İstanbula yaklaşık 2 sene önce taşındım.Çocukluğumu geçirdiğim ve büyüdüğüm şehir olan trabzonda sıkça eşkina, istavrit, barbun, kefal ve levrek avına giderdim.2 sene önce üniversite bitti istanbula taşındım iş güç stres derken bir türlü balığa çıkma fırsatı bulamamıştım.Yeni yeni her şey yerine oturmaya bende rahatlayıp balığa çıkmak için boş vakit bulabilmeye başladım.Tabi eşkina zor bulunan bir balık ve burd hngi dönemlerde çıkıyor onuda bilmiyorum.Trabzonda yaz boyu hatta eylül ayında gittiğim avlardada yakalayabiliyodum.Tabiki eşkina özlemim 2 senenin sonunda iyice depreşmeye başladı kısmet olursa tatilden dönünce 1 hafta sonra gerekli alet edevatı temin edip ava çıkmayı planlıyorum.Yalnız burada eşkina nerede ne zaman çıkar bilgi sahibi değilim.İnternette yaptığım araştırmalarda tarabyada ve kumkapıda çıktığı söyleniyor ancak kıyı boyunca her yerde şansımı deneyip eşkinayı bulmam aylarımı alır sanırım.Bu yüzden spesifik olarak yer konusunda bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür eder hatta avımada davet ederim Bu arada dediğim gibi 1 hafta sonra tatilden döneceğim yani ağustos ortası olacak geç mi kaldım acaba eşkin için?
Saat uygun. Ayda yok pek fazla. Şimdi uygun gayet eşkina için her şey. Ama ay ortası gibi ay çıkacak. Dolunayda eşkina işi biraz kesat olur. Ay sonunu bekleyebilirsin. Ama o dolunayda lüfer vs. abarabilir, denemekte fayda var.
Bilgiler için teşekkür ederim Serdar Bey o zaman ay sonunu bekleyip doğru merayı araştırmaya devam edeceğim Umarım burdan mera konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar olur çünkü internette araştırdığım zaman hep aynı şeyle karşılaşıyorum.Tarabya deniyor ama tarabya kocaman bir semt neresi bu bilgileri bulmak zor gerçekten