EŞKİNA + İSKORPİT 12.07.2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ahtapot2 tarafından paylaşıldı.

1. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Son günlerde elektrik akımı gibi dalga dalga yayılan eşkina akımı Marmara Adası'ndan Berkan Abi'nin raporuyla beraber tekrar İstanbul'a döndü:)

Dün geceki avımızda bu sefer yine İsa Abi, Sabri ve Aykut Abi'yle beraberdik.. Sabah iş olması sebebiyle fazla durmayıp en geç 01,00 gibi dönmeyi planlıyorduk ancak o bunaltıcı sıcakta hafif esen poyraz, güzel manzara yine çayıydı, bisküvisiydi, kedisiydi :) derken saat 03.00'e kadar merada zamanın nasıl geçtiğini anlamadık..

Dün gece eşkinalar üst üste gelmese de, bu sefer suya iade edilen balık boyları biraz daha küçük de olsa gecenin hasılatı; 3 adet eşkina 2 adet iskorpit ile evin yolunu tuttum..

Raporda 2 adet gelincik fotoğrafı da olacaktı ancak gecenin karanlığında renk itibariyle doğal olarak kamufle olan bizim meşhur süper yetenekli hırsız kedi:) sağolsun izin vermedi:D Bu kediyle ne yaparız bilmem ama bir dahaki gidişte kendisine evden yemek götüreceğim, belki karnı iyice doyarsa bizi rahat bırakır:) Bu arada geçen gün Sabri'ye balığı kediye kaptırdı diye gülüyorduk ama fazla gülmemek de lazımmış:D Onu da uygulamalı olarak görmüş olduk..

Dün geceki avda bana eşlik eden Sevgili İsa Abi'ye (Sağolsun gecenin bir nısfı üşenmeden eve kadar bıraktı yine), Aykut Abi'ye ve Mübarek adamımız, neşe kaynağımız Sabri'ye teşekkür ederim:)

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili dostum seninle avlanmak gerçekten büyük keyif, asıl ben teşekkür ederim, eksik olma:thumb:

Gerçekten hoş sohbet keyifli bir av oldu.Kediyle gelinciği vermemeye yönelik mücadelem görülmeye değerdi:D Kösteğin kopmasıyla, kedide, oltamda bende kurtulmuş oldum:p :p

Yanlız arkadaşlar balık boylarında ciddi ufalmalar olmaya başladı.Akşam 3-4 tane eşkina suya bırakıldı.Şahsım adına bu seneki eşkina operasyonlarını sonlandırma kararı aldım.Geç kaldığımız eşkina avına tam balığı bulmuşken erken veda etmek zorunda kalıyorum, merayı nadasa bırakıp, seneye tam vaktinde eşkinanın trofelerini yakalamak adına sonlandırıyorum.Bu konuda diğer arkadaşlardan da aynı anlayış ve özveriyi bekliyorum:)

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

denizim ben teşekkür ederim herşey icin ne yaptın ettin balıkla buluşturdun bizi saol daha güzeli rast gelsin inşallah

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    MAŞALLAH arkadaşlar, harikasınız valla :clap2: balıklar çok yakışıklı.. :) herşeyinizle örnek avcılarsınız, tekrar tekrar tebrik ederim, Anadolu Kartalları sizlerle gurur duyuyor :clap2:
    Eşkina işini bu sezon tek balıkla ben de sonlandırdım, seneye mayıs haziranda güzel avlara imza atarız inşallah.. sevgiyle kalın, görüşmek üzere..

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrik ederim guzel bir av olmus. 4 kisi için sayi tatmin edici olmasada birdahakine daha bereketli bir av olur insallah. bu arada o kedi kasiniyo sanki:D

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrikler Deniz kardeşim. Eşkina avları artık Kartalların alameti farikası olma yolunda.;)

Derkeeen;

İşte her zamanki gibi kendisinden beklenen büyüklüğü gayet naif bir dille ifade etme yürekliliğini gösteren sevgili İsa'nın çağrısını ve O'na teklifsiz eşlik eden Sevgili Berkan'ı ise, can-ı gönülden ve tebriklerin en büyüğü ile karşılamak lazım. Bunu yapmak bizlere ulvi bir görevdir diye düşünüyorum.Tam bulmuşken veda etmek hangi babayiğit yüreğin harcıdır, Allah'ını seven söylesin?

;) ;)

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    valla çok imreniyorum size, şu gece balık avı olayını bir türlü gerçekleştiremedim.. tebrik ederim.. elinize sağlık afiyetle..

8. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Seneye tedbirli gidin bari şu kediye yarım kilo kemikli et filan götüründe sizle uğraşcana kemikle uğraşsın :)

9. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Tüm ekibe tebrikler, çok güzel bir av olmuş.
    Eşkina avını ve lezzetini çok merak ediyorum.
    Yakalanışıyla ilgili oldukça bol bilgi topladım. Lezzet nasıldır?
    Keyifli avlarınızın devamını dilerim.
    Sevgi ve selamlarımla...

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yine guzel baliklar cikartmissiniz dostlar. Eskina her zaman tercih edilir tabi ama iskorpitlerin de masallahi varmis. Tam corbalik. :hungry: Tebrikler..

11. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A

İsa Abi aynı fikirdeyim.. Zaten iskorpit zamanı geldi, farklı bir iki yerde iskorpit kovalayacağım..

12. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Senin olduğun yerde balık çıkmaması anormal bir durum zaten:)

Berkan Abi teşekkür ederim.. Bu arada bir hesap yaptım, nisan sonundan beri senle balığa gitmemişiz.. Arayı fazla açtık sanki:D

13. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkür ederim Roy:) Sayı çok da mühim değil, müthiş derecede keyifli bir av oldu yine.. Kedi resmen alnının teriyle hırsızlık yapıyor, kızamıyorum kendisine:D

Teşekkür ederiz Nuri Abi, sizin gibi gönlü zengin, gözü tok büyüklerimiz örnek olduktan sonra her türlü fedakarlık yapılır..

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim arkadaşlar eşkina zamanının sonuna gelsek de bu balığı tutma keyfini yaşadınız. Umarım gelecek sezonlarda bunlardan daha irileri de oltanıza takılır.

15. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Tebrik ederim sizleri şeytanın bacagını kırmışsınız.Raporu görünce izmit'te tutamadıklarımız aklıma geliyor açısını çıkarmışsınız.
    Daha bereketli avlara inşallah:) :) :)

16. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sağol Fatih, uygun ortam, uygun takım seçimini yapıp biraz da vakit ayırabiliyorsan zor değil.. Birgün beraber de takılırız..

Bahadır Abi teşekkür ederim.. Sizin avların yanında mütevazi kalıyor ama gayet keyifli bir av çeşidi.. Tadı gayet lezzetli..

Teşekkür ederim İbrahim Abi.. Bendeki iskorpit hastalığı biraz ağır bassa da gayet zevkli bir av, üstelik iskorpit de çıkıyor:)

Yarın kısmetse çorbasını yapacağım ama tavası da vazgeçilmezlerim arasında..

17. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Üstat tekrar teşekkür ederiz:) Bundan sonraki rota iskorpit olacak, dip yapısı biraz daha farklı olacağı için şamandıra kullanmayacağız fakat aklımdaki bir iki bölgede karagöz denemeleri yapmayı düşünüyoruz..

Sağol Fatih:) Aklıma Kemal Sunal'ın altın aradıkları filmde Adile Naşit'in ''altınlar burada, siz yanlış yerde arıyorsunuz'' sözleri geliyor bazen:D İzmit mi olur İstanbul mu olur, Karadeniz mi olur bilmem ama arayı çok açmayalım dostum:)

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Tamam işte, Ramazanda iftarla imsak arası iskorpit, karagöz vs takılalım Denizim :)

19. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Dostlar tüm güzel yorum ve tebrikleriniz için çok teşekkürler, daha güzellerini tutmanız dileğimle...

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Deniz, iskorpitlerden güzel çorba olur. :)

Daha iyileri rastgelsin...