Tamamen can sıkıntısı eseridir =) sitede lolipop kamışı ,pipet ve beyaz tükenmez kalem ile yapılan rapalaları gördüm bende bunlara benzer bir düzenek kurdum.umudum yok iş yapmayacağına da eminim fakat olsun =) Malzemeler: 11 cm kadar içinden 3 kablo geçen topraklı elektrik kablosu 20 cm kadar orta kalınlıkta bakır tel orta boy fırdöndü 3'lü iğne kargaburun pense yapımı gayet basit 15-20 dakika bile sürmedi.kablonun içini kargaburun yardımı ile boşaltıyoruz.3'lü iğnemizin deliğinden bakır teli geçiriyor ve sağlam olsun diye kıvırıyoruz.iğneli teli boş beyaz elektrik kablosundan geçiriyoruz.orta boy fırdöndüye bakır telin öbür ucunu geçiriyor ve kıvırıyoruz.elimizle beyaz kabloyu hizalıyoruz.ve rapalamız hazır.teknemizin ardından yavaaaaaşça salıyoruz =) dijital makinam olmadığı için cep telefonu ile çektim kusura bakmayın netlik için
Renklendirildiğinde ve birazda simlendiğinde, yüzen Jig'leri aratmayacağını düşünüyorum, yaratıcılığınızı tebrik ederim
Bu tarz ince uzun yemler birçok balığın hayır diyemeyeceği tığ zarganaları çağrıştırır, dış malzemeyi daha esnek bir materyalden seçer ve içeride tel yerine yumuşak çelik örgü ip kullanırsanız daha iyi aksiyon elde edersiniz, arkaya biraz kırmızı püskül güzel gidebilir
Benzerini bende yaptım çok ii işe yarıyor ama benzer iki parçayı araka arkaya takarsan daha çekici oluyor Zargana hareketi yapıyor. Yani iki katı daha uzun olsun bence ama aradabir kaç mm boşluk olmalı birde baş tarafına kırmızı bir tesbih boncuk takarsan tadından yiyemez levrekler)
AaaAA valla umutlandım ya =) çok teşekkür ederim fikir ve yorumlarınız için.bu arada tekrarlamak istiyorum ben burda gördüğüm el yapımı ürünlere alternatif olarak yaptım kesinlikle benim fikrim değil yani emek sahiplerine saygılar =)
++++ Aynen katılıyorum içine çelik tel be iğnenin olduğu yere bisina ile püsküller ve biraz boya boruyuda birazcık kısalttıkmı harika olur.