Eşkina avı için tavsiye

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında melikşah tarafından paylaşıldı.

1. melikşah

melikşah ........................

Herkese hayırlı ramazanlar.
    Arkadaşlar malumunuz ramazan ayındayız ve havalar çok sıcak.
    Bir kaç günümü evde dinlenerek geçiriyorum,oruç münasebeti ve havaların aşırı sıcak olması gündüzleri balık avı yapma girişimlerimi kısıtlıyor:)
    Düşündüm taşındım hiç olmazsa akşam avlanmak en güzeli olur diye.
    Mevsimi olsa iftardan sonra lüfer sarıkanat avına giderdim ama, bu zamanlarda
    bildiğim kadarıyla eşkina avı daha verimli oluyormuş.
    Öncelikle şunu belirteyim! hiç hayatımda eşkina avı yapmadım nerede,nasıl,neyle tutulur hiç bilmiyorum.
    Eşkina avı raporu yazan bir iki arkadaşımızdan özelden mesaj atıp yardım istedim onlardan her hangi bir geri dönüş almayınca bu konuyu açma gereği duydum.
    Kendilerine hak veriyorum tabii hiç tanımadıkları yada tanışmadıkları birine bodoslama yardım etmelerini beklemek gülünç olur herhalde.
    Ama beni tanımadıkları halde bana yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarımızda oldu tabii,onlara buradan teşekkür etmek istiyorum.
    ALİCO , Bandırmalı , bülenttok ,Crimsonking ,enginson laplace2006 ve 56561
    Ayrıca laplace2006 arkadaşımızla hem tanışıp hem av yapma şansımda oldu.
    Neyse esas konu itibarı ile benim sorum anadolu yakası tarafında eşkina avı için ne tür yerleri denemem lazım? olta düzeneğini halledebilirim .
    Bildiğim kadarıyla canlı teke en favori yemiymiş.
    Alternatif olarak başka yem kullanabilirmiyim? yoksa kepçeyi kapıp teke çıkarmam için nereleri didiklemem lazım?:)
    Avlak yeri konusunda yardım geleceğinden zaten hiç ümidim yok:)
    En azından balığın ne tür yerlerde ikamet ettiğini, tutan arkadaşlar tecrübelerini yazarsa sevinirim.
    Hiç olmadı; bu tarafta oturup eşkina avına giden bir arkadaşın yanına misafir avcı olarak giderim.
    Ama avlak yerini kimseye söylemem şu mübarek ramazan hürmetine.
    Yardım edende etmeyende sağolsun.....

Son düzenleme: 25 Temmuz 2012
  2. la-traviata

la-traviata Ercan Hacıoğlu

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    eşkine-mırmır-minakop
    Aslında forumu inceleyerek daha derin bilgiler bulabileceğini düşünüyorum ama gene de bişeyler karalayayım dedim.

Eşkine taşlık kayalık bölgelerde yaşayan bir balık olduğundan dolayı en bol olarak limanların civarlarında kolaylıkla avlanabilir. Hızlı derinleşen bildiğin başka kayalıklar varsa oraları da deneyebilirsin tabiiki. Kayalık bölgelerde yaşadığı için dip oltası ile avlanmanı pek önermem ( kıyıdan avlanacağını varsayıyorum). en uygun takım şamandralı 2 ya da 3 köstekli takımdır. Avlağın durumuna göre 2-3 metre derinliklerden başlayarak balığın bulunduğu derinliği stoperi ayarlayarak taramanı tavsiye ederim. Oltayı atarken kayalıklardan fazla ileriye atmamanı öneririm çünkü hemen kayaların dibinde bulunur(genellikle). Bir de avlak konusunda hemen ümitsizliğe kapılma hemen yanındaki kayadan atmayı da dene.
    Favori yem konusunda haklısın (özellikle bu mevsimde) boru kurduna da bayılır ama bu aralar kurt ile avlanırsan yavrularından bolca yakalayacağını tahmin ediyor ve kurt kullanmanı bu mevsimde önermiyorum.
    İğnelerini büyük seçmenin iyi olacağını düşünüyorum ağzı büyük olduğundan dolayı yavruları yakalama ihtimalini azaltırsın. Tekeyi de genelde liman içinden kolayca toplayabileceğini düşünüyorum ama bölgeyi bilmediğim için adres veremem.

Rastgelsin

3. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Hocam mendireklerden el oltası kullanabilirsin. Yaprak ya da boncuk kurşunla tek iğneli bildiğimiz şeytan oltası iş yapar eşkine avında. Yeter ki hemen önünde bir kaya olmasın. Şamandıralı takımın beklerken bu şekilde avlanmaya da devam edebilirsin. Yem olarak da teke çok iyi bir seçim olacaktır. Yoksa kurt, karides hatta midye de deneyebilirsin. Büyük iğne konusunda hocama katılıyorum. Çok kurnaz bir balık olmadığı için yavruları küçük iğneye kolayca gelebiliyor. Bu arada eşkine gecenin kör saatlerini çok sever. Benim yakaladıklarımın çoğu gece yarısı civarı sessizliğin ve karanlığın hat safhada olduğu zamanlarda gelmişti. Avlağa göre bu durum değişiklik gösterebilir fakat gece daha verimli olacağını düşünüyorum. İyi avların olsun, Rastgele

4. melikşah

Ercan çok teşekkürler şimdilik fizibilite çalışması yapıyorum:) Malum avı hem gece olması ve yem konusu biraz maruzatlı olduğu için araştırmam gerek çok teşekkürler.
    Cüneyt sağolasın:) şu eşkina avını bir tecrübe edinsem avlak konusunda ön sezilerim çok güçlüdür muhakkak büyük eşkinalar yakalarım bundan hiç şüphem yok:)

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Özelden yazdım, bence Aret'e de bir teşekkür gönder, hakediyor;)

6. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yok canım ne teşekkürü, hatta kusura bakma Erkan abi mesajına cevap vermeyi unuttuğumu farkettim bugün. Sonra da Anadolu yakasında olduğun için İsa abi ve arkadaşları ile birlikte avlanabileceğini düşündüm, forumu takip ediyorsundur kendilerinin oldukça güzel bir ekibi var. Ben de fırsatını bulunca katılmak istiyorum tabi Anadolu kartallarının avlarına :)

7. ozkan79

ozkan79 özkan

denize dönüş yapmış durumdayım demedi deme :D

8. ozkan79

ozkan79 özkan

keşke bu sitede;msjınıza alıntı yapıldığında bir uyarı alma seçeneği olsa çok iyi olurdu.

yoksa varda benmi bilmiyorum idk

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Baltabaşlara kötü haber :)

10. melikşah

Hemen teşekkür ediyorum Şimal:)
    Aret çok teşekkür ederim:)
    Ayrıca ne kusuru hep beraber inşallah bir av yaparız:)

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    adam cennete düşmüş yahu.. orda kaç eşkina vardı, sayamadım..
    EŞKİNA ALAYI

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Göç eden güzel bir eşkina sürüsü, takribi 300-400 gramlık balıklar. Eleman vurma niyetinde ama aşırı agaşon aşık usandırır :D . Sürü önündeyken ona mı atsam buna mı atsam diye kararsız kalmış, 0:50-0:53 saniyeleri arasında atmalıydı, atamamış. Oh canıma değsin :D :D Balıklar bastı gitti, hala bir ümit gup gup yapıyor...

13. melikşah

Videonun sonunda adam kendini vuracak sandım:)

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Ben dün gece yine bi şansımı deneyeyim diye daha önce gözüme kestirdiğim bir menderekten şansımı denedim.. Yem olarakta canlısını bulamadığım için kurutulmuş boru kurdu aldım.. AKşam 22.00 gibi meraya gittim ve denemelere başladım ama istavritlerin yeme olan yoğun saldırılarından dolayı bir türlü rahat durmayan şamandıralı oltaya 1-2 defa sağlam vuruşlar geldi ama eşkina bakımından sonuç Sıfır. idk Ne olurdu şu videodaki eşkinalardan birkaçı gelseydi benim oltamada :laughing: