/ Amir20 11+1
    En İyi Avı:
    sazan 35
    Avlak :Mutelif bi yer
    Kamış :Sözle Çok Güzel Bi Kamıştı ama ne hikmetse kırıldı (yedek olan discovery 3,20)
    Makine :Makina trophy TFD550
    Misina :Sunfix 0,30
    Yem :Teke

Sözlerime Başlamadan Mahşerin 3 Balıkçısına Sonsuz sevgi ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Sedat abi,Moti abi,Ulvi abi + Ulviabinin Dagmadı'na Sonsuz Teşekkürler.

Günlerden beri teke süzme hayaliyle çıktık yola kankamla saat 19:30 da mahşerin üç balıkçısının 2 tanesinle buluştuktan sonra düştük yollara onlar önde biz arkada avlagımıza geldik. Ulvi abi ve damadı önceden teşrif etmişler avlaga. Ben teke süzmek nedir ne işe yarar ne yakalanır bilmedigim için Hiçbir hazırlık yapmadım. Neyseki moti abim ve ulvi abim sağ olsunlar takım konusunda bize yardım ettiler . Geldik işin en alıcı kısmına Teke süzmeye Moti abi teke nasıl görülür neye benzer nasıl yakalanır tariflerini ve o afilli 5 numaralı *clark*ını bakışını gösterdi bana. Neyse Teke süzme işine başladık kankamla ben en afillisinden bakışlarımızla 50-60 tane süzdük ten sonra sıra gelmişti avlanmaya. Moti abim igneye nasıl teke takılır derslerinden sonra vira bismillah dedik ve ilk atışlarımızı yaptık bekle bekle bişey yok sonra ulvi abim size av duasını ögrettilermi dedi yok abi dedim ve çok facalı bi vaziyette bize av duasının nasıl edilecegini ögretti. Duayıda ettik oda 1-2 taktik ve teknik verdi bana derken esmer güzeli bi balık çıkardı ulvi abi ben iyice gaza geldim dua tutmuştu (duayı ögrenmek isteyenler uvli abiye pm le ulaşsın) oltamı çektim suya attım tam misananın boşlugunu alırken bi vuruş hissettim bi asıldım dedim takıldı heralde ama bi baktım sağlı sollu bişey geliyo tam kıyıya çektim çat kamış gitti (benim acemiligim yüzünden kırıldı heyecan doruktaydı o anda ) neyse kankam misinadan asıldı aldı balıgı kenera ben misinayı dolaştırmıştım her tarafıma öyle bi inanılmaz 20-25 saniyeydi mahşerin 3 balıkçısına ne kadar teşekkür etsem azdır. Acemi şansına 1 tane 1120 gr balıgı aldım. Moti abimin dedigi gibi aşıyı yaptı deniz bana bundan sonra bırakamazdım. Biraz vakit geçtikten sonra ulvi abinin damadı show yapmaya başlası gece boyu 4 parça güzel balık aldı. Bizim tekeler bittigi için biz tekrardan teke süzme işine giriştik. En afillisinden 5 numaralı *clark*ını bakışları arasınra birazdaha toparladık fileyle bile kaya balıgı yakaladım yaklaşık 20 cm kadar. O arada sedat abi bi iskorpid çıkardı ilk defa gördügüm için ilginç bi balık gibi geldi bana moti abide bişey çıkardı balıgın adını bilmedigim için yazamadım. Gece boyu ne kadar ugraştıysak bizim kankaya bi balık tutturamadık (banyo yapmamışta olabilir) saat 2 civaru sedat abi ve moti abi yavaş yavaş toparlanmaya başladılar bizde gidecez diye bende toparlanmaya başladım kankam hırs yapmıştı bir tane yakalamak istiyorsu sedat abiyle moti abi gecenin sessizligine karıştı kalmıştık biz bize ulvi abi, damadı,kankam ve ben sabahlamaya karar vermiştik sedat abinin damadı gece boyunca güzel güzel balıklar çıkardı saat 4-5 civarı kankamın oltasına bi istakoz takıldı ne olursa olsun bişey tutmuştu :) yavaş yavaş gün agırmaya başladı ve toparlanmaya başlamıştık son vedalaşmalarımızı yaptıktan sonra ılvi abiler evin yoluna bizde yeniçiflik göletinin yolunu tutttuk. Şöyle bi göz gezdirelim dedik ama neye hace çamur çoktu vaz geçtik ve sarılar barajına gitmeye karar verdik gittigimizde ufak baraj doluydu nerdeyse olta atacak yer yoktu. Biraz kaşık salladıktan sonra oradanda sıkıldık ve eve geri döndük çok güzel bir gece geçirmiştik kankam ne kadarda yakaladıgım balıga sulansada kaptırmadık balıgımı. Bu güzel macerada burada böylelikle bitti.

(ulvi abimin gülüşleri sanki hala kulagımda çınlıyor.)
    (moti abimin tavsiyeleri en afillisinden 5 numaralı *clark*ını bakışını ögretmesi gözümün önünden gitmiyor)
    (sedat abimin rehperligi )

Bana böylesine güzel bir gece yaşattıkları için tekrar çok ama çok teşekkürler Mahşerin En en güzel 3 balıkçısına.

Şimdi resim zamanı 1120 gr Eşkina. İyi seyirler.

Ulvi abi bundan sonra duaları seninle edicem.

Sülçi lisan ettiysem affola.

2. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Tebrik ederim paylaşımın için teşekürler :) ulvi abiyede buradan selamlar

3. kaderim5967

kaderim5967 ramazan

En İyi Avı:
    kayda deger yok
    tebrık ederim mufit güzel balık inş. avlakta tanışırız birgün

4. mercancı

mercancı Türker

Tbrikler.Güzel balıklar.

5. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Müfit tebrikler. Böylece ilk eşkinanı yakalamış oldun. Tatlısuda da sen bize rehberlik yapacaksın onagöre.:)

6. mufitsa

mufitsa tayfun tarumar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba star/ Amir20 11+1
    En İyi Avı:
    sazan 35
    inşallah yaparım abi şu turna yı saymassak gerisi sorun deil turnada şansım hiç yok.

7. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Çok güzel bir eşkina.Acemiliğn iki güzel yanı vardır,birincisi acemi şansı,ikincisi ise ilerde anlatıp gülecek bol bol hatıra bırakmasıdır.Kendinize acemi diyerek gösterdiğiniz tevazu içinde teşekkürler ama balık beni yakalıyan acemi demiyor,çok çok güzel.Daha nicelerine rasgele.

8. aydın1978pendik

aydın1978pendik aydın duymaz

Favori Kamış:
    el oltası ile ispari sevdam
    En İyi Avı:
    kefal 1.2 kg
    bence cok sacma sapan bir yazı olmus kusura bakma. ben baslıga aldandım okudum . bu yazıya bu baslık ne alaka.

9. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    :D :D :D :D :D :D :D

10. mufitsa

mufitsa tayfun tarumar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alba star/ Amir20 11+1
    En İyi Avı:
    sazan 35
    okuma yazman yok ise benim yapa bilewcegim bişi yok ama sana yardım olsun 3 dilde daha yazıyım.

Томас afilli способы наиболее фильтрации
    Thomas afilli ways the most filtering
    Томас afilli начините, по които най-филтриране

okuma yazma ögrende gel başlıgı çok dikkatli oku.