Valla daha dün işkinez avına gitmiş birisi olarak bu soruyu ben cevaplıyayım.Sonuç hüsran oltayla uğraşan bile yoktu.Bazı yerlerde hala güzel işkinez avlayanlar var ancak işte her yerde değil.Bir sitede 20 e yakın işkinezin tekirdağda tutulduğunu gördüm tarih 18 ocak. Ama genel olarak en verimli zamanı bahar ve sonbahar ayları. Yem olaraksa boru kurdu ve normal sülünez bulamadığım için ne yapayım dedim ve kurutulmuş sülünez aldım.Sonuç hüsran oldu. Ancak boru kurdu ve teke favorilerim arasındadır işkinez avında.
Kısmetin de varsa her mevsim tutarsın.Ancak şu sıralar olurda oltana denk gelirse havyar durumuna dikkat et.
Eşkina için baharı bekleyeceğiz sanırım... Deniz suyu sıcaklığı çok düşük ve balıklar daha derin sularda şu anda... Boru kurdu kesinlikle iş yapıyor ancak en iyi yem ayaklı kurt dediğimiz canlı kurt... O da denize girip, kürekle birkaç saatlik işçilik gerektiriyor, bu soğukta imkansız... Biz şimdiden İzmir'den boru kurdu ve madya getirtmek için bağlantıyı kurduk... Bu yaz yem olayını bitireceğiz Bandırma'da.. )