eşkina taşımı?afyon-gazlı göl mü?

Konu, 'Genel Konular' kısmında dalmala tarafından paylaşıldı.

1. dalmala

dalmala ali

bütün arkadaşlara selam
    bende bir taş hastasıyım.böbreklerim ne hikmetse taş ocağı gibi calışıyor.
    şu anda bile sağ ve sol böbreklerimde 0.6 milimetrelik kum taşları var!
    ilk önceleri eşkina taşını eritip içiyordum.faydası oldumu olmadımı bilmiyorum!2006 nın yedinci ayında ultrason cektirdim iki böbreğimde de taşlar cıktı.en büyüğü 13 milimetre en küçüğü 6milimetre.kırdırmaktan cekindiğim için başka yollar aradım.bir arkadaşım AFYON-GAZLIGÖLÜ tavsiye etti.
    ertesi günü arkadaşla atladık AFYON-GAZLIGÖLE gittik.küçük sessiz sakin bir anadolu köyü.heryer pansiyon otel dolu.tam bir kaplıca turizmi olmuş.köyün dışında beş yıldızlı oteller yapılmış.GAZLI GÖLÜN ününü duyan geliyor.türkiyenin dört bir köşesinden insan var!
    neyse uzatmayayım bizimle beraber bir ağabeyimizde gelmişti oda eşini getirdi.eşinin böbreğinde inanmazsınız minyatür bir köpek şeklinde taş vardı.
    biz ancak dört gün falan kaldık onlar bizden sonra geldiler.dedim ya köy yeri canımız sıkıldı eğer ben dördüncü günde taşları dökmesydim daha kalırdık.
    köyün ortasındaki çeşmeden günün her saatinde aklımıza geldikce su içtik.suyun özelliği sıcak olması ve doğal olması.bu suyun içinde VHİCY denen ve hücreleri yenileyen bir maddenin cok yoğun bir şekilde bulunduğu biliniyor.hani şu reklamlarda ki yüz kremlerinde reklamı yapılan vhicy kremi...
    dördüncü günü AFYONa gezmeye gittik hemde bilet alacaktık.benim küçük su dökme ihtiyacım oldu.tuvalete gittim pisuvarların içine plastik bulaşık telleri gibi şeyler koymuşlar gittiğiniz zaman siz de görürsünüz.idrarımı yaparken birden içimin boşaldığını hissettim!tuvalet taşına birşeyler vurup ses cıkartıyordu.birkac saniye öylece kaldım ne olduğunu anlamamıştım sonra kendime geldim eğilip pisuvarın içine baktım kiiçi olduğu gibi taş dolmuş.iyiki o plastik telleri koymuşlar yoksa taşları göremeden hepsi akıp gidecekti.taşların büyüklerini topladım geldiğim otobüs biletinin içine sarıp cebime koydum.arkadaşıma gösterdiğimde gözlerine inanamadı!
    benim böbreğimde basit kistte vardı daha sonra cektirdiğim ultrasonda onunda küçüldüğünü gördüm.
    yani ben büyük faydasını gördüm.benim taşlarım kum taşı.sonuçta bu kumlar böbrekte yeterli su içmediğimden birbirlerine yapışıp taşları oluşturuyorlar.ama bu taşları oradan atmzsanız zamanla böbreği cürütüyor ve böbrek iflas ediyor!allah korusun!!
    ben sizlere başımdan gecenleri anlattım.bu taşlar başa bela cekmeyen bilmez!ağrısı ölüm acısı gibi bir şeydir.inanmazsınız bir keresinde ağrıdan dolayı ölmeyi istemiştim öyle kötü bir şey!!!!
    bana göre bu taşalrdan kurtulmak için üç alternatif var.
    1.yada kırdırmak veya ameliyat
    2.bitkisel ilaçlar
    3.AFYON-GAZLIGÖL
    Bu üç maddeden birini seçip karar vereceksiniz.kendi kendisine düşmesini beklerseniz yanılırsınız!
    bence en kolay yol en acısız ve en ucuz yolu afyona gitmekten gecer!
    hepinizde internet vardır google dan acıp bakın neler deniyor gazlı göl için öğrenin ondan sonra karar verin.
    benim yaşım 44 ve on beş yaşımdan beri butaşlarla uğraşıyorum cok su içmediğim içinde uğraşacak gibi görünüyorum!
    ALLAH hepinize şifa versin karar sizin

2. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Ali bey Afyonumuzun hemen her kaplıcasından doğal şifa fışkırmaktadır; sağlığınıza kavuşmanıza çok sevindim, Gazlıgölde diğer su kaynaklarıda ekzama-cilt hastalıkları,kadın hastalıkları,kapanmayan yaralar ve çıbanların yanı sıra diğer sidirim bozuklukları vs. iç hastalıklarınada derman olmaktadır. Hele bir halkın kokar su adını verdikleri su varki tamamen çürük yumurta kokar ama vücutta ne kadar cerahat ve iç hastalık varsa kökten kesip atar.
    Diğer yandan Sandıklı Hüdai Kaplıcamızdaki çamur ise Varis-Siyatik ve Romatizmal rahatsızlıklarda dünyada en ünlü doğal şifa noktalarından biridir.Ve Bolvadin Heybeli kaplıcası halk dilinde eski adıyla KIZILKİRSE kaplıcası ise bol kükürtlü olması nedeniyle yine romatizmal ve deri-cilt rahatsızlıklarında en ünlü yerlerdendir.Ve tabiki diğer Ömer ve Gecek Kaplıcalarımızda aynı tedaviler için tercih edilmektedirler.
    Afyona tekrar geldiğinizde benimle irtibat kurarsanız size elimden geldiğince destek olmaya çalışırım geçmiş olsun,
    Rast Gele...

3. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    afjet

Bende gezi amaçlı arkadaşlarımla gittim.Afyon kalesi ve Afjet termaline girdik.Çok güzel bir yer.Köyleride gezmiştim.Ama en çok ekmeği hoşuma gitmişti.Patatesli yuvarlak ekmeği.Ve insanları çok samimiydi.Görülmesi gereken bir ilimiz bence.
    Gazlı gölüde söyledilerdi ama merkezden uzak falan dediler.Zamanımız yoktu gidemedik.Herkese şifalı olur inşallah.

4. hangisidogru

hangisidogru MUHARREM

En İyi Avı:
    kendim
    İnsanın isteyince :)))

Evet arkadaşlar maalesef benimde bir çift kum ocağım var :( eger boşaltamazsam taş ocağı oluyorlar:D fakat ben afyonun bu konudaki ününü hiç duymamıştım bu bilgi için teşekkür ederim;) ve benim tavsiyem eger afyona gidemeyecek durumdaysanız ist. çatalcaya bağlı karamandere köyünün içinde bir çeşme var bu çeşmenin suyuda bu konuda çok ünlü ben 10 günde ağrısız olarak 6 mm taş düşürdüm ve ara ara çatalcaya gidip büyük bidonlarla 100 lt civarında su alıp evde içme ve yemeklerde bu suyu kullanıyorum çok iyi geliyor tavsiye ederim ama afyonuda demek isterim hem gezmek hemde öğrenmek için:D :D :D

5. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Ayrıca bir içecek daha önereceğim Çorum,Amasya taraflarında tanıdıklarınız varsa orada Ayvaz adını verdikleri yaban armuduna benzer bir meyvesi olan ağaç var onun yapraklarını dağ kekiği ile kaynatıp suyunu için 2 günde kesin çözüm alırsınız,
    Rast gele...