eşkina veya kefal için ne iğne tavsiye edersiniz ? benim bu iğne konusunda anlamadığım bir husus var örneğin çok avcı olan ve ortalama her balığa kullanılabilcek olan bir iğne varmıdır ( aynı boyuttaki balıklar için ) örnek verecek olursak mustat 505 4 numara 1 kutu bundan alıp uzun süre avlanabilirmiyiz yoksa kısa pala uzun pala veya ağzı çapraz olanlar neyi değiştiriyor bu konuda bilgiye ihtiyacım var. uzun pala hakkında öğrendiklerim aslında mantıklı dişli balıkların iğnei geçip misineyi koparmaması için diye öğrendim ( doğrumudur bilmiyorum ) ama gelelim çapraz ağızlı olanlar veya dövme yada krom yada çelik olanlar sonuçta amatörüz ama her tip iğneden alıp deneme şansımız yok bu durumda sanırım derdimi anlatabildim avlayacağım balıklar bulunduğum yerde yazın özellikle eşkina ve kefal hat safada izmaritte var ama ona sinek iğne mesela bunları buldum,eşkina ve kefal iskorpit türevi balıklar için kullanabileceğim iğne önerebilirisiniz teşekkürker
slm, bu konu hakkında aramış olduğun bilgilere forumda iğneler bölümünde diğerlerinide balık isimlerinin altında bulabilirsin,
Mert selamlar Öncelikle Arşiv bölümünü incelemeni öneririm. http://www.balikavi.net/forum/archive/index.php/f-33.html
mustad 505 ya da 496 ilaç gibi geliyor bende ama eğer boru kurdu kullanıyorsanız yem olarak arkası tırtıklı iğne çeşitleri var yem ziyanını önlüyor epeyce. tavsiye ederim... numarası ise eşkinanın boyuna orantılı 4 numara uygun oluyor kefal içinde tabi ...