eşkina için sahte bir yem varmı?acemiyim merak ettim

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Yunusemrekolay tarafından paylaşıldı.

1. Yunusemrekolay

Yunusemrekolay yunusemrekolay

Favori Kamış:
    lineaeffe spirit surf 420
    Favori Makine:
    Okuma avenger av 65
    En İyi Avı:
    Sazan 5kg civarı
    Biz genelde teke kullanırızz ama hiç araştırmadım sahte yem varmıdır die

2. 29519

29519

Eşkina bırak sahtesini dondurulmuş veya ölü borukurdu yahut karidesle zor yakalanan bir balıktır. Ama hasbelkader şansa sahte yemlere geldiği olmuştur.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    hiç duymadım can kardeşin dediği gibi farklı balıktır.. en saglıklısı taze yem

4. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    Öncelikle malum balık avı profosyönel olarak yasak.Ama amatör balıkçılıkta da bizlerin dikkat edeceği bazı kurallar olmalı.Vicdanımız için geleceğimiz için.
    Yakında sular ısınınca eşkina,gelincik,vs gibi taş balıkları kıyılarda gezecek.Lakin özellikle birkaç tür dışında bu balıklarımız bizi fazlasıyle memnun etse de geç büyüyen ve az üreyen balıklar.Lütfen havyarlı ve ufak balıkları salalı.Yemiyeceğimiz 100 dr eşkina inanın seneye bize 4000 gram olarak gelecektir.
    Yem konusunda mayıs ayından sonra eşkina boru kurduna ve kurda çok güzel gelir.Lakin biraz havyar dökünce canlı tekeye daha güzel atlar.Fakat ne hikmetse o zaman da tekeler de havyarda oluyor.Havyarlı teke toplayarak malesef sezonda bile teke bulunamıyor.
    Boru kurdu bulabilirseniz mayıs sonundagüzel av yaparsınız.Ama ben canlı teke ile genelde hep trofe ayarı balık almışımdır.
    Kurutulmış veya salamıra kurda pek rağbet etmeyin.Teke kullanırken kesinlikle eşkina için özellikle asla antenlerini koparmayın ve canlı takın.Sadece boynuz tabir ettiğimiz üst kemiğini kırabilirsiniz.İğneye geçirirken sırtındaki omura girmeyin çabuk ölüyor.
    Ayrıca tekeyi canlı ve diri tutmanı için size bir nasihat ben de 3 sene evvel öğrendim.
    Meşe veya kavak talaşı(çam olmayacak) çok fafif nemlendirin suyu serpiştirerek tekeleri atın talaşa
    bir 0.5 lik veya 2 tane dolapta dondurun içi su dolu talaşın içine koyun.Tlaş soğuk olsun.
    2 gün ölmezler ve çekirge gibi aktif olurlar.
    Rasgele

5. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    çapari ile:)

6. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    İsfendiyar abi ben açıkçası bu tekeleri canlı tutma yöntemini anlayamadım, biraz daha açıklarmısın??? :confused:

7. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

İnanmazsınız Ama Geçen Yaz Uzun Olta İle Lüfere Gezerken Kilo üzeri Bir Eşkina Aldık Zargana ile Yanımda Fotograf Alan Bir Makine, Telefon Olmadığı İçin Görüntü Alamadım :(

8. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    Gece liman içlerine kafa lambası ile gir.Liman içinde zaten tekne iplerinde ,lastik içlerinde dipte de olsa gözleripırıldar.Hatta yosun utmış eski iplre bile.Sadee kepçeni tararken lambanı kapa.
    Fazla tutarsan bana da yolla

9. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Abi ben meramımı tam anlatamamışım onu şimdi tekrar okuyunca farkettim, ama çok teke tutarsam direk yollarım o kısımda mutabıkız :D
    Bu tekeleri uzun süre canlı muhafaza edilen yöntemi kastetmiştim, talaş vesaire kullandığını yazmışsın abi. biraz daha ayrıntı verebilir misin? :)

10. 13114

13114

Favori Kamış:
    Michell 4.20 surf
    Favori Makine:
    Daiwa bg30
    Balıkçıların sattığı balık kaparı köpükler var ya.Eğer fazla ise onlardan bir tane al.Çünkü yazın sıcakta teke çabuk ölüyor.Hafif nemli talaş ve buz kapları o da olmassa 0.5 lik petleri doldur talaşın içine koy soğuk kalsın.
    Tekeleri talaşa at hafif nemli ve soğuk olunca uzun müddet yaşar.
    Ayrıva virax marka canlı yem kafesleri var küçük bir küp şeklinde üzeri fermuarlı
    Onlardan varsa ve uğraşmak itermiyorsan tekeleri ona koy suya at.Lazım oldukça çıkar kullan .
    Ben telden kendim yaptım bayan çorabı geçirdim işimi görüyor ama 2 gün falan bekleyeceksem mutlaka talaşı tavsiye ederim.
    Ayrıca tekenin az olduğu zamanlarda kepçe ile uğraşmadan hazır teke toplamak için size bir öneri.Yanlız bunu mutlaka devamlı kontrol edip işiniz bitince KESİNLİKLE DENİZDE BIRAKMAYIN.

10 KG lık pet su kabını üst boğazından daire şeklinde kesin.Altını da kesin.Başka bir atnı peti ters huni şeklinde (baş kısımları içeri olacak ) yerleştirip bally ile yapıştırın.Peti küçük şekilde bolca delin.İçine ekmek artığı yosun koyun sıya bırakın.İçine giren tekeler çıkamaz ve yeme saldırır.

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
  12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Gerçeğe çok yakın silikon kurtlar var. Kıyıdan değil ama kayıktan sarkıtıp aksiyon verilerek balık alınır bence.