herkeze selamlar.. eskisi gibi çok sık gidemediğim için raporlarda pek yazılmıyor tabiki ama her fırsatı da değerlendiriyoruz tabii. bu rapor iki ayrı avı kapsıyor. ilk rapor temmuz ayında yaptığımız av. kadromuz yine aynı arkadaşlarla kankam ersin, zeki abimiz ve ben. temmuz ayı ve nihayet denizdeydik yeniden. güne mercanla başaladık sabah erken saatlerde daha sonra biraz karagöz birazda kopezle devam ettik. daha sonraları dönüş vakti yaklaşınca etrafımızda gezen zarganaları farkettik ve birkaç tane almak istedik. aldıkta... sizlere iki balık göstericem tahminlerimce biri keman balığı galiba ama tam emin değilim diğeri içinde hiçbir fikrim yok eğer biliyorsanız yardımcı olursanız sevinirim. ikisinide kurtaramadık o yüzden salamadık geriye... bunlarda toplu hatıra... yer: izmir çeşme-ıldır yem: sülünez ve mamun olta: klasik üçlü dip oltası İKİNCİ AV: ağustoz sonu yine adres ıldır mevki. kadro aynı. fakatavlak tamamen farklı. tavsiyeler ve tarifler üzerine daha farklı bir bölgeye geçtik. tariflerin hepsini denedik olmadı bizde kendi yorumlarımızla bir yer seçtik ve başaladık meyvelerini toplamaya. konuklarımızda aslında aynıydı. biraz mercan biraz karagöz biraz kopez. bir tanede çupramız vardı. sabah yine mercanlarla başladık. 400-500gr lık mercan bile vardı sonra kopezler baskın yapınca mercana fırsat vermediler. bizde adaya çıkıp mola verdik. işte mercanlar ve karagözler... birde toplu alalım fotoyu... şimdilik benden haberler bu kadar. gelişmeler oldukça size bildirmeye devam edicem. yem: sülünez, mamun ve yengeç yer: ıldır civarı olta: klasik üçlü olta
Tebrik ederim, Özellikle ikinci av gözümüzün pasını sildi ve Ege özlemimi biraz olsun azalttı. Sorduğunuz balıklardan ilki vatoz. İkincisi Tavuk Balığı olarak bilinen bir türdür. (Trisopterus minutus capelanus)
teşekkürler emin.... bilgiler için sağol. daha iyisi sizlerin olsun.. sağol koray teşekkürler... sağol uğraş...
Mehmet, Ildırı'nın fatihi oldun çıktın artık. Ildırı'nın bütün balıkları seni tanıyordur. Çok güzel bir av olmuş yine tebrik ederim. Ama benim gözüm yine mercanlara takıldı hep, bayılıyorum renklerine. Bereketli avlar dilerim, dahasına rast gelsin. İlk balık dikenli vatoz (Rajiformes Rajidae) diye biliyorum. Alttaki balığın fotosu benim için yetersiz, belki Yakup hocam yardımcı olabilir. Biraz flu olduğu için ben ayırt edemiyorum böyle fotolardan.
sağol emrecim söylemeyi unuttum kıyıdan değil tekne ile açıldık. sanada çok teşekkürler... sağol kenan dediğim gibi kıyıdan değil ilki tekne ikincisi botla...
valla doğru söylüyorsun ıldırlı olduk çıktık. kısıtlı zamalarda balığa çıktığımız için başka yerler demeyi göze alamıyoruz belki de ondandır ıldır takıntısı. birazda coğrafi yapısı bot için en uygun yerlerden biri.. daha iyi daha iri mercanlar sizlerin olsun.... sağol teşekkürler...