Eşkina Baligi Koruma Altindamidir.?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hstu1114 tarafından paylaşıldı.

1. hstu1114

hstu1114 HASAN

Merhaba konu hakkında bilgisi olan varsa yardım lütfen .

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Eşkina balığının avı serbesttir. Sadece günlük 5 kg avlanma limitiyle sınırlandırılmıştır. Biz her halükarda yarım kilonun altındakileri boyuna bakmaksızın suya iade ediyoruz. Bir aydır yakaladığım eşkina sayısı hatırlamadığım kadar fazla, hatta 35 cm kadar olanları vardı ancak o kadar yassılar ki büyüsünler diye geri bırakıyorum. Sahillerin !!müdavimleri!! de bir iki istisna haricinde bu konuda bilinçliler.

3. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Asıl sorun kucuklerin cok cabuk ölüyor olmaları. Limit altı eşkinalar ozellikle el kadar diye tabir ettiklerimiz elimizde canlı dahi gözükse suya bıraktığımızda yaşamamakta :( O yüzden kancadan kurtarırken lütfen biraz daha nazik olalım.

4. hstu1114

hstu1114 HASAN

dün amatör balık avcılıgı belgemi yeniledim oradan bana verilen 36/2 nolu sirkülerde koruma altındaki türler lidtesinde eşkina da gösteriliyor ? geçmiş tarihli olabilirmi acaba

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Evet geçmiş tarihli olmalı, 2 sirkü önce eşkinanın avı yasaktı. O zaman bastırdıkları evraklardandır.

6. hstu1114

hstu1114 HASAN

ilginize teşekkür ederim ozaman gönül rahatlıgı ile çıkıyorum kısmet se yakalamaya

7. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Kesinlikle katılıyorum, yaptığım eşkina avlarında, hedef balık olarak Eşkina avlayanların geneli boy konusunda hassaslar.

8. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Komşumla 2-3 hafta önce Yeşilköye Çiroz tarafına Eşina yakalamaya gittik.Av sırasında bana Eşkina yakalamak yasak 460 lira cezası var dedi. 460 lirayı duyunca Gözlerim pörtledi Gelincik yakaladık onada internette baktım yasak gene gözlerim pörtledi.....Gelincik diye bir balıgın varlıgını yakalayınca öğrendim:)

9. 30427

30427

Yücel ustam da söylemiş. Eşkina avı geçerli tebliğde serbest.

Bir küçük tavsiye; avlarınızda yanınızda tebliğin bir kopyasını bulundurun. Denetimdeki kolluk kuvvetlerinin ya da av arkadaşlarınızın bilmediği kurallar olabilir. İhtiyaç anında çıkarıp gösteriverirsiniz.