Eşkina ve Mırmır katliamı !!!!

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Cihangir tarafından paylaşıldı.

1. Cihangir

Cihangir Cihangir

Favori Kamış:
    AlbaStar Galaxy 3.0
    Favori Makine:
    Banax SX5000 & SX3000
    En İyi Avı:
    18 adet palamut 1.700 gr Eşkina
    Bandırma'dan yazıyorum...

Eşkina başladı, yakında Mırmır da başlar.

100 gramlık balıkları 10-15 tanesi bir tava yapar diye alıp çantasına atanlar !!!!

El kadar, toplasan 200 gram gelecek balıkları "Porsiyonluk" diye getirip dolabına atanlar !!!

"Yem parası veriyorum, yol parası veriyorum" diye maliyet hesabı yapıp, oltaya ne takılırsa almayı kendine hak görenler !!!

Para verip boru kurdu almayın kardeşim... Arabanıza gaz koyup Bandırma'dan Kapıdağ yollarına düşmeyin! Bursa'dan çıkıp 100 km yol gelmeyin !

Yahu insaf !!! El kadar balığı toplasan 3 lokma eder ! Bırakın, salın denize gitsin...

Oltayı elinize alınca insanlığımızı unutmayalım ! ! !

Kimler hak veriyor bana ? ? ? ? ?

2. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    ben....:D:D

3. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Eğitim şart..!

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Onlar için ne desek az.. ne dersek diyelim de bişey olmaz.. ağaç yaşken eğilir, bu zihniyette biri zor eğitilir.. onlarda idrak yolları iltihabı var..

5. dace

dace İbrahim

Her söylediğin çok doğru ok güzel de Bursa'dan gelmeyin ne demek ?
    Bütün bunları Bursa'lılar mı yapıyor ? Yada İstanbul'Lu Saroz'a gitmesin, Bandırma'LI Ayvalık'a gitmesin, Edirne'li Boğaz'a inmesin mi?

6. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bende hak veriyorum ama artık hak vermeden öte gidip işlem yapılsa bende olsamsende olsan cezai işlem yapılsa okkalı bunlar böyle olmaz

7. birdostcan

birdostcan Erkan Sakarya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6,250 gr
    Gecen hafta Bandirmadaydim hic balik yoktu izmitten geldim dogaya saygili sekilde av yaptim dondum. Bir kesinde Bursali bir ekiple barajda rastlastim Bilecikte 3 parmak sazanlari tutuyorlardi ne yapacaklarini sordugumda kiyma makinasinda cekip kofte yapiyoruz demislerdi demekki bilincsiz avlar devam ediyor...

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Cihangir kardeşim, iyi hoş güzel demişsinde, bu bizler için bir hobidir. Kişi, değil 100, 1000 Km.de gider bu iş için. Konunuzda '' Alma, Gelme, Yapma '' gibi telkinler hiçde hoş olmamış. Kişiler, yasal boyutlarda istediği yere gitme ve istediğini yapma özgürlüğüne sahiptir. ( Yasal boyutlarda ifademi tekrarlamak isterim.) Buna, ne siz, ne ben, nede bir başkası tedbir koyamaz, sitemvari telkinde bulunamaz

Derseniz ki burada irdelenmek istenen konu, ilgili balıkların avlanma boyları ve vicdani sirküler ise, baştan sonuna kadar sizle hem fikirim. Sardalya, İstavrit, gümüş gibi balıklar hedefim değildir. Bir çipura ve benzerini 500 gr üstü alırken, 3-4 kiloluk bir Akya, Lahos gibi balıklarıda '' Daha yavru bunlar '' diyerek, salabilecek erdemde olabilmektir; amatör balıkcılık.

Şimdi ben soruyorum size; Siz bu erdeme sahipmisiniz ? 3 kiloluk bir Akyayı, gözü kapalı büyük bir zevkle geri bırakabilirmisiniz?

Yoksa amaç balık yemek olsaydı, o gün 100-200 lira masraf edip, yorulup, birde ne çıkacağı belli olmayan bir beklentiye girmez, 50 lira masrafla, balık tezgahından 2-3 kilo güzel bir şeyler alır, evin yolunu tutardık.

İyi dileklerimle.

9. simendifer

simendifer Sennur

Tevfik ağabey, Cihangir bey "alma, yapma, gelme" derken, bunu herkese söylemiyor anladığım kadarıyla. Bunları bahane edip, küçücük balıkları avlayanlara, gereğinden fazla av yapanlara söylüyor. Yoksa elbette herkes her yere gitsin, bunu hiç kimse bir problem olarak görmez.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sennur hanım merhaba.

Zaten konunun içerisinde ilgili düşünce ve görüşlerine, fazlasıyla katıldığımı ifade ettim.

Burada beni azıcıkda olsa üzen şey, Cihangir kardeşimin yabancı olarak gördüğü bizleri, kendi bölgelerinde istenmeyen kişiler olarak irdelemesi oldu. Belkide ben yanlış algıladım. Yoksa boyut konusunda benim için limit, sirküler X 2 dir.

İyi dileklerimle.

11. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Cihangir arkadaşımız hepimizin şikayet ettiği bilinçsiz avcılara hitaben etçilere kastederek yazdığı bir yazı

"Yem parası veriyorum, yol parası veriyorum" diye maliyet hesabı yapıp, oltaya ne takılırsa almayı kendine hak görenler !!!

Para verip boru kurdu almayın kardeşim... Arabanıza gaz koyup Bandırma'dan Kapıdağ yollarına düşmeyin! Bursa'dan çıkıp 100 km yol gelmeyin !

12. avciibo1985

avciibo1985 ibrahim

Favori Kamış:
    LINEeAFLE surf
    Favori Makine:
    okuma traventine65 surf okumacompressa cp 65 surf okuma compressa cp 80
    En İyi Avı:
    hangisini yazayım
    arkadaş bohçacılara yönelmiş lafı onlara bence ufacık balık için gelenler sözleri ağzıza sağlık üstad

13. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    El kadar, toplasan 200 gram gelecek balıkları "Porsiyonluk" diye getirip dolabına atanlar !!!

==========-0============
    Bu konuda Cihangir abiye yürekten katılıyorum.Eğer konu maliyet hesabı ise Bursa'daki balık pazarlarında balık var çok şükür.Alırsın çok daha az maliyetle balığını afiyetle yersin.
    Yok eğer konu olta balıkçılığı ise adama ''Dur bakalım'' derler hem amatör olacaksın hem de tanesi azami 60-70 gramlık balığın tavadaki hayalini kuracaksın, bunun adına amatör olta balıkçılığı değil katliam derler.
    Elbetteki avlaklar ve kıyılar herkesin kullanımına açık.Herkes gerekli şartlarda ve kurallarıyla her kıyıda avlanabilir.''Buralar bizim kimse gelmesin !'' tarzı bir söylemi ne dile getirir ne de destekleriz.Amatör balıkçılığın temel kural ve hassasiyetleri bu konuda önceliğimizdir.
    Ben kendi adıma yakınımdaki avlakları her zaman kullanabilme fırsatı yakalayamasamda her zaman buralarda balık avlayamasamda.Amatör balıkçılık ruhunun gerektirdiği esasları her zaman savunurum.

14. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Aynen katiliyorum.O zaman Bursadan gelenler 100 gr lik baligi almasin Balikesirden gelenler Ankaradan gelenler alsinmi?:confused: Veya Bandirmada avlanan kimse 100 gramlik baligi alikoymuyormu?:confused: Verilen mesaj dogru yalniz sunumu biraz tuhaf olmus dogrusu.Guzel bereketli ve limitler dahilinde avlar dilerim:thumb:

15. ercan_17

ercan_17 ERCAN

Favori Makine:
    ilk makinam okuma
    En İyi Avı:
    küçükken uçuna taş bağlayarak diz kadar suda göre göre yakaladığım çipuraları unutamam.
    Çok haklısınız.Büyüme potansiyeli olan balıkları küçücükken yakalamak ÇOK ANLAMSIz. cANINIZ BALIK YEMEK İSTEDİYSE ALIN 1 KİLO YİYİN. Yakalamakla uğraşmayın. Güzel bir noktaya değinmişsiniz.

16. Cihangir

Cihangir Cihangir

Favori Kamış:
    AlbaStar Galaxy 3.0
    Favori Makine:
    Banax SX5000 & SX3000
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar, sanırım bazı arkadaşlar beni yanlış anlamış...
    Bursa'dan balık avlamaya gelen arkadaşlara "gelmeyin" demek haddime mi düşmüş! Elbette gelecekler... Gelsinler, başımızın üstünde yerleri var. Ben onları kendimizden ayrı görmediğim için örneğe onları da kattım. Zira, burada biz Çanakkale'den ya da Balıkesir'den pek oltacı görmeyiz, Bursa'lı arkadaşlar grup halinde cuma akşamından pazar akşamına kadar kamp keyfi yapıyorlar, "helal olsun adamlara" diyoruz..
    Ancak, madem buralarda hep beraber avlanıyoruz, eleştirilerde de ayırmayalım sizi.
    Benim sözüm, maliyet hesabı yapıp bunu katliamlarına kılıf yapanlara. Ben küçücük balıkları alan kişiyi gördüğümde arabasının plakasına bakıp da söylemem lafımı.
    Alınmak gücenmek yok !
    Biz de aynı yerlerde avlanıyoruz. Ola ki küçük balık vurur diye şamandıralı oltayı bile gergin tutup ilk tıkında balığı almaya çalışıyoruz ki iğneyi yutup da solungaçlarına zarar vermesin, küçük balıksa salalım geri. Çantamızda pense, kargaburun v.s. aletler taşıyoruz. Baktık ki balıklar hep küçük çıkıyor, toplanıp başka yere gidiyoruz... Biz de arabamıza gaz benzin koyuyoruz, biz de yem parası, malzeme parası veriyoruz... Kapıdağ'da 100 km yol geziyoruz gecenin bir yarısı ve iyi kötü 30x100 + yem parası + malzeme parası hesabını biz de yapabiliyoruz... Bu hesabı yapıp, tuttuğumuz tüm balıkları öpüp/sevip, "hadi büyü de gel" :) deyip, attığımız stresi kar sayıp eve geri dönmeyi de biliyoruz !!

Bu mesajım belki bir şeylerin ilk adımı olur !!! Bir kişinin, çantasına küçücük balığı atarken duyduğu suçluluğu, içindeki şeytana galip getirecek bir fitili ateşler kimbilir !

Sevgiler-Saygılar..

17. Cihangir

Cihangir Cihangir

Favori Kamış:
    AlbaStar Galaxy 3.0
    Favori Makine:
    Banax SX5000 & SX3000
    En İyi Avı:
    Her olasılığa karşı bir not: "Biz" derken kastettiğim, benimle aynı fikirde olanlar. Diğerleri Bandırma'lı olmuş, Bursa'lı olmuş, İstanbul'lu olmuş farketmez...

18. Cihangir

Cihangir Cihangir

Favori Kamış:
    AlbaStar Galaxy 3.0
    Favori Makine:
    Banax SX5000 & SX3000
    En İyi Avı:
    Şu foruma gelip, böyle bir konu açmamı söyleyen içimdeki o sesin sahibi "erdem" midir bilemiyorum ancak böyle bir konu açan kişiye bu soruyu sormayın lütfen...

Saygılar.

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Cihangir kardeşim merhaba.

Daha önce ki mesajımda ve Sennur hanıma cevabımda sizin bakış açınıza, sizden daha fazla katıldığımı beyan ettim. Bunun içerisinde takdirde vardır, teşekkürde.

Ne var ki Çanakkale bölgesi, benim için çok ama çooook önemli ve hassasiyetimin olduğu bir şehirdir. Bilebildiğim 4 ata büyüğüm ve dedelerim Çanakkale'dedir; bundanda büyük onur duyuyorum. Bursa'lı değilim ama, 30 küsür yıldır Bursa'dayım.

Sizin o ince çizgide yazdığınız cümleye biraz fazla alınganlık göstermiş olabilirim. Bunuda anlayışla karşılayacağınızı umuyor, sevgilerimi iletiyorum.

20. Cihangir

Cihangir Cihangir

Favori Kamış:
    AlbaStar Galaxy 3.0
    Favori Makine:
    Banax SX5000 & SX3000
    En İyi Avı:
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Mayıs 2012