Eskişehir Eskişehir Olalı Yalan Olmuş

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında tunceronur tarafından paylaşıldı.

1. tunceronur

tunceronur Tuncer Onur

Favori Kamış:
    Makaralı Dip Oltası
    En İyi Avı:
    490 Gr. Yayın
    Admin - Moderator Abilerimize..

2 gündür Eskişehir'de avlanma bölgesi bakıyorum, sitede bulunan az-çok bölgeye gittim sayılır.

Ancak hepsi hayal kırıklığıydı Çifteler hariç..

Kısaca yön talimi vereyim..
    Eskişehir'den çıkıp ilk önce kütahya yolundaki barajlara ve göllere baktım..

-Porsuk barajını tel ile çevirmişler ve sürekli olarak kontrol altında barajda kesinlikle balık avı yasak dediklerine göre yeni balık atmışlar,ben anlamadım bu mevsimde yada ordaki görevli laf olsun diye konuştu..

-Musaözü göleti
    Gölde su yok denilecek kadar az piknik için gelen vatandaşlar bütün çöplerini göle atıyorlar.Çok fazla ot var.Takımların takılma olasığı çok yüksek.
    En kötü yanı ise gölde su yok denilecek kadar az.

Kütahya yolundan ters istikamete seyitgazi yolunda bulunan göllere ve barajlara..

****Herkesin övdüğü karaören barajı diğer adıyla büyükyayla köyü

Göl çöplük için 5/1 su kalmış ortalama heryer çöp sonarla ve gece fenerle su altı görüntüsü berbat suda canlı yok.Dip çöp içinde.Üzüntü verici..

-Fethiye Barajı

**Barajda olta atmak için güvenli yer yok barajda balık çok bu yüzden..
    Yemleme sonucu balığın bol olduğu kanıttır..
    Baraj yolu tamamen çamur yol abartısız 10 km içerde ana yola ve 10 km.çamur ve derin çukurlar..

Eskişehir'den Afyon'a giden Seyitgazi yolundan çifteler'e tamamen ters bir yoldan 60 km içerden köy yolundan sonunda çifteler.

Halka balık tutmak için yer sorduğumda Sakarbaşı diyorlar nerede diye soruyorum orada diyorlar,hiçkimsenin bilgisi yoktu.
    Bir vatandaş Sakarbaşı tesisi dedi orasıda alabalık restorantı çıktı.Sakarbaşı tesisinin yanında bir patika yola girdik avlak bölgeleri çok güzel yol yine çamur ve normal araba geçemeyecek kadar su var..

Avlanmak için çok uygun yine vatandaşlarımızın pislikleri ile dolu, konserve mısır kutuları misinalar, yakılmış mangallar. v.s.

Ancak sitede belirtilen o köprüyü bulamadım baraj var dediler ilerde onuda bulamadım...

Diğer gezdiğim küçük çaplı 9-10 göletin isimlerini bilmiyorum, zaten köy içerisinde olduğu için çocukların oyun alanı piknik alanı olmuş.Hatta bir tane köy vatandaşı silah ile kovaladı, buraya yabancı almıyoruz diyerekten.

Kısacası arkadaşlar o kadar yerden bir tek Çifteler - Akarbaşı kalmış avlanmak için.

Burası için çok az bilgi istiyorum sizlerden.

Admin abimize sitedeki üyelerin yazmış olduğu o güzel yorumları (karagöl ve diğer yerler için) kaldırmısını rica ediyorum.öyle yerlerin artık olmadığını hatırlatmak istiyorum

2. fish founder

fish founder Özgür

slm,
    bu sizin en güncel tespitleriniz,
    kimbilir diğer tatlı su avlaklarında güncelleme yapılsa,sanırım kısa bir süre sonra herkes kendi küvetinde balık yakalamak zorunda kalıcak,
    yazık yurdumun tabii güzelliklerine,resmen kendi ellerimizle yok ediyoruz,yazıkkkkk

3. bi.lo26

bi.lo26 bilal uyanık

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    sazan14.5kg yayın 22kg
    sakaryabaşını çok iyi bilirim oralıyım ve eskişehirde ikamet ediyorum tespitlerin çok yerinde çevredeki bütün göletlerde maalesef tüccar ruhlu amatörlerin sayesinde balık kalmadı gibi:eek:

4. simendifer

simendifer Sennur

Gerekli düzeltmeler yapılır o sorun değil de, bu avlaklarda gerekli düzeltmeler nasıl yapılır bilemiyorum. İçim acıdı tüm bunları okuyunca. Mehmet arkadaşımızın da dediği gibi, tüm avlaklar için bilgiler güncellense, daha kimbilir hangi kaynakları kaybettiğimizi öğreneceğiz. Gerçekten çok üzücü.

Bu arada Tuncer arkadaşım, sanırım yaşın için profilinde seneyi yanlış girmişsin. Düzeltebilirsen seviniriz. Teşekkürler.

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Google Earth adlı programı kullanın.

6. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sevgili kardeşim. Ben Kütahya da ikamet ediyorum. Senin söylediğin yerler.. Evet bir kısmı bitti bitmek üzere, Fakat şunuda söylemeden edemiyceğim. Birincisi Porsuk barajının etrafı telle kaplı değil. İkincisi Eskişehirde balık avlayacak yer bulamıyorum dedinmi yanlış olur. Bizler Kütahya ekibi olarak Eskişiherli dostlarla sürekli irtibat halinde ve sürekli olarak Sizin bölgenize balığa gelmekteyiz. İsim konusuna gelince burdan yayınlamak hiçte doğru olmuyor. Çünki bohçacılar bizden önce gidip ağ atıyorlar.:mad: Mümkünse burdan gölet ve yer ismi vermeyin. Sadece bölgemizdeki avlak diye bahsedin. Porsuk barajına gelince evet yeni balık atıldı ve hertaraf israil sazanı ile dolu. Nerdeyse Kütahya ve eskişehirin arasında bulunan 50 km mesafedeki baraja tel çekmeleri mümkün değil. Zaten avcı kayalarının karşı tarafları sarp kayalık soruyorum buralara nasıl tel çekilir. Yaz döneminde birçokkere organizasyonlar düzenledik sizin şehrinizdeki ekiplerle. Haaaaa Kütahya ya gelince bizdede küçük çapta avlak bölgeliri var. Fakat bunlarda sirkülerde yassak olan yerler. En kısa zamanda sizinle tanışıp bu konularda tartışmak isterim. Elbet birgün bir araya gelipte birlikte aynı suya olta atırız. Artık yavaş yavaş sezon kapanmak üzere bizler kar kış demeden gittiğimiz avlak yerlerimizde sizleride görmek isteriz. Kütahya dan kucak dolusu selamlar. Bir hafta sonu anlaşıp mini bir organisazyon yapabiliriz.

7. tunceronur

tunceronur Tuncer Onur

Favori Kamış:
    Makaralı Dip Oltası
    En İyi Avı:
    490 Gr. Yayın

İlginiz için gerçekten teşekkür ederim.Porsuk barajından söz edelim biraz içeri doğru girilen yaklaşık 7-8 km gidilen asfalt daha sonrasında patika yola dönüşen bir yol.Doğru yerden gitmişimdir umarım, köylü halkının söylediği buydu..Arabayla ufak bir yerde durup çevreye baktım, benim giriş tarafımdan yani yolun geçtiği taraftan baraja iniş yok yani ben bulamadım:)Tel ile giriş yasaklanmış, kocaman levha var..

Minik bir organizasyon yapalım abicim, soğuk kar kış iyice bastırmadan.Ben daha yeni olduğum için fazla üyeyi tanımıyorum.Sizinde desteğinizle güzel olur umarım.

Çok teşekkürler.

8. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
  9. lustral

lustral osman karatepe

Favori Kamış:
    klasik 3'lü takım
    En İyi Avı:
    sazan 7.250gr
    ya gerçektekten biz neden çevremize karşı bu kadar duyarsısız???
    kaybettikten sonra mı anlamamız gerekiyo illaki ! günah günah vallaha billaha günah...ben oğlum büyüyünce onu babamın beni götürdüğü gibi balığa ava götürmek istiyorum ama nerdeee bu gidişle dsi göletleri kurutur tırıvırıcılar ne var ne yok toplar bide tırıvırıyı suda bırakır.vay osman vay ben en iyisi bahçeye büyük bi havuz yapıp yavaş yavaş yayın sazan turna atayım içine oğlan büyüyene kadar onlarda büyür.........................

10. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Aslında çok güzel firik. Kendi avlağını kendin yapacaksın. Millete kalırsan dona kalırsın.