İlk öncelikle merhabalar abilerim size eşkina avı hakkında bir kaç sorum olacak; 1-Eşkina avı yapılacak mera nasıl olmalıdır? 2-Eşkina avındaki kullanılacak takım nasıl olmalı(iğne numaralarıda yazılırsa sevinirim) 3-Eşkinaya atılacak oltanın yemi ne ve nasıl takılmalı,yemi kancaya takmada bir taktik var mı ? 4-Eşkina avı için kamış boyu önemli mi ? 5-Eşkinanın av limiti nedir sorularımı cevaplayabilirseniz çok minnettar kalırım abilerim
batuhan merhaba; 1-eşkine kumlukdan ziyade kayalık bölgelerde daha yoğun bulunur birden derinleşebilen kayallık meralar eşkine için avantajdır özelliklede dökme kayalıklar ovuklar vs vs.. meraya ışık vurmamalı gürültü patırdı olmamalı (özellikle akıntılı su olmamalı) 2-kalsik 2-3 köstekli dip oltası yada kalsik stoperli şamandralı takım iğne ve misina kalınlığı bölgede bulunan balığın iriliğine elinde bulunan tekenin büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir. 3- http://imageshack.us/f/176/mg0001ya2.jpg/ 4-3 mt. idealdir kişiye göre değişir. 5-bildiğim kadarı ile bu balığın bir boy limiti yoktur,av limiti kalsik 5kgrm'dır. eşkine balığı hem nadide hemde denizlerimizde kaybolmaya yüz tutmuş türlerdendir,tuttuğun balık 23 25 cm den aşağı ise geri salmanı tavsiye ederim :thumb: en verimi av dönemi mayısda başlar su sıcaklığı 15 altına düşünceye kadar devam eder. ekim sonu gibi eşkineler kaybolur.
Araştırmak yerine sormak tercih edilirse,sorular bitmez. Cevap için sağolun,daha detaylı bilgiler forumda mevcut.
Boru kurdu bulunabiliyor ise iş yapacağının garantisini verebilirim Tabi külfeti açısından teke en güzel tercih olacaktır.
Tekeyi kuyruktan tak sag kalsin birde iri teke kullan ama suanda tekenin havyar zamani biraz bekle derim havyardan sonra irilesiyorlar
Batuhan kardeşim selam bende sana bir tavsiyede bulunayım eşkina avlarken balık oltaya vurduğu anda tasma atıp hızlıca sarman lazım, boşluk verirsen balık hemen kaya altına kaçar ve çok uzun süre çıkmaz, takımı kopartmak zorunda kalırsın
Teke yi özellikle sığ balıkçı barınaklarından direk kepçe ile topayabilirsin. Ama ben eşkina nın tadını hiç sevmem ,bayılanlarda var zevk meselesi...
Şu sıralar teke bol, geçen hafta çıkardıklarımız benim daha önce görmediğim irilikteydi. Teke yakalamak için limanların, barınakların iç kısımlarına bakmak gerekli. Dalga alan yerde teke olmaz. Suyu durgun olan söz konusu liman içlerinde kaya altlarında, koyu renkli yosunların içlerinde teke bulunur. Tek ihtiyacın olan uzun saplı bir kepçedir.
tekenin bu olmasına sevindim googleye teke yazınca böcek çıkıyor,tırsmıştım o böceği nasıl elime alcam diye ,çok teşekkür ederim abi
Batuhan avlak konusunda aklında bir yer varmı? yoksa sana yakın bir yer söyleyebilirim, yalnız avın en verimli olduğu zaman akşam vakti hava karardıktan sonrası, zaman problemin olurmu?
avlak konusunda aklımda bir yer yok abi,güzel bir avlak önerirsen süper olur,havanın kararması hiç sorun değil abi