Eşkina balığının avı serbesttir. Sadece günlük 5 kg avlanma limitiyle sınırlandırılmıştır. Biz her halükarda yarım kilonun altındakileri boyuna bakmaksızın suya iade ediyoruz. Bir aydır yakaladığım eşkina sayısı hatırlamadığım kadar fazla, hatta 35 cm kadar olanları vardı ancak o kadar yassılar ki büyüsünler diye geri bırakıyorum. Sahillerin !!müdavimleri!! de bir iki istisna haricinde bu konuda bilinçliler.
Asıl sorun kucuklerin cok cabuk ölüyor olmaları. Limit altı eşkinalar ozellikle el kadar diye tabir ettiklerimiz elimizde canlı dahi gözükse suya bıraktığımızda yaşamamakta O yüzden kancadan kurtarırken lütfen biraz daha nazik olalım.
dün amatör balık avcılıgı belgemi yeniledim oradan bana verilen 36/2 nolu sirkülerde koruma altındaki türler lidtesinde eşkina da gösteriliyor ? geçmiş tarihli olabilirmi acaba
Evet geçmiş tarihli olmalı, 2 sirkü önce eşkinanın avı yasaktı. O zaman bastırdıkları evraklardandır.
Kesinlikle katılıyorum, yaptığım eşkina avlarında, hedef balık olarak Eşkina avlayanların geneli boy konusunda hassaslar.
Komşumla 2-3 hafta önce Yeşilköye Çiroz tarafına Eşina yakalamaya gittik.Av sırasında bana Eşkina yakalamak yasak 460 lira cezası var dedi. 460 lirayı duyunca Gözlerim pörtledi Gelincik yakaladık onada internette baktım yasak gene gözlerim pörtledi.....Gelincik diye bir balıgın varlıgını yakalayınca öğrendim
Yücel ustam da söylemiş. Eşkina avı geçerli tebliğde serbest. Bir küçük tavsiye; avlarınızda yanınızda tebliğin bir kopyasını bulundurun. Denetimdeki kolluk kuvvetlerinin ya da av arkadaşlarınızın bilmediği kurallar olabilir. İhtiyaç anında çıkarıp gösteriverirsiniz.