Ev kadını dev yayın balığı yakaladı 36 kg

Konu, 'Genel Konular' kısmında hakanture tarafından paylaşıldı.

1. hakanture

hakanture Hakan

merhaba arkadaşlar , 19 mayıs tarihinde samsunun ayvacık ilçesinde bir ev kadını 36 kg lık yayın yakaladı.

olta attığı bölge bütün ilçenin avlandığı biryer genelde tahta balığı çıkar ama bu hanfendi 50 m. misina ile 36 kg lık yayın yakaladı dip oltası ile şahet ben canlı gördüm yem olarakda tavuk eti kullandı.

balığın 1 adet resmi

haberide ; http://www.samsunhaber.com/haberdetay/39284/Ev-Hanimi-Dev-Yayin-Baligi-Yakaladi.html

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Kadın deyip geçilmeyecek demekkii..:cool:

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu nasıl şahitliktir Hakan?

Mecbure hanıma demedin mi, sezon kapalı av yapamazsın, şimdi balıklar yumurtada.

Olta balıkçısı ev hanımı ablam bir de götürüp satmış balığı.:confused::(

Hele şu bıyıklılara ne demeli, nasıl da şişiniyorlar.:mad: banghead

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sezonmu ?? :confused: :confused: yasakmı??:confused: :confused: allahtan mecbure hanıma gelmişte konu olmuş yoksa bunuda göremezdik diğer bir çok olay gibi..

5. Balky

Balky Murat

:) :) :) :)

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nuri,yayın avı sezonu ne zaman açılıp ne zaman kapanıyor.
    Yayına gitme hazırlığı içindeyim,bir hayata düşmeyelim.
    Sevgimle kal

7. Balky

Balky Murat

Av tarihi 19 Mayıs.
    Samsun için yasaklar 1 Nisan - 1 Temmuz.
    Rastgele.

Son düzenleme: 21 Haziran 2011
  8. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Bir sormak lazım sirküler, avlanma etiği, balık nesli bunları hayatında hiç duymuşmu diye.. Hakan gidip bunlardan bahsetse haberin ikinci paragrafında da yaşayacağı kötü anıları yer alırdı. Bıyıklılar bu tarz uyarıları ne şekilde anlardı düşünmek bile istemiyorum.

Bence amatör balıkçı kolluk kuvveti değildir, konu gazeteye bile yansıdı ise devletin el atması, soruşturması gerekir.

9. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Ağalar çocuk hariç en sağdan ikisi bıyıklı değil galiba be:D yasak dönemde yakalanmışsa yazık hiç hoş değil tabi,ama balık dehşetmiş sözde yakalayan ev hanımı abla mı,teyze mi karede görünmüyor kenarda biryerde yada tuttuğu balığın yasak dönemde yakaladığını anlayınca ocakta unuttuğu yemek aklına geldi tüydü.Gerçi o bıyıklılardan o balığı çekmek teyzeye kalmaz ya,ne güzel bir kılıf uydurmuşlar meseleye.Yasal zamanda iki elinle canla başla daha büyük balıklar tutman dileğimle teyzem

10. balikoltasi

balikoltasi Birol

Resimde balığı tutan kadın nerde, kayıp... Balık nerde, satılmış...

11. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Kesin turna tutmaya girmişlerdir de yayın vurmuştur!

Devletin bu haberi iyice araştırması lazım ama bizim aklımıza gelen devletin aklına gelmiyor! Adamlar yasak dönemde balık tuttuk diye fotoğraf çekip gazeteye veriyorlar ama bizdekilerde ses yok.

Askerlerle filan olmuyor.. Avcılık üzerine yeni bir bölüm oluşturulsun bakanlık içinde. Avcılık yapılan göllere barajlara avcıları denetleyen adam yerleştirilsin bu bölüme bağlı, hiç değilse biraz iş kapısı açmış olurlar.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ulusal yayın kaynaklarının haberlerinin ne kadar dogru oldugunun yargılandıgı bir toplumda, yerel bir haber kaynagının haberinin ne kadar guncel ve dogru oldugunun sorgulanması gereklidir once. Buyuk ihtimalle asparagas bir haberdir. Belki 3-5 ay onceki bir resim karesi olmadıgı ne malum. Genelde guncel olmayan bu tur kareler sumen altında bekler ve 3-5 ay sonra sırası gelince '' laf olsun torba dolsun '' misali haber diye yayınlanır.
    Bir ikincisi, oyle bir balık yakalamıs olsak, hangimiz '' aa balık kardes, kusura bakma, yanlıslık oldu. Su an yakalanma zamanınız degil. Bu nedenle sizi geri bırakmak zorundayım.'' diyerek geri bırakırdık. ( Bunu herkes kendi kendisine sorsun lutfen )
    Devlet demisiz, devletin kolluk gucleri demisiz. Bulunulan yer kucuk bir yerlesim yeridir ve 10 kisilik kadrosu olan bir Jandarma karakolunun denetiminde olması muhtemeldir. Bu karakolunda sorumlulugunda da en az 8-10 tane koy vardır. Dolayısıyla her seyi kolluk guclerinden beklemek haksızlıktır. Oncelikle bizler bilinclenmeliyiz, sonra o haberi ne zaman ve nasıl yapılması gerekliligini bilecek basınımızın bilinclenmesi gerekecektir. Buyuk fedakarlıklarla gorev yapan guvenlık guclerimizi suclamamız hic hos olmaz.
    Sadece ilgili konuya, bakıs acım aktarmaya calıstım.
    İyi dileklerimle.

13. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Güvenlik güçlerini suçlamadım abi... Ben jandarmanın yerine yeni bir bölüm oluşturulsun ve avcıları denetleyici elemanlar alınsın dedim. Hem iş bulamayanlara kapı açmış olunur. Jandarmanın daha önemli görevleri var, hele ki şu günlerde...

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Furkancıgım senin yazın uzerine yazmadım. Bu tur konularda genel bakıs acısı o yonde oldugundan belirttim. Gozlerinden operim.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yazilanlarin hepsiyle hemfikirim eywallah.. Anlamadiim sey 36 kiloluk bi balik 50 metre misinayla nasi zaptedilir nasi yorulur nasi misinayi koparmadan balik kiyiya alinir?... Zira bu tip büyük baliklar vzzz diye bosaltiyo misinayi :)

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bunlar suni, yani uydurulmus asparagas haberlerdir. Varsa bir foto muhabiri tanıdıgın, ya da hasmın; neler olmazsın ki bu ulkede.:confused: :confused: Seni kral da yaparlar, seri katilde.
    Bunu yazan kiside, neyi ne zaman yazması gerektigini bilmeyince, yada bilemeyince KRAL CIPLAK kalıverir boyle. Ayıkla bakalım pirincin tasını.

17. hakanture

hakanture Hakan

Selamlar bence boş boş mesaj yazan arkadaşlarımız var konuya hiç konu içeriğini okumuyorsunuz direk diyorsunuzki kadın nerede resimde diye kadın kendi resmini çekdirmedi ayrıca arkadaşın biride demişti tanıdık muhabir filan varsa bu tür haber olması normal diye neden inanmıyorsunuzki balık işi tamamen şans ve nasip meselesi , ayrıca ben 24 yaşındayım 10 yıldır balık tutar ederim ister balığa ocakta git ister aralıkda ister mayısta ister ağustos da bir defa yasak diye birşey görmedim hasan uğurlu ve suat uğurlu barajında olta ile yasak yok istediğin saat dakika git sizin olduğunuz bölgede yasak olabilir ama ben bu yaşıma kadar şu tarihde şu balığın tutulması yasak diye birşey duymadım görmedim ve bu yaşıma kadarda avlak bölgesi basan polis jandarmada görmedim.

18. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
  19. hakanture

hakanture Hakan

kanunlarda yasak yazabilir ben size gördüğümü söylüyorum 24 yaşındayım bir defa görmedim avlak bölgesi basan jandarma vede görmedim şu balığı tutması yasak diye evet ağlar yasak ve en kücük şeyde toplıyorlar ayrıca resimdeki 1. kişi önünde çocuk olan komser ismide selami samsun ayvacık emniyet müdürlüğünde istersen araştırın sorun kendisine madem haber yalan.

20. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Haber yalan demiyorum.. Sen yasak yok dediğin için öyle dedim.. Avlak basmıyor olabilirler bu denetim yetersizliğinden ama tebliğleri takip etmek, hiç değilse balıkların üreme dönemlerini takip etmek bizim görevimiz.

Bu denetim jandarmanın görevi, komseriniz bilmiyor olabilir, belki de bilmezden geliyor olabilir orasını bilemem. Yalnız balık yasak dönemde tutulmuş Samsun için...

Siz de haklısınız uyarılar, denetlemeler yetersiz olunca nereden bileceksiniz... Yine foruma üye olarak iyi yapmışsınız, hiç değilse siz takip edip çevrenizdekilere yasak dönemleri öğretebilirsiniz..