EŞKİNA LEVREK KAPIDAĞ

Konu, 'Tanışalım' kısmında paşalimanı tarafından paylaşıldı.

1. paşalimanı

paşalimanı rahman

Favori Kamış:
    lıneaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    genel eşkina 1 kg
    Cümletten Selamunaleykum mesleğim gereği paşalimanı adasında duruyorum evim bandırmada adada hemen hemen hergün kiloluk olmak üzere canlı teke ile eşkina alıyorum kış mevsiminden dolayı iş sezonunu kapattım. Tekrar adada 2 hafta daha levrek , eşkina gibi balıklara bakıp ardından bandırmaya geçicem oradada çadır ve uyku tulumu vs ile kapıdağ balık avlama turuna çıkıcam macera ve iyi bir ortamda butür balık tutmak için düşünen arkadaşlar olursa tanışıp güzel bir hafta geçirebiliriz ben yakında kapıdağı kıyı sahillerini turlayacağım bandırmada uçar av market ramazan abide boru kurdu sülünez vs kurt çaşidi satışı var ben adadan geldiğimde oradan yem alıyorum avmarketi.com dan çok iyi rapala çeşidi yaptım 29.11.2011 salı günü elime geçicek ürünler levreğin en etkili silahı cam rapala neyse çok kafa yordum sanırım paşalimanı adasına yolu düşen arkadaşlar olursa eşkina turu yaparız

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Kasım 2011
  2. casa35

casa35 ercan nalbant

eşkina balık taşı böbrek rahatsızlığına şifamı

arkadaşım merhaba,
    oğlum 20 yaşında bir süredir böbreğindeki taş nedeniyle ağrıları oluyor.
    Bu illetin çaresi varmıdır diye araştırırken bu sitede eşkina balığının kafasında bulunan taşla hazırlanan karışımın iyi geldiği ile ilgili yazılar okudum.

başka yerlerdede bu konuda bir takım yazılar var.

Bu taşın temininde yardımcı olabilirmisiniz, elinizde varmı acaba,

selamlar, rastgele

3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Çok geçmiş olsun. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır. Tıbbi yöntemleri denemişsinizdir herhalde.

4. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    kapıdağı özledim..

Ve Aleyküm Selam,ben 8 yaşımdan beri her yaz erdek-ocaklara giderim fakat son bir kaç sezon işlerden dolayı malesef fırsatım olmadı,balık tutmayıda bu işi sevmeyide oralarda öğrendim..
    paşalimanı adasına nazır her gece az oturup çay fasılları yapmadık hani ama hiç gitmek nasip olmadı sadece adalara giderken yanından geçerken gördüğüm kadarıyla türlü türlü balıkların yuvalanacağı türden çok güzel yerleri var,ve yine paşalimanından çok iyi karagöz levrek eşkina çupra vs.. alındığını biliyorum..
    kısmet olursa bu yaz yada mayıs gibi o tarafa gelmeyi düşünüyorum hem oraları ve ordakileri özledim hemde şöyle çadırlı bir balık avı macerası düşünüyorum inşallah bir engel çıkmaz gerçekleşir bu planım..
    yolum o tarafa düşünce de inşallah size ulaşırım Rahman abi sağlıcakla kalın..

5. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    1 Haftada ne ağrı nede sızı heşeyi kesiyor emin olabilirsiniz. Ama doğru uygulamak gerkiyorr..

6. karetta

karetta okan

ercan abi eevt böbkrek taşlarına iyi geliyor diye birşey bende duymuştum bence bu konu hakında bir konu aç avlayanlar illaki birisi yardımcı olur gönderir,

7. casa35

casa35 ercan nalbant

merhaba, doğru uygulama nasıl oluyor, anlatırsan sevinirim

8. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

9. babatorik

babatorik İLKER

Favori Kamış:
    LİNEAFFLE VE OYSTER
    Favori Makine:
    DAİWA BG30
    En İyi Avı:
    KARAGÖZ, 900 GR., LEVREK 800 GR., KOFANA 56 CM.
    s.a. arkadaşlar, bildiğim kadarıyla eşkina taşını ( bir balığa ait 2 adet taş için) yarım kahve fincanı dolusu limon suyunda 3-4 gün oda sıcaklığında bekletmek suretiyle eritmek ve o sürenin sonunda biraz kaşıkla karıştırıp fon dip yapmak yeterli. böbrek taşının düşmesine yardımcı olduğunu pek çok balıkçı abilerimden duydum. zaten istanbulda eşkina balığı almak isteyen pek çok kişi o taşları için alır. balıktan anlamayanlara taşları alınmak suretiyle satılır. daha sonra o taşlar yalnızca taş almaya gelenlere satılır diye biliyorum.

10. casa35

casa35 ercan nalbant

**merhaba Muhammer bey,

ilginize teşekkür ederim. Bahsettiğiniz işlemi tam anlamadım ama, bize yakın MNG kargodan nasıl bişey olduğunu sorucam.
    Eşkina taşları için ne kadar ödiyecem, bildirirseniz sevinirim,

saygılar,

ercan nalbant

11. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Ercan bey size bir iyilik yapayım dedim beni ticaret erbabı yaptınız neyse ben size yazdığım özelde hiç paradan puldan bahsediyormuyum sadece adresimi verdim size en yakın kargodan istek yapın diye benimde oğullarım ve çocuklarım var onlara bir şey olsun benimde içim yanar acınızı anlıyorum yeniden geçmiş olsun (olay basit kargodan adresimden paketinizi istek yaptıracaksınız )yolladığım link tede nasıl kullanılacağı yazıyor inş iyi gelir.

12. cakall

cakall Burhan Sait

öncelikle çok geçmiş olsun. abim ve amcamın oğlundada böbrek taşı problemi vardı. bu taş sayesinde çok şükür bu problem den tamamen olmasada kurtuldular. bana bunu eski bir balıkçı abimiz tarif etti. şayet taş kronik ise 1-2 sene taş oluşmuyor. balıkçı abimizin tarifi, öncelikle taş sancısı yaşandığında kulalnılması gerekiyor. 2 adet taşı kabın içinde iyice eziliyor toz haline geliyor. çaybardağın yarısına kadar limon sıkılıyor. toz halindeki taş içine dökülüp karıştırlıyor (bu işlemi gece yapılması gerekiyor). daha sonra bardak gece camın dış kısmına koyuluyor (anlatan abimiz limona gece ayazının muhakkak vurması gerekiyor diye özellikle belirtmişti). sabah gün açmadan karışım tek seferde içiliyor. abim bu karışımı içtiği gün öğleden sonra sancısından kurtuldu çom şükür bir senedir herhangi bir problem yok. amcamın oğlunda kronikleşmiş. oda 2 senede bir sancısı oldukça bu şekilde yapıyor çok şükür kurtuluyor. belki daha değişik şekilde kullanma şekilleri vardır. benim anlattığım şekilde denendi sonuç alındi. inşallah sizin oğlunuzdada işe yarar ve kurtulur.

syg,

13. paşalimanı

paşalimanı rahman

Favori Kamış:
    lıneaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    genel eşkina 1 kg
    Sıfır besyuz kırk bes dortyuz ellı altı seksen dokuz seksen altı bu numaradan bana ulasabılır hem balık tutma turu ıle hem eskına tası ıle yardımcı olmak ısterım saygılarımla