Av tarihi: 24.06.2012 Av süresi: 5 saat Av yeri: İstanbul Avrupa Yakası Marmara kıyısı Hava durumu: Az bulutlu, orta şiddette Poyraz Hedef balık: Eşkina, Karagöz Kullanılan takım: Stoperli, şamandıralı, fosforlu, çift iğneli İğne: Owner 5114-031 No:8, Mustad 505 No:2 Misine: Oscar 0,28 , Oscar 0,30 Kurşun: 3 gr. kıstırma Yem: Çok iri teke Yakalanan balıklar: 5 adet eşkina, 27-35 cm. Salınan balıklar: 7-8 adet eşkina, 3-4 adet iskorpit, gelincik Dün bir süredir uğramadığımız avlağımıza gidip eşkinaları ziyaret etmek istedik. Artık tek hedef mümkün olduğunca iri balıkları avlamaktı. Bunun için iğneleri iyice büyüttüm. Özellikle son avlarda köstek kopartan balıkları nasıl alabileceğimizi düşünüyordum. Bu amaçla halkalı bir çember iğne olan Owner 5114-031'in iri bir iğnesini aldım. Halkalı sapına palomar düğümü atıp düğümün açılma ihtimalini iyice yok etmek istemiştim. Yem olarak teke kullanacaktık. Önceki avlarda teke süzdüğümüz yerlerde teke kalmamış. İyice moralimiz bozuldu. Av saati yaklaştığında elimizde 6-7 tane minicik teke vardı. Bu durumda gözümü karartıp sahile bağlı bir tekneye atladım. Oradan uzandığım yerlerde 1er 2şer teke çıkartabiliyordum. Derken bir de ne göreyim. Teknenin alt yüzeyi silme teke dolu Hemen kepçeyi daldırdım, bugüne kadar az gördüğüm boyda parmak gibi tekeler doldu kepçeye. 4-5 seferde tüm gece yetecek tekeyi toplamıştık. Hem de en iri eşkinaların sevdiği boyda dev gibi tekeler. Bu piyangonun sevinciyle av yerimize geçtik. Hava kararınca eşkinalar gelmeye başladı ancak ufak oldukları için genelde salıyorduk. Sonra tam şamandıraları attığımız yerden fırlayan dev bir yunus bütün balıkları kaçırtıp yarım saat vuruş alamamamıza neden oldu. Ancak o manzarayı görmeye değerdi. Derken alıkonulacak boyda olanlar da gelmeye başladı ve gittikçe büyüdüler. Bana gelen 32. cm'lik eşkina bu sezon yakaladığım en iri eşkinaydı. Sonra aksiyon olsun diye spin kamışla avlanan arkadaşa daha irisi geldi. Gerçekten iyi bir aksiyon yaşadı, en son balığı elle kaldırıp ben sudan aldım Bu balık da 35 cm. geldi. Kösteklerin kopma sorununu yine aşamadık, avın oltalarında irice bir balık yine dibe fişekleyip kayalara sürttüğü kösteği kopardı. Böylece sorunun düğümde olmadığını iyice anlamış oldum. Sonrasında ava klasik eşkina iğnesi Mustad 505 ile devam ettim ve yemi çok iyi tutan bu iğneden çok memnun kaldım. İri balıkları da bununla aldım. Avın ilerleyen saatlerinde eşkinalar iyice azaldı. 1-2 balık yemi kapıp taş altı yaptı ve köstek kaybettik. Ancak sanırım bunların suçlusu iskorpitlerdi. Sonuçta geçen avlara göre eşkinanın sayıca azalmasına boyca irileşmesine çok sevinmiş olarak ava son verdik. Tabii bizim iri balığa göre takım ve yem kullanmamız da bu sonuçta oldukça etkili oldu.
uzman işi eşkine avı,balıklar şahane gercektende,afiyet olsun :thumb: hee tekelere iyi davranın banada kalsın
Tebrikler, çok güzel balıklar. Yalnız son fotoyu görebildim. Taş üstünde balıkların görüntüsü çok güzel. Devamına rastgelsin...
aret abı herzamankı gıbı supersın yıne balıklar sahane tekeler lokmalık kısa gunun karı bu olsa gerek afıyet olsun tebrıkler abi