Merhaba değerli ustalarım, Aklıma takıldı size sorayım dedim. Acaba iskorpit, Gelincik tarzı balıkların çıktığı avlaklardan Eşkina da çıkar diyebilirmiyiz? Bildiğim kadarıyla iskorpit ve eşkina ikiside kayalık isteyen balıklar. Değerli yorumlarınızı benden esirgemezseniz sevinirim. Saygılar, İyi akşamlar...
genelde eşkina ya gittiğimde gelincik ve iskorpit mutlaka oluyor. Hatta eskina olmasada gelincik eksik olmuyor
Teşekkürler hepinize, Anlaşılan Beşiktaşa yakın,Gece sorun çıkarmayacak bir bölgede eşkina avlağı bulmam gerekicek
Boğazda eşkina çıkan bölgeler olduğunu duymuştum, fakat sanırım akıntının az olduğu nispeten kuytu bölgelerde deneme yapman yerinde olur, boğaz haritasını incelemen faydalı olabilir.. akıntının çok olduğu birçok bölgede lüfer-çinekop ararken birçok kez iskorpit ve gelinciğe rastladım ama o bölgelerde eşkina olduğunu ne gördüm ne duydum..
Merhabalar Murat abim, Çok teşekkür ederim. Önerini dikkate alıcam şimdi akıntıları gösteren bir boğz haritası bulacağım öncelikle. Tespit ettikten sonra burayada yazıp denemelere başlayacağım. Umarım hepimize faydalı olur.
Eşkina ürkek balık,kayasından pek ayrılmaz.Kayasever balıklar genelde çalkantılı denizde iyi av verir çünkü kayalarının içinde rahat duramayarak dışarı çıkarlar.Akıntılı yerlerde Eşkina'ya rastlamak pek mümkün değildir.Gece avlanır genelde,bu sebepten gece gideriz. İskorpit ve Gelincik gibi balıklarla aynı dip yapısında kardeş kardeş yaşar,yani evet bu balıkların olduğu yerlerde Eşkina çıkar diyebiliriz.500gr'dan ufakları almaman dileğiyle,rastgele... Aklıma gelmişken birkaç tüyo daha vereyim;Eşkina yemi kaptığı gibi kayasına geri döenn balık,bu sebeple oltayı fazla boş bırakmamak yerinde olur.Eğer balık vurduktan sonra taktırdığını hissedersen bil ki taktıramışsın,balık yuvasına girmiştir.Bu aşamada yapmak gerekn az bir süre beklemek,oltayı asılıp kopartma takımı.Balık yorulup çıkıyor dışarı,arada yokla tabi boşa çıkmış mı diye. Ben genelde mendireklerde avlandım Eşkina için.En iyi iş yapan tekeydi benim için.Yeter ki canlı olsun.Forumda birçok paylaşım mevcuttur bu konuda sanıyorum ki..Oltayı uzağa atmaya gerek yok mendireklerde,ben birkaç tane kasnak kullanırdım bu yüzden.Kamışa,makinaya bile gerek yok mendirekler için.Tabi şöyle bir nokta var,eğer oltayı çekeceğin yerin önü oltayı taktıracak biçimde ise kamış daha mantıklı olacaktır. Ben denize en yakın ve en rahat olduğum kayaya inerdim,birden derinleştiği için kamış kullanmazdım.Bazen yakalanıp da yuvasına girenler olurdu,kasnağı bağlardım orada biryere 10-15dk sonra çekerdim balık boşa çıkmış olurdu.Bazen de kopartıyordum tabi,kötü yerlere dolayanlar da oluyordu.
Gökhan bey verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Son kararımı verdim kayalık olan butun avrupa yakası kıyısında deneyeceğim her noktada yarımşar- 1 er gun olmak şartıyla. Bakalım ne sonuç alacağım. Hepinize çok teşekkür ederim...
arkadaşlar hafta sonu eşkina için gecelemeyi düşünüyorum okuduğum kadarıyla teke eşkina için ideal bir yem.size bir kaç sorum olacak teke yi galata köprüsünde bulabilirmiyim? eşkina için ideal takım nasıl olmalıdır bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Eşkina olan her yerde gelincik ve iskorpit vardır ama gelincik ve iskortpitin olduğu heryerde eşkina olmayabilir. Bilmece gibi oldu.