Av tarihi: 19.05.2012 Av süresi: 6 saat Av yeri: İstanbul Avrupa Yakası Marmara kıyısı Hedef balık: Eşkina, Karagöz Kullanılan takım: Stoperli şamandıralı çift iğneli İğne: Fudo Mutsu 3801 No:6 Misine: Oscar 0,26 Kurşun: 4 gr. kıstırma Yem: Canlı teke, canlı kaya kurdu Yakalanan balıklar: 4 adet eşkina, 25-30 cm. Cumartesi akşamı için forumdan arkadaşım Can Akgün ile birlikte gece avına gitmeye karar vermiştik. Akşamüstü teke toplamak için yola çıktım. Yarım saat içerisinde kepçe ile yeterli sayıda tekeyi kovaya aldım. Bununla da yetinmek istemediğim için rotayı yem satılan yere çevirerek kaya kurdu da satın aldım. Kurtlar uzun zamandır görmediğim kadar iri ve sağlamdı. Gece avı için en iyi yemleri temin etmiş olmanın sevinciyle meramıza doğru harekete geçtim. Bu arada zaman iyice ilerlemiş ve hava kararmaya başlamıştı. Av noktama yerleşerek takımları tepe ışığının yardımıyla bağlamaya başladım. Bu arada Can da gelerek bana katıldı. Saat 9 civarlarında oltamızı suyla buluşturduk. Can 2 iğneli dip takımları hazırlamıştı ama kısa süre sonra o da kurşun yerine kıstırma takarak şamandıralı sisteme döndü. Hava oldukça ılık ve rüzgarsızdı. Av için oldukça rahat bir akşamdı. Tek sorunumuz hava kararınca ellerinde zıpkınla suya dalan iki fırsatçıydı. Bir süre oltamızın civarında gezinden bu iki sözde avcı çıkardıkları gürültü ve suyun içinde saçtıkları ışıklarla avımızı tamamen engellediler. Bizim önümüzden geçerken birinin diğerine eşkina gördüğünü söylediğini duydum. Yarım saatten biraz uzun süre suda kalıp çıktılar. Sanırım biri acemiydi veya balıkları aynı kişi topluyordu. Sudan çıktıklarında birinin belinde boydan boya 10 taneden fazla kiloluk karagöz sallanıyordu. Dalgıçlar bir yasağı daha hiç bir engelleme olmadan çiğnemenin mutluluğuyla uzaklaşırken biz de denizle baş başa kalabildik. Saat 10 ciarlarında ilk vuruşu Can aldı. Oldukça iri bir balık kamışını büktü ama maalesef kösteğini kopardı. Muhtemelen kilo üstü bir balıktı. Daha sonrasında ben ilk eşkinayı aldım. İki iğnenin birine kurt birine teke takarak balıklara açık büfe sunmuştum. Balık kaya kurduna geldi. Sonrasında Can teke ile biraz daha irisini aldı. Biraz sonra ben yine kaya kurdu ile bir tane daha aldım. Tekeye gelen balığın daha iri olduğunu görünce iki iğneye de irice teke takıp aynı yere attım. Çok geçmeden şamandıra battı, gerçekten diğerlerinden iri bir balık kamışı iyice zorluyordu ama çabuk havalandırdığım balığı taş altına kaçmasına izin vermeden su yüzeyinde getirdim ve havalandırarak yarım kilo civarındaki bu yakışıklıyı da kovaya gönderdim. Saat 11 civarında gelen bu balık da günün son balığı oldu. Saat 3'e kadar gözümüzü kırpmadan bekledik. Etrafta önceki avlardan tanıdığım arkadaşlar vardı. Maalesef onlar balık alamadılar. Önceki günlerde karagöz yakaladıklarını ama bu gece dalgıçların ışıkla dalarak balığı topladığını söylediler. Haksız da değillerdi. Kural tanımazlık, aç gözlülük, başkasının hakkını yemek... Yarım saat içinde 10 kilo balığı toplayıp giden açgözlüler, gerçek amatörlerin saatlerce boş yere beklemelerine sebep olmuşlardı. Biz zannedersem yemimizin gücüyle elimiz boş dönmedik, gerçekten 1 saatlik zaman diliminde iyi eşkina yaptı. Kısmetimize de 4 tanesi düştü. Böylece bu seneki ısrarlı denemelerimizin ilk neticesini almış olduk. Tüm gerçek amatörlere daha iyilerini dilerim. Not: Eşkinaların karınları şişik değildi, eve gittiğimde de hiç birinin karnından havyar çıkmadı. Bu da beni çok sevindirdi.
Harika baliklar ve guzel raporun icin tesekkur ve tebrik ederim Aret. Boyle 30 cm civari eskina gormeyeli epey olmustu. Senin ve Can'in sayesinde gozlerimiz bayram etti. Gece zipkinla dalanlari aninda sikayet edin abicim, hic acimayin. Raporunun son cumlesine katilmamak mumkun degil. :thumb: Ayni dileklerle selamlarimi gonderiyorum.
Maşallah, ne güzel eşkinalar öyle, tebrikler Aret ellerinize sağlık:thumb: Artık bu kural tanımazlar için söyleyecek çok bir söz kalmadı.Allah ıslah etsin diyelim. Ayrıca Can kardeşimide tebrik ediyorum, nice böyle güzel avlarınız olsun, rastgele Bu arada güzel kalkan haberleri geliyor, haberin olsun
Tebrik ederim Aret hem seni, hem de Can kardeşimizi. Güzel eşkinalar. Yeri gelmişken, Eşkinanın talihi mi desem yoksa talihsizliği mi; gece balığı olması, gece avlanması dolayısıyla fotoları da hep karanlık çıkıyor. Yıllardır raporu yayınlanır, gündüz ışığının net-güzel yansımalarının eseri olabilecek görsele ratlamadım. O güzelliği doyasıya seyretmek bir nasip olmadı.
Tebrikler kardesim en sonunda turnayi gozunden vurmussun azimli adamsin vesselam,bi dahaki sefere beraber oluruz insallah afiyet olsun.
Güzel sunumunuz için tebrikler,balıklar da çok güzel.Fakat zıpkıncılara karşı şikayetçi olmamanız bence iyi olmamış.Sizin gibi konuya hakim gerçek amatör ruhlu balıkçılar da elini taşın altına koymaz ise başka kim koyar?Hiçbirimiz artık bu tip olaylara karşı gözümüzü yummamalıyız.Gerçek zıpkıncılar camiasında da gece dalanlar ağır şekilde eleştirilmektedir.Bizler onlarla savaşmaz isek,yarın yeni yetme katil adaylarını da yanına alıp onlarıda daldıracaklar... Hepimiz savaşmak zorundayız!!!!
Tebrikler çok güzel eşkinalar. Bu sıralar eşkina iyi av veriyor, daha niceleri oltalarınızı süslesin.
Tebrikler aret sonunda muradina ermissin. Hemen bi sg arasaydin dicem de yarim saatte talan etmisler zaten
Teşekkürler İbrahim abi, selamlar Teşekkür İsa abi, eşkinaya odaklandık kalkan konusunu ihmal ettik. Doğrusunu söylemek gerekirse av yerlerinin uzaklığı gözümde büyüyor ve daha yakın yerleri tercih ediyorum. Aslında balık varken bir ekip kurup gitmek gerekir. Evet Nuri abi, çok iyi bir noktaya dikkat çekmişsin. Avcılar dışında bu balığın gerçek güzelliğini görebilen pek yok. Sudan çıktığı zaman harika zeytin rengi, açık mor renklere sahip bu balık, narin yapısı, yeşil lacivert yüzgeçleri ile gerçekten denizin en güzel balıklarından biri. Ama ölünce hemen rengi matlaşıyor ve kararıyor. Av yerinde ışık olmadığından iyi fotoğraflanamayan balıklar eve gelindiğinde de asıl güzelliğini kaybetmiş oluyor. Bence eşkinanın en güzel resimleri su altı fotoğrafçıları tarafından çekiliyor. Eşkina'nın talihi diyelim buna bence, eminim denizden çıktığı andaki gibi parlasa balıkçı tezgahlarında çok daha yükzek fiyata alıcı bulur ve daha çok avlanırdı. Siyah rengi dolayısı ile eti benzer hatta aşağı kalitede olan balıklardan her zaman daha ucuza satılır. Umarım her zaman da öyle kalır Teşekkürler teşekkür ederim. Selam Ozkan sen de benden aşağı kalmazsın azim konusunda, turnayı ben değil sen vuracaksın. Artık gözünden mi olur, ağzından mı, kuyruğundan mı... Yakın zamanda mutlaka bir raporunu göreceğimizden eminim Deniz işini de ihmal etme tabii, şamandıranın zevki başka... Teşekkürler. Haklısınız da o anda doğruyu yapmak pek kolay olmuyor. Adamlar balık vuruyor mu vurmuyor mu karanlıkta tam anlaşılamıyor, balıkları anca adamlar denizden çıktığında görebildik o zaman da uzaklaşıp gittiler zaten. Gece her denizde gördüğümüz kişiyi ihbar edemeyiz, ya adamın elinde zıpkın yoksa? Tabii gördüğümüzü ihbar edelim o ayrı ama bu görev bizim değil devlet yetkililerinindir. Madem bir kural konulmuş denetlemesini de yapmaları gerekir, zaten dalış yapılan sahiller belli, sahil güvenlik 3-5 kişilik bir ekip kursa bu iş için, kısa sürede dalışların tamamına yakınını engeller. Sahil boyunca gezinirken bunların tespiti çok kolay ve adamların kaçacak bir yeri yok, sahilde durup çıkmalarını beklemeleri yeterli. Teşekkürler Saolun Teşekkürler Ayşegül hanım, daha iyileri size. Teşekkürler Hakan Bey Evet Emin, senden artanları topladık Heralde yakın yerlerde avlanıyoruz, bir gün karşılaşırız umarım. Sagol Roy, sonunda bulduk esmerleri. Şikayet konusu pek kolay değil, ellerinde zıpkın var mı yok mu tam emin olamıyorsun adamlar denizden çıktığında anladık işin aslını. Bir de "rastgele" deyip yanımızdan geçip gittiler banghead Teşekkürler. Evet taşlarını aldık, umarım ihtiyaç duymayız bir gün Teşekkürler Furkan.
Sevgili Aretin bu avdaki yardımlarından dolayı teşekkür ederim.Ben cumartesi çalıştığım için sağolsun Aret herşeyi benden önce hazırlamıştı.Ben biraz hazıra kondum diyebilirim balıklarda açık büfe ziyafeti çektiler.Hem kurtlar hemde tekeler harikaydı.Benim aklım sadece asso 0.28 misineyi kopartan şeyde ama birdahaki sefere onuda yakalarız inşallah