Eşkina için Dip mi Şamandıra mı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında sessizdenizci tarafından paylaşıldı.

1. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Arkadaşlar merhaba,

Burada okuduğum bir çok konuda eşkinayı hem dip hem de şamandıra ile tutulması anlatılmış.
    Sorum şu: Tuzla'da deneme yapacağım öneriniz dip mi? yoksa şamandıra mı? Bir kaç sefer Tuzla da farklı noktalarda canlı teke ile dip denemesi yaptım sonuç sıfır.
    Belkide atacağım uzaklığı tam tutturamadım?

Ustalardan öneri bekliyorum???
    Herkese bol avlar.

2. glia

glia metin

En İyi Avı:
    eşkina,izmarit,zargana
    aslında ideali dip takımı sanırım.ben son aldığım eşkinayı şamandıralı takımla aldım ama stoperi ayarlamak çok zor oluyor çok takılıyor.Dün akşamda atalar tarafında eşkina için dip ve şamandıralıda denedim ama istavrit ve iskorpit haricinde bişey tutamadım.
    kısaca iki yönteminde avantajları var ancak eliniz hangisine alışıksa ve attığınız yer en çok hangisine müsaitse o şekilde avlanmak en doğrusu olacak sanırım

3. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
  4. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Dip oltasıyla uzun bekleyişler sonunda bir hareket oldu, bir tasmalama ve balık kaya atlı yapmasın diye misinası sarmaya başlama... Geliyor ama hiç mücadele yok, kuvvetlide asılmıyor. dedimki küçük bir eşkina yada gelincik. Oda ne gele gele büyük sayılabilecek bir yengeç :D

Bir sonraki gün şamandıralı deneme, saat 23:30a kadar tek vuruş yok. Tekeler bitti bitecek derken vuruşlar başladı, 6-7 sefer tekeyi takar takmaz şamandıra battı çıktı. Hemen tasma ama gelen oltanın ucunda balık yoktu. Teke yarıdan kopmuş kuyruğu iğnede kalmış şekilde geldi. Sanırım tekeyi alan balık ya eşkina değildi yada çok küçük eşkina olduğu için benim 2/0 numara iğne büyük geldi, bu arada bazı tekeler karides boyuna yakındı parmak kadar vardı.

Yorum olan var mı? Sizce teke miydi yoksa başka bir balık yemleri çalıp kaçtı mı?

5. istavritçi

istavritçi ismail

Favori Kamış:
    Linaeffe dickovery 4.00m linaeffe sprit 3.90 alba star class 3.90 safina spin 10.35 gr 2.70
    Favori Makine:
    Okuma avenger 45 spro passion 750. Ryobi Amozon 4000 abu garcia 103 Şhakespeare 2010.070 pro Touch
    En İyi Avı:
    Bugüne kadar deniz ana neverdiyse o
    Mustafa bey yemlerinizi çalan balık büyük ihtimal isparidir bu balık vurduğunda sürekli tekeler yarım gelir .eşkinaya tasma bile atmaya gerek kalmaz bazı durumlarda yemi olduğu gibi yutar:D

6. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Aynen bende tasmaya gerek olmadan yakalanır, saldırarak yuttuğunu biliyordum, ama Tuzla da İspari görmedim desem yalan olmaz. Neyse circle iğne aldım artık kaçış yok, dokunan yanacak hihi hihi