selam arkadaşlar .eşkina takımı yapıcam.bana takım konusunda fikir verirmisiniz .tutacağım yerde dip oltası iş yapmıyo.şamandıralı takım gerekiyo.iğne boyu ve beden köstek nasıl olmalı bunlar hakkında paylaşımlarınızı bekliyorum..Herkese şimdiden teşekkürler
bu konu ile ilgili olarak eskina_man 'murat' ın açtığı konu ve mesajları taramanı şiddetle tavsiye ederim. tüm aradığın bilgiye ulaşabilirsin,
Süleyman selam, elimden geldiğince çizmeye çalıştım, takıldığın yer olursa lütfen sor. Gönlündeki avlara.
sağol abi çok iyi oldu bu şekilde bi çizim .. hafta sonu için ayarlıcam bu takımı .raporumu hemen paylaşıcam
Yasin İstanbul' da eşkina yakalayabileceğin bir çok yer var, denizlerimizdeki av raporları konusunda eşkina başlıklarını bir araştır, yardımcı olacaktır.
bi sorum daha olucak murat abi.eşkina için karides veya midye idealmidir?? artı bu takıma zarganada gelir mi ? zargana takımı nasıl olmalı bu şekilde çizimler gerçekten benim için çok iyi oluyo.çok yeni bi balıkçıyım.çapariden kurtulmak istiyorum artık..igne bağlamayı bugün ögrendim
Bu takkım eşkina'da iş yapar mı? Arkadaşlar, eşkina avında ve taş balıklarının birçoğunun avlarında şeytan olta çok verimli ve başarılı bir yöntem. Fakat avlağın durumuna göre bazı zor avlaklarda yapısından dolayı şeytan oltayı atmak (atmak çok problem olmasa da) balık geldiğinde toplamak çok zor, hele bunu şekilsiz kayalıkların üzerinde ve gece yaptığımızı düşünürsek. Bu tür porselensiz sallama kamışlar ile yıllar önce akşam üzerleri istavrit iyice kıyıladığında 10 lu çapari atıp, tamamı dolu balık kaldırdığımız oluyordu. Sudan kesmede bir problem olmuyordu. İri bir eşkina da böylesine ince uçlu bir kamışın reaksiyonu ne olur onuda bilmiyorum. Bu tarz bir düzenek kullanan var mı? Sadece normal şeytan olta ile eşkina avlayan var mı? Olan ve olmayanların yorumları lütfen, Hepinize rastgele.
Denenmiştir (pratikte iş yamadı), teoride mantıklı bir uygulama ama şamandıralı takıma cok alternatif değil, Gece 3 -4 saat kamış elinde bekleyecek babayiğit göremiyorum ben
Zargana düzenek ( ler ) Süleyman, eşkina avında yukarıdaki olta düzeneğinin her iğnesine birer adet canlı teke yada boru kurdu takacaksın. Zargana yakalamak için kullanacağın takım veya takımların bu düzenekle hiç alakası yoktur. Aşağıda basitçe çizmeye çalıştım zargana alternatif takımlarını, bu düzeneği atıp çekmek için hafif bir kamış makine kombinasyonu kullanmakta fayda var, durmadan atıp çekeceksin. Zargananın bol olduğu, denizin dalgalı ve çalkantılı olduğu durumlarda, eğer istavrit veya zargananın kendisinden kuyruk altı yem yaparsam şayet, ben atıp bekliyorum, at-çek yapmıyorum, denizin çalkantısı parlak kuyruk altı yemi suda hareketlendirip zarganayı kandırıyor. Ama dediğim gibi çok durgun suda avlanacaksan genelde at-çek yapmakta fayda var. Takıldığın yer olursa sor lütfen, Rastgelsin.