eşkina avı için ne yapmam gerekir

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında limon38 tarafından paylaşıldı.

1. limon38

limon38 orhan

Favori Kamış:
    Alba Star 3282 Leo 3.50 Kamış
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Turna 61 cm
    Arkadaşlar merhaba bu akşam kısmet olursa eşkina avına gidicez ne tür yemler kullanılır nasıl bir takım hazırlanır açıkcası pek bilmiyoruz sizden ricam bilgisi olan varsa benim ile paylaşabilirmi.Saygılarımla

2. T-Rap

T-Rap ilker

Yem olarak canlı teke kullanabilirsin tekli yada ikili basit dip takımı yaparsın yer olarak nereye gideceksin ?

3. limon38

limon38 orhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Turna 61 cm
    Dün akşam tek takım yaptım 4 numara iğne ile beden 1.20 m yalnız kurşun takıcakmıyım bilmiyorum yer olarak samatya taraflarını düşünüyorum.

4. T-Rap

T-Rap ilker

Kurşun takıcaksın tabi dip takımı yapıyosun :) bide balık vurduğunda hemen çek eşkina yemi alır almaz kayaların altına kaçar hızlı olmalısın.

5. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    şamandıralı 2 veya 3 köstekli takımda kullanabilirsin ..Yeşilköy sahilinden bu şekilde balık alınıyor bu günlerde.

6. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Orhan abi bildigim kadarı ile bu aralar eşkina'ların üreme dönemleri (temmuz-ağustos) av yasağı olabilir eşkina için türün devamı açısından araştırın derim. Hiç avlamadım fakat avında teke kullanılır. Tekeyi canlı nereden bulurum derseniz; Kocamustafapaşa tren istasyonuna yakın bir koy gibi bir yer var oradan teke süzebilirsiniz komşumuz oradan yakalıyordu teke. Kolay gelsin.

7. limon38

limon38 orhan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Turna 61 cm
    eşkina

Arkadaşlar hepiniz saolun çok teşekkür ederim.

8. berk_guren

berk_guren Berk

Ustalarımdan özür dileyerek bildiklerimi paylaşmak isterim. Eşkina için genelde 4-5 numara kırmızı iğne kullanılır. Yem bölgeye göre değişebilir. Buralarda kırmızı kurt kullanıyorlar. Kamıs 45 dereceden dik tutulmamalı çünkü bu yemleri zeminden yukarda tutabilir. Eşkina avında bildiğim kadarıyla yemler yerde olmalıdır. Gece daha çok av verdiğini biliyorum.