Balık avında amatör biri olarak , Eskişehir Çifteler ilçesinde hangi donanım ve yemlerle, hangi noktalardan avlanmalıyım ? Av yasağı ne zaman başlar ne zaman biter, tecrübelerinizi ve dikkat etmem gereken noktaları paylaşar mısınız ? Saygılarımla
Çok fazla gitmediğim bir avlak eski bilgilerimle yazayım, sıkça giden arkadaşlar daha detaylı olarak görüşlerini bildirirlerse ben de yararlanmış olurum; Sakarya başı olarak bilinen kaynak - gölet kısmında sürekli av yasağı var Belediye zabıtaları oltalara el koyuyor sanıyorum ceza da yazıyor (bu nedenle çok iri sazanlar var) Kaynak - gölet kısmının 1 km ilerisinden itibaren genel olarak avlanmaya müsait. Ayrıca Eminekin köprüsü taraflarında sazan ve yayın (israil) için dip takımı atabilir veya derinliği dibe oturacak şekilde mantarlı olta atabilirsiniz. Su berrak olduğundan kendinizi suya göstermemeniz gerekir. Gece veya sabah erken saatlerde balık alma şansı çok daha yüksek olur. Yayın için klasik canlı yemler sülük-solucan sazan için hamur mısır yem olarak kullanılabilir.
sizi yanıltmak gibi olmasın ama bildiğim kadarıyla kuzenim porsuk un belli yerlerinden balık alıyor oltası falanda yok bi sopaya bağlamış 3 metre misina ucuna bi şamandıra bi iğne ) güzelde balık tutuyordu hala gidiyor mu bilmiyorum ama çok fazla donanımlı olup çok fazla harcama yapmanıza gerek kalacağını sanmıyorum. Şimdiden keyifli avlar dilerim..