Eşkina Avı için yardım...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hokchilato tarafından paylaşıldı.

1. hokchilato

hokchilato

Favori Kamış:
    Olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek...
    slm arkadaşlar. forumunuza yeni üye oldum ve gerçekten çok bilgi edindim teşekkürler. yalnız senelerdir Kocaeli nin cebeci köyünde olta ve zıpkın balıkçılığı yapıyorum. forumda anlatılanları okudum. ama şu karadeniz gerçekten insanı bazen çileden çıkarıyor. enson geçen sene eşkina tuttuk. birtürlü yerini bulamadık. bir yer buluyoruz orayı işaretliyoruz ama birdaha eşkinadan eser yok. yem olarak teke kullanıyoruz. boru kurduda denedik ama nafile.. nisan ayından beri çıkıyoruz ama tık yok. tavsiye edebileceğiniz bir yer yem çeşidi varmı? zaman olarak eşkinayı tutabileceğimiz zaman günün hangi saatleridir? yardımlarınızı bekliyorum. saygılar. teşekkürler.

2. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Forumda eşkina ile ilgili olarak pek çok konu mevcut. Arama motorunu kullanarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Örneğin, kendi konu başlığınızın hemen iki altındaki konuya tıklayabilirsiniz... Keyifli paylaşımlar dilerim...

3. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
  4. hokchilato

hokchilato

Favori Kamış:
    Olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek...
    teşekkür ederim. ama karadenizle ilgili pek birşey bulamadığımdan dolayı bu konuyu açtım daha doğrusu KERPE-KARASU arası bölgesi ile ilgili birşey bulamadım. gerçekten karadeniz bambaşka ve balıktutmak tesadüf gibi birşey. İzmit Körfezinde de balık tuttum ama karadeniz çok farklı bu nedenle yardım istedim. saygılar

5. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    İmza ayarına yaşınıda yazsan kardeşmi yeğenmi arkadaşmı diye hitab etmemiz gerekiyor bilebiliriz.
    Karadeniz hakkında galiba biraz haklısın .İstanbul Yeşilköyde Eşkina alıyorlarmış ama bu sene ben ve arkadaşlarımızın denemesinden pek balık çıkmadı daha doğrusu ben hiç alamadım.Geçen sene bu zamanlar gecede 6-7 tane eşkina alıyorduk.Havaların ve suyun sıcaklığının anormal olmasından dolayı balıklarda sanki daha derinlere kaçmış gibi geliyor bana.
    Eşkinanın en iyi yemi canlı teke veya canlı boru kurdudur. Denemelerine devam et tıpkı benim gibi, rastgelsin.:)

6. adra

adra

kardeş öncelikle aramıza hoşgeldin. eşkina bizim deyişimizle mavruşgil kesinlikle çok sabır gerektiren bir balık,ben nekadar eli boş döndüğümüzü bilirim 4 5 saat balığın tık bile etmediğini bilirim ama vurmayada başladımı peş peşe gelir hepsi, biz burda yazın borukurdu kullanırız kışın zaana yani yengeç takarız .eşkina kesinlikle gece avlanılan bir balıktır. havanın kapalı olduğu zaman ,denizin çalkantılı olduğu zamanlar çok iyi oluyor. bu balıkta nokta atışı yapman lazım balığın yerinide buldunmu tamamdır iş hep aynı yere atarak balığı alabilirsin o noktayı bulması sıkıntı, biz travla deriz siz nedersiniz bilmem ama kayaların üzerinde midyelerin arasında oluyo solucan gibi uzun bence bu balığın bir numaralı yemidir ama herzaman çıkartmamız mümkün olmuyoo. benim tecrübelerim bunlar hadi sana rasgelsin