Merhaba degerli forum üyeleri boğazda avlanan biri olarak istavrit-cinekop dışında pek fazla sürekli av yapabileceğimiz balık olmadığiından anadolu yakası kartaldada ailem orda olduğu için eşkina avına başlamak istiyorum amma ve lakin bu konuda hiç birşey bilmiyorum Aslında amacım hemen balık tutmak değil suanda işin teknik kısmını öğrenmeye calışıyorum bu yuzden bu işin müdavimlerinden yardım istiyorum. Sitede de eşkina avı bölümü olmadığı için bu konuyu açmak istedim 1-Eşkina balığının tebliğlileri- günlük limit - boy limiti - sirküleri nedir 2-Kıyıdan(kartal sahil) ne zamanlarda legal olarak eşkina tutarım (havyarsız) 3-Bu avcılıkta uzağa erim veya yakın atış farkı varmıdır yani balık bulunduğu su 4-Bu eşkina avında gece yemlide kullanabileceğiim randıman alabileceğim en basit takım 4-ne tur kamış makine misina (boğazcı olduğum için surf kmş mkne ve mono misina sahibiyim) Bana bu konuda yardım eden değerli ustalarıma simdiden tesekkur ediyorum
merhaba arikan dilimin dondugunce yardim etmeye calisayim sana. 1) bildigim kadari ile son tebligde eskinaya ait bir limit veya zaman kisitlamasi yok. ancak 2-3 kilolara hatta daha da iri boylara ulasabilen bir birey icin vicdani limit konmasinda fayda var. 2) kartal sahili ozelinde bilemem ama genelde ozellikle yaz aylarinda tutulan baliklar havyarsiz oluyor . 3) eskina avinda uzak veya yakin atistan ziyade baligin oldugu taslik bolgeyi veya alani bilmek onemli. soyle ki bandirmada benim avlandigim yerde attiigim derinlik 3 metreyi. kiyidan uzaklik ise 1.5 metreyi gecmez. eskina genelde kovuklarina yakin bolgelerde gezinen bir balik oldugu icin yer tespiti en onemli husustur. 4)en basit takim klasik iki -uc igneli samandirali takimdir. forumdan aratirsan gereken takimlari gorursun. 5)atim uzakligi gerektirmediginden hemen hemen her kamis makine ile tutabilirsin. ama tecrubelerle sabittir ki gece taslarin ustunde makine kamisin hasar gorme ihtimali coktur o yuzden pek de pahali takimlari goturmemekte fayda var. sen sormamissin ama ben yazayim yem olarak ta boru kurdu,canli teke en iyileridir.
1 ve 2 nolu soruların hakında net bilgi sahibi değilim diğerlerine gelince biz eşkinayı kaya levreği olarak biliriz. dikkat etmen gereken hususlar şunlar.bu balık kayalık bölge balığı olduğundan dip takımı pek işe yaramaz.şıp-şıp dediğimiz düzeneği kullanırız .7 mtrelik bir makarasız kamış.vede hazırlanan şamandıralı 2 iğneli takım en güzel verim alabileceğin takımdır.ideal yemi tekedir nadiren boru kurduda kullanırız.karanlığı çok seven bir balıkdır ve sessizliği. Gündüz avı yapıcaksan bu balığı unutmanı tavsiye ederim.takıma gelince en alta 15 gr sıkma kurşun sıkılır 0.30 misine kullanılırsıkma kurşunun 40 cm üzerine 3 numara beyaz uzun pala iğne takılır iğnenin köstek boyumaximum 20 cm dir.40 cm üzerinede diğer iğne takılır.daha sonra 2. iğnenin bağlandığı yerden sonra 1 adet stoper takılır ardından şamandı ra misineye geçirilir.şamandıradan sonra 2. stoper takılır.1. stoper şamandıranın iğnelere kadar inmesini önler 2. stoper ise vereceğin derinlik ayarını yapar.takımın hazırdır. kamış boyuna eşit gelecek şekilde misina kesilir.bir fırdöndü ve kilitli kopça bağlanarak kamış ucuna takılır.şamandraya 1 adet fosfor takılarak ava başlanır .dikkat edilecek husus sıkma kurşun ağırlığının şamandra üzerinde yazan ağırlıkla eşit olmasıdır.