Arkadaşlarım büyüklerim kardeşlerim hepinize DEVASA selamlar sevgiler İlk spinn makinem olan okuma octana ot30 u sonunda sattım ve şimdi yerine bir başka makine almak istiyorum ve kesinlikle örgü ip kullanacam.Daiwa tournament 0.08mm aldım şimdi fiyat çıtası hemen hemen aynı ama kalite konusunda ve örgüye karşı düzenli sarım ve salım yapa bilmesi hususunda merakımı uyandıran ve tercihimi bu yönde yapacağım gerçek :thumb: Daiwa nın iki modeli arasında kararsız kaldım.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.Sizce tuzlu su avlarında ve örgü misina ile kullanıldığında hangisi daha başarılı olur?Özellikle tecrübeli kullanıcılar yorum yapma hususunda pintilik yapmazlarsa fena sevinecem 1- Tatlı su avları için üretilmiş olan bu makineyi kullananlar memnun ama örgü kullanan ve örgüde performansı hakkında yorum yapana rastlamadım. http://www.avfoni.com/urun/daiwa-procaster-2000a-olta-makinesi 2- Ennn büyük merakım bu makinede...Hiç yoruma rastlamadım banghead http://www.avfoni.com/urun/daiwa-triforce-x-serisi-olta-makinesi Yorumlarınız benim için referans olacak dostlar :thumb:
Hocam hayırlı olsun bende yeni procaster almış biri olarak kesinlikle procaster derim kalitesi gercekten saglam duruyor en azından decathlondan 129 tl fiyatının hakkını fazlası ile veriyor.Şuan decahtlonda 2500 lük modeli var 150 tl 2500 lüğü okumanın 35-40 ına denk gelir tavsiye ederim.
orjinal yedek kafa var exceler ha da ki yedek kafa alu ama işlenmemiş fakat procasterda 1 e 1 orjinal yedek kafa var
Ben de Procaster 2500A'yı 3-4 ay önce oradan aldım. Halen daha stokta var. Fiyatının üzerinde bir makine. İndirimde ayrıca. Yedek kafa da orijinalinin aynısı.
Örgü kullanmadım ama çapraz sarım özelliği var herhalde. Biraz ağır ama dolgun bir makine. 2500A 129₺. Senin verdiğin bağlantıda 2000A 200₺ civarında. Bütçe sıkıntısı yoksa Exceler de düşünebilirsin. Tuzlu su koruması var ve rotor içerisine su geçirmiyor. Devir olarak da daha yüksek. Bende 1500HA olanı var, memnunum.
Selâmlar ,, Her iki makinanin verileribne baktigimizda,, 2000 A 100m 0,28 misina kapasitesine, 270gr. agirliga, 2 Kg (!) lik bir fren gücüne ve 1 Kol Turu Sarimda 69 cm (*) toplamaya, 2500 A 130m 0,28 misina kapasitesine , 302gr. agirliga, 4 Kg lik bir fren gücüne ve 79 Cm (*) toplamaya sahip görülmekteler. *(Son 10 Metre ! ) Bu durumda KAMISINIZI HER NE KADAR BILMESEKTE ,, 2500 A alinmasi tavsiyesi daha mantikli ! Cünkü dikine veya yatay kosullarda 25-30 Metrelerde avlansaniz, bobindeki kalan misina capinin kücülmesiyle, 2000 Ada 1KTS (1 Kol Turu Sarim) 45-50 cm lere geriliyebilecegi,, 2500 A da iise 55-60 cm lerde kalabilecegi gercegini unutmamak gerekiyor ! Bu yüzden makinanin fiziksel özelliklerinden ziyade ISLEVSEL özelliklerine bakmaniz daha yerinde olur kanaatindeyim ! Cünkü avlanma mesefemiz , kullandigimiz kamis ve sahteyle dogru orantili olarak kisaldikca,, bobin capi kücük makinalara ,, yükseldikce büyüyen makinalara yönelmek prensibi buradada karsimiza cikar ! Bu arada Makinalarin her 2 side capraz sarim yani örgü ip icin düsünülmüsler ! Siz de, 0,8 örgü aldiginizi ve kullanmaya hazir oldugunuzu söylüyorsunuz ! Dikkat edin,,,, bir makinanin bobini üzerinde yazan dagerlerine (Metrik sisteme göre misina capiyla, Japon sistemiyle belirtilen PE degerlerinin ) disina cikmak, makinanin sarimlarinda problem yaratabilir. Sarim teli rulmani yahut karsilikli percinler sonrasi birakilan acikligin yazan caplarla ilgili ayari , O DEGERLERE GÖRE düsünülmüs oldugu icin, degisikliklerde dikkat edilmesi gerekir ! Diyer sekillerde, malzeme hakkinda yanlis yorumlar yapmamiz kolaylasabilir.
Amcacım öncelikle bu doyurucu bilgi için teşekkür ederim gerçekten kan yaptı bana 2000 a modeline daha sıcak bakmamdaki sebep esasında sizin dikkatimizi çekmenizdeki sebep ile aynı sayılır.Misal olarak demiş olduğunuz; "2000 Ada 1KTS (1 Kol Turu Sarim) 45-50 cm lere geriliyebilecegi,, 2500 A da iise 55-60 cm lerde kalabilecegi gercegini unutmamak gerekiyor ! " benim de önem verdiğim bir avlanma yöntemi ile de alakalı aslında...Ben bu makineyi daha çok yakın çevrelerde ıskarmoz(akdeniz baracudası diyorlar) avında kullanmak için almak niyetindeyim...Yani sahte suda nekadar uzun süre yüzer ise yani 1KTS nekadar kısa olur ise benim için okadar iyi olacak diye düşünüyorum.Özellikle bu balık avı hakkında genel kanı,sahteye hızlı aksiyon verilmesi yönünde.Lakin ben avlarımı heeep en yavaş sarımlarımda yaptım drag gücüne baktığımızda teknik olarak benim ilgimi çeken 2kg düşük gibi gözükse de oltama binecek bölgemde çook aman aman iri balık yok.Yani okkalı bir levrek pek ihtimal değil ya da kofana...Ha şöyle bir durum da var...Bundan birkaç sene evvel burdan bir üyemiz shimano catana 2500 makine ile(drag oldukça düşüktür) 6 kilodan daha büyük levreği yorup çekmeyi başarmıştı...Yani demem o ki diyelim oltama bir sürpriz oldu...Ben onu kalama ayarımda kısmen yora bileceğimi hususunda kendime güvenim tam.Aralarında dişe dokunur bir ağırlık farkı yok ama ufak olanın bana göre cazip yanı esasında sizin de dikkati çektiğiniz ve hatta sizin de dikkatinizi çeken yanları....Örgü hususunda biraz toyluk yaptığımı düşündüm aldığımda örgüyü ilk gördüğümde...Dedimki kardeşim şimdi parayı israf ettin işte...Ama örgüyü iki elime alıp yüklendiğimde ne yazıkki işaret parmaklarıma oturdu... neyse ki örgü oncacık inceliğine ve beyan edilen çeker değerine paralellik göstermesi benim için büyük şans oldu Amcacım hakkaten ayrıntıya dikkat çekmenizden ötürü sizlere tekrar tekrar teşekkür ederim sevgiler saygılar,
SEVGİLİ DOSTLAR İLK GÖZAĞRIM OLAN BU SİTEDEN AZZZ ÖNCE SİPARİŞİ GEÇTİM SEVGİLER SAYGILAR HEPİNİZE KOOOOOCAMAN TEŞEKKÜRLER http://www.avburada.com/urun/Daiwa+Procaster+2000a+Olta+Makinası/32589