Eşkina Için Tekemi? Boru Kurdumu? Tartişma Konusu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında GBF-TEAM tarafından paylaşıldı.

1. GBF-TEAM

GBF-TEAM oğuz yıldırım

En İyi Avı:
    KAÇAN BALIKLARIM
    Sevgili Amatör Balikçilağa Gönül Vermiş Değerli Abilerim Yaklaşik 10 Yaşindan Beri Balik Tutuyorum.. Herkezin Avlanma Stili Herkezin Bir Av Zevki Var. Fakat Zevkler Ayri Ayri Olsada Ortada Bir Gerçek Var Baliğinda Da Zevkleri Var Eşkina Bu Konuda Sivrileşiyor Benim Tezim Bu Balik Her Yemi Farkli Zamanlarda Yiyor . Teke Ile çok Büyük Ve Güzel Eşkinalar Aldim Ama Hemen Ertesi Hafta Ben Teke Ile Hiç Alamaz Iken Adamlar Yanimda Boru Kurdu Ile Deyim Yerindeyse şov Yaptilar Siz Değerli üstadlara Soruyorum Bu Balik Benim Düşündüğüm Gibimi Yemleniyor Yoksa Bölge Bölge Mi Değişiyor....

2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Azz sonra Murat Abi cevap yazar :)

3. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    İlginç bir yaklaşım. Doğru olabilir.
    Benimde zaman zaman başıma geldi.
    Ustalardan değerlendirme bekliyoruz. :)

4. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Benim deneyimlerime göre bu zat-ı muhterem eğer kurt varsa tekeye bakmıyor, ancak kurt görselliğini,yanar dönerini karbetmemiş olacak, suyun içinde parlayabilecek kadar taze olacak.

5. GBF-TEAM

GBF-TEAM oğuz yıldırım

En İyi Avı:
    KAÇAN BALIKLARIM
    BEN KENDİM ŞAHİT OLDUM BİR KAÇ MERADA KANCANIN BİRİNDE CANLI BORU KURDU DİĞERİNDE CANLI TEKE GENELDE TEKEYİ TERCİH EDİYO AMA İŞİN BİRDE 3. BOYUTU VAR MİDYE KURDU .....

6. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Bence balık kafasına göre takılıyor, ne teke ne de boru kurdu ayırt ediyor , hangisi o an için daha yakındaysa ona atlıyor bence, ama boru kurdu taze ise suda parlayarak biraz daha öne cıkıyor, veya teke biraz kıpır kıpırsa o öne çıkıyor, teke idi kurt idi teke idi kurt idi ..... uzayıp gidecek... Herşey nasip kısmet :)

7. balikoltasi

balikoltasi Birol

Teke ile vuruş bile alamazken biz , yanımızdakiler boru kurdu ile at-çek balık alıyordu. O yüzden artık boru kurdundan şaşmıyorum.
    Bazı bölgelerde teke, bazı bölgelerde boru kurduna atlıyor.

8. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Hergün kurufasulye yediğini düşün , ne yaparsın, balıklarda onu yapıyor.

9. GBF-TEAM

GBF-TEAM oğuz yıldırım

En İyi Avı:
    KAÇAN BALIKLARIM
    Herkez Boru Kurdunun Yanar Dönerliliğine Takmiş Vaziyette Unutulan şey Tekeninde Su Içinde Parladiği Ayaklari Fosforludur....

10. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Oğuz, sen konu açıp bilgilenmekmi istiyorsun, yoksa kendi bildiklerini başkalarına diktamı etmek istiyorsun? önce açtığın konunun başlığına ve içeriğine bak , sonra yorum yapanları eleştirmeye ne kadar hakkın var onu düşün.:confused::cool:Bana kalırsa sen aslında avcılık konusunda birçok şeyi aşmışsın.

11. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Sanırım her bölgede her balığın kendince bir yem terciği var, mesela, forumlarda okuyoruz, akdenizde, tavuk etiyle, mırmır alındığını görüyoruz, aynı cins balık, egede, marmarada, akdenizde farklı farklı yemleri tercih edebiliyor, birde, tekenin ayaklarında fosfor varmı bilmiyorum ama, senelerdir, marinada, plaj yolunda teke süzeriz, kepçe ve fenerle, ama hiç mor gözlüsüne rastlamadım, feneri çaktımmı hep o gözleri drakulanın gözleri gibi kıpkırmızı parladığını gördüm, bundan sonra daha dikkatli bakacağım, belki yanılmışımdır mor olanıda vardır belki, belli olmaz, insanoğlu beşer, şaşar...Sevgiyle kalın...:)

12. GBF-TEAM

GBF-TEAM oğuz yıldırım

En İyi Avı:
    KAÇAN BALIKLARIM
    haklısın murat abicim admine söyleyelim kapatılsın bu konuyuda bu aramızdaki kırgınlığıda hatam olduysa af ola :(

13. GBF-TEAM

GBF-TEAM oğuz yıldırım

En İyi Avı:
    KAÇAN BALIKLARIM
    estafurullah o ne demek abi ya daha öğrenciyiz biz kimseyi eleştirdiğim yok abi sadece kurallar içersinde tartışıp hepimize faydalı bir sonuç çıkarmaya çalışıyorum eğer bu hayvanın cidden böyle bir alışkanlığı varmı yokmu? öğrenmek isteğim şey bu sadece....

14. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM

Erhan bey dediklerinize bende katılıyorum

Tekenin gözlerine ışık vurduğunda kırmızı olduğununa bende bir çok kez şahit oldum
    Ama ne ayakları fosforlu olana nede gözleri mor olana rastlamadım

15. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM

Sevgili İsmail Bey öncelikle hayırlı akşamlar dilerim
    Biraz bu genç kardeşimize sert çıkmıyormuyuz
    Herhalde bu kardeşimizi yanlış anladık.Açtğı bu konu hakkında bilgisi olmadığı veya bazı şeyleri yanlış öğrendiği belli
    Fakat bu yanlışını biraz daha tatlı dille ikaz ederek belirtsek sizce daha iyi olmaz mı
    Unutmayalımki insanların iyi geçinmeleri kusursuz olmalarıyla değil kusurlarını hoş görmeleriyle olur
    Tabiki ortada bir yanlış var ise uyarı yapacağız fakat bununda bir yolu yordamı olmalı bence kırıcı değil yapıcı olarak bunu sağlamak lazım
    Umarım banada kızıp küsmezsiniz Amacım kimseye cephe almak değil sadece sitede daha iyi bir ortam oluşturmak
    Yazdıklarımı anlayışla karşılayacağınızı umuyorum ve hakkınızı helal etmenizi istiyorum
    Sağlıcakla kalın

Son düzenleme: 25 Mayıs 2010
  16. GBF-TEAM

GBF-TEAM oğuz yıldırım

En İyi Avı:
    KAÇAN BALIKLARIM
    yok mustafa abi murat abiden haber bekliorum eğer kendisi iyi niyet göstergesi göstermez ise ben forumdan üyeliğimi iptal edicem herkez yapıcı değil yıkıcı tarafından yaklaşıyor konulara

17. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Oğuz güzel kardeşim sen böyle ufak şeyleri dert etme burada abilerinin hepsi iyi niyetli insanlar fakat ifade tarzlarınızda küçük bir yanlış anlaşılma olmuş
    Bu kadar basit şeyleri büyütmeyin onlar senin abilerin sayılır
    Sitedende bir yere ayrılma bak öğreneceğin ve öğreneceğimiz daha çok şeyler var
    sağlıcakla kal

18. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Oğuz kardeşim, boşver herşeyi kafaya takarsak, tası tarağı toplayıp bu memlekettende gitmek gerekir, bende birşeyler söylemek isterdim ama, atalarımızı dediği gibi, neyse, şimdilik yine birşey demiyeyim, Mustafa kardeşim gerektiği gibi bir uyarı yazmış, nasreddin hocanın dediği gibi, pireye kızıp yorgan yakmaya gerek yok, içini serin tut, her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, boşuna dememişler, Sevgiyle kal...:)

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Bir kez gösterdim,

20. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Tevazu göstermişsiniz, teşekkürler...:rolleyes: