eşkine ve bir yabancı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında murat_krkmz tarafından paylaşıldı.

1. murat_krkmz

murat_krkmz murat korkmaz

Favori Kamış:
    shımano
    Son günler de arkadaşlarla eşkine kıyıya gelmiştir gelmemiştir muhabbeti yaparken 22 mart akşamı karar verdik balık yapabilir diye ve sözleştik yarın 16:00 gibi kerim ve ömer abim ile yola çıkma kararını aldık ve tuttuk bandırma yolunu hava poyraz esiyordu fakat soğuk değildi,birbuçuk saatlik yolculuk güzel geçti ve geldik kapıdağ yarım adasına mendireğe yerleştik şamandıralı takımlarımızı attık suya ve beklemeye başladık.bir iki tane küçük eşkine yakalandı daha atar atmaz hemen balıkları inciltmeden salıverdik suya.(salmasına saldık ama yanımızdaki gruptaki arkadaşlar hem yakalıyorsunuz hem salıyorsunuz istemiyorsanız bize verin dediler biz küçük olduğu için salıyoruz deyince anlattı arkadaş küçüçük balığın kafasında ki taşların mali değerine kafayı takmış ve biz de vermeyince bize bozuldu)(KÜÇÜK VE YAVRU SAYILABİLECEK EŞKİNELERİ SIRF KAFASINDA Kİ TAŞLARIN MALİ DEĞERİ İÇİN YAKALAMAYALIM) avımızı 00:30 gibi noktaladık herkes 2-3 tane istediği balığı ve keyfi aldı,ben bu gune kadar hiç rast gelmediğim bir de dişli büyük pullu yabancı bi balık yakaladım orda bulunan bi arkadaş lahoz dedi ama ne olduğunu bilmediğim bi yabancıyıda aldık,güzel bi avdı..

2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Sevgili Murat

Ellerinize sağlık, Allah tadında avlarınızı daim etsin, küçük eşkinaların salınması ile ilgili göstermiş olduğun hassasiyet için seni ayrıca tebrik ederim,

O diğer taş avcılarınıda hazır yakalamışken denize atsaydın :mad: :mad:

Bursa, Bandırma tarafı geçen yıl bizim Kartal, Pendik ve Tuzla kıyılarına göre daha cömert davrandı, bu yılda öyle olacak gibi,

Sezonu erken açmış oldunuz, darısı bize

3. LapinCash

LapinCash

Abi deniz kirlenir onları denize atmıcan karada yakacan. :mad: ;)

4. İsmail1905

İsmail1905 İsmail

avlarınız her daim var olsun.o yakaladığınız balığın adı kikladır.bundan sonraki avlarınızda rastgele.

5. modena

modena

tebrikler çok güzeller...ama şu taş olayını anlamadım...anlatırmısınız lütfen...çok ilginç geldi...zaten bu balık bana her zaman ilging geliyor...galiba yakalaması sabır istiyor...

6. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Duyarliliginiz icin tebrikler ama ben de tasa takildim?

7. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Örnek davranışın için seni kutlamak isterim.Ayrıca arkadaşın yazdığı gibi diğer balık kikla dır.Derisini tulum çıkartıp mısır ununda kızgın yağda pişirirsen gerçekten lezzetli bir balıktır.Afiyet olsun.

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Arkadaşlar bu eşkina balığının kafasında, gözlerinin arkasında 2 adet beyaz inci gibi taş vardır, kullanıldığı müddetçe böbrek taşı olanlarda faydası vardır, biz senelerdir eşimize dostumuza verdik gönderdik, hatta siteden bir kaç arkadaşa bile gönderdik, Bursa tarafında bu taşın ticareti yapılmaktadır, oradaki bazı bozuk zihniyet balık avi için değil, balık yemek için değil sadece ticari malzeme olarak bu balıkları taşları için avlamaktadır.

Umarım anlatabilmişimdir.

9. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Eşkina balığının kafasında gözlerinin üst kısmında iki adet beyaz çakıl taşına benzeyen kemiksi bir oluşum var. Bunlar limonlu su içinde bir süre bekletildiğinde eriyor ve bu su içildiğinde böbrek taşlarını düşürmeye yardımcı olduğu söyleniyor.Yanlız açık söylemem gerekirse bunun gerçekten faydalı olduğunu birçok kişiden duydum. İşte bu nedenlede malesef büyük yada küçük olduğuna bakılmadan yakalanan balıklar alıkonuyor. :(

10. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Tam cevabı yazıp gönderdim baktım birisi daha bemimle aynı şeyleri yazmış..Kim diye baktım konunun tartışmasız muhatabı EŞKİNA MAN :) :) :)

11. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:

Erdem sobeeeee :D

yaz kardeşim yaz, bir konuda ne kadar çok duyarlı arkadaş olursa, peşimizden gelenlere o kadar fazla duyarlılık aşılayacak kaynak var demektir.

12. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Bilgi icin sagolun arkadaslar. Birseyler daha ögrenmis olduk sayenizde :) Bir de helal olsun böbrek tasiyla baligin gözünün arkasindaki parcanin ilgisini nasil bulmuslar :)

Selamlar, sevgiler..

Son düzenleme: 25 Mart 2010
  13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Sevgili Uğur abi, bu ve buna benzer o kadar çok konuyu düşünüyorum ki ben zaman zaman, sonra derin düşünmenin akıl sağlığı açısından iyi olmadığına kanaat getirip, cevap aramayı başka baharlara bırakıyorum :D

14. isoylu

isoylu ismail soylu

Murat bey epeydir eşkina raporu gelmiyordu.Bu sezon umarım bol olur.Güzel balıklar.Allah devamını nasib etsin.Tanımadığınız balığa arkadaşlar lahos demiş ama o balık minekoptur.Eşkinadan farkı benekli olmasıdır.Kafasına bakın eşkinadaki gibi taş olması gerekir.

15. duzensizifade

duzensizifade Hüseyin

o balık minekop değil, kikladır. bir arkadaş söylemiş zaten.

bu rapor iyi geldi. haydi kızlar balığa moduna geçirdi :)

afiyet olsun..

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Yok İsmail abi, minekop değil resimdeki balık, ama dediğin doğru minekopta da taş vardır

17. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    kullandığınız yem nedir acaba?2. balık kikladır

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Geçen sene kaçırdığım devasa (hep öyle olur zaten) eşkinayı yakalamak için ne zaman avlağa uğrasam diyordum zamanı gelmiş demekki :) Hassasiyetin için ise teşekkür ederim.

19. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bizde burada daha sezon erken diye sızlanıp duruyoruz bursalı kardeşlerimiz sezonu açmış bile meralarımızda;) :D tebrikler murat aynı elamanlar sanırım geçen senede bana denk gelmişti onlarda bursalıydı ve bir gecede 70_80 tane balık tuttuğunu söylemişti sırf taşları için ve internet sitesi bile kurmuş bu taşları pazarlamak için:rolleyes:

20. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Tebrikler Murat.

Mustafa Abi ne iş? Bandırma, Bursa'lıların avlağı mı oldu. Biz de senden rapor bekliyorduk :)