Merhaba arkadaşlar henüz 11 yaşındayım ama yayın,kefal,sazan aynalı sazan israil sazanı ,bıyıklı balık (dargın) v.s v.s bir sürü balık tuttum. babam ile birlikte en son bilecik selbüküne gittik. ve tekrar gitmek istiyoruz en son gittiğimizde babamın arkadaşı 1 kilo yayın ben 500 gr yayın 11-12 civarı 500 gr lık kasna(tatlısu kefali) (4 tane vali (kaya balığı,gobby) yakaladım gerçekten iyiydi tabi oradakiler 4 cm veya 5 cm yayın tutup saldılar yer:bilecik,selbükü köyü,sakarya nehri) buraya tekrar gideceğiz inşallah sizlere sorum ; Yayın tekrar tutmak istediğimden dolayı oltaya ne takayım ? tuttuğum yayını 3 cm kara sülük ile tuttum acaba; canlı balık,ciğer,tekrar sülük,kurbağa,solucan,et,böcek v.s ne takıyım ki ? ben eskişehirliyim fakat en iyi balıklarımı bilecikte tuttum. ve orada 13 kg lık bir yayını olta ile tuttuklarını görmüştüm. tabi bu olay olalı uzun zamanlar geçti. ben 11 yaşında olsam da balığa babamdan özendim. 7 yaşında başladım olta çantamda sahte yemde var ; kırmızı iri parlayan kurtçuk,beyaz iri kurtçuk sarı ince parlayan solucan, 6 cm solucan kalın yapay yem ve oltayla en iyisi makaralı değil kamış makarasiz zevki daha iyi şamandıralı (mantarlı) olta ile tuttum. bilgilerinizi bekliyorum
Aynı isim ve soyadında bir yeğenim var, ben amcası oluyorum. Öncelikle hoşgeldin yeğenim. Bir avcı bir günde en az 90 cm. olmak kaydı ile 1 adet yayın avlayabilir demiş olayım. Bir de balıkların belli av yasak zamanları olduğunu... Alttaki linkte bazı bilgiler var, bir bakıver istersen. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php
yani ben yasak olan dönemlerde gitmiyorum. ama zaten gidilmez ve küçük balıklar salınmassa büyük balıklarda yakalanmaz