Öncelikle zamanında paylaşamadığım ve merada fotoğraflayamadığım için forum sakinlerinden özür diliyorum idk şıp şıp denilen takımla uzun yıllardır haziran temmuz dönemlerinde iri istavritler aldığım olmuştu ama rekorum 200-220 gr arasıydı yaklasık olrak 25 cm fln.. Şıp şıp dediğim takımıda 0.14 mm misina kullanıyrum ve 2 gr lık samandıra altına 9 no siyah capraz iğne ve 40 cm üstne kıstrma kursun olarak hazırlıyrum.takıma sıp sıp denmesinin sebebini bilmemekle beraber iskele veya mendirek ucunda kamıs kullanarak(makıne kullanmadan yani) samandırayı 3-4 m önüne sıp sıp indirip kaldırmaktan dolayı oldugunu dusunuyorum Bu seneye kadar hep şıpşıp takımla avlanıyordum fakat bu sene sabah balıga giderken bi kamış birde el oltası aldım yanıma işibilen bi büyüğümden şeytan oltasının daha iyi iş yapacağı tiyosunu aldım ve o takımıda 0.14 mm misina ucuna 7 numara iğne bağlayarak hazırladım başka hiç bi sey yok elinle sallayıp 6-7 metre ileri attıktan sonra çok daha iyi i yaptığınıda tecrübe edindim Av günündende bahsedicek olursak avı istanbulda gerçekleştirdim ve vurdum kendimi sabahın 4.30unda marmara denizinin kuzey kıyılarına saat 5.30 da anca teke cıkarıp avlaga vardım ve oltamı suyla bulusturdum saat 06.30a kadar irili ufaklı 21 adet istavrit aldım ve 2.6 kg geldi en büyüğü yeni rekorum 310 gram geldi ve ona yakın bir kac tane daha esek istavriti aldım hepinize daha iyileri rastgelmesi dileğiyle..rastgele..
genç yaşda büyük işler başarmışsın (ismi olmayan forum üyesi) istavritlerin boyu şahane afiyet olmuştur artık Ailecek. devamı gelir insallah kısmetin acık olsun . Düzeltme: sen ekleyince bende ekliyeyim (Sefa)
Maşallah gerçekten eşşek gibi istavritler, tebrikler X bey Ayrıca sizin oralarda çapari iş yapmıyor mu
yoğun tepki üzerine adımı yazdım abi saygılar çapari yapıyoda bunları aldığım yerde yapmıyor.Bu avı yaptığım yer mendireğin kuytu bir yeri.çapariyede böyle 30 cm lik değide 13-15 cmlik istavrit atlıyo takdiriniz..
Eyvallah Sefa kardeşim, şaka yapıyoruz kızmamışsındır inşallah Peki tadları nasıl oluyor, bizim buralarda iri istavrit pek lezzetli olmuyorda
Tebrikler Sefa güzel balıklar. Hele çekerken iyi zevk vermişlerdir diye tahmin ediyorum. Şeytan oltasının keyfi başkadır.
Tebrik ederim Sefa kardeş. B.Çekmece civarından istavrit alındığını bilmiyordum genelde elimboş dönerim o civardan
Balıkları b.çekmecede almadım anadolu yakasında aldim ama cekmecedede gürpınar taraflarında çok istavrit aldim. Sorma abi hele avin sonuna doğru bi ağırlık bastı zorla çektim balığı su üstü yaptı yaklaşık 600 gramlık bi sorgoz çektim kaldirdm ama 0.14 misina olduğundan tartmadi gitti balık .) Şeytan oltasinin zevki bambaskaymis .)
vakti ile sarozda zarganaya attığım takımı çekerken bir anda topun yönü değişmişti, nedir demeye kalmadı eşşek istavrıtı nı aldım tadı mı ? berbattı