Ev yapımı yem

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Escadril tarafından paylaşıldı.

1. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    *** öncelikle siteniz yeni kayıt oldum.Adım cem kıyıdan yem ve yemleme konusunda denediğim bir karışım sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Denemelerimle oluşan bir karışımdır.İlk olarak karışım direk aklınıza kafes avı veya tatlı su gelebilir tatlı suda kullananlarınız vardır :) bende tatlıda oluyorsa niçin tuzluda olmuyor deyip işe koyuldum.
    ilk olarak akşamdan suya yatırmış oldugunuz arpa'yı ocakta haşlıyorsunuz.Bu kısım karışımı kullanmadan önce avlanacagız alana ne kadar uzak mesafeye atabilirseniz okadar iyi atıyorsunuz yani serpiyonuz.(benim atmıs oldugum alan kayalık ve derin bir alandı.)
    ilk olarak levrekte iyi sonuc veren bir karışımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
    *Peynir suyu
    *Yumurtanın ak'ı
    *Tavuk ciğeri
    * Un
    Hazırlanısı
    Tavuk ciğeri+ yumurta ak'+Peynir suyunu mikserden gecirip karışımın yiyecegi kadar un katıp oltamıza takıyoruz ve levrekler geliyor kokusundan gerisi sizin tecrübenize kalıyor..reeling
    Bu benim Favori karışımımdır.Bu karışım sayesinde inanın artık yemciden yem almıyorum :)
    Malzemeler
    *Peynir suyu ( bulamazsanız teneke peyniri)
    *Tavuk ciğeri
    *Yumurta ( ak'ı ve sarısı ile)
    *Toz çemen
    *Un
    Yapılışı
    Ben bu karışımda peynir suyu bulamamıstım teneke peyniri kullanmıstım.Nitekimde iyi yapmısım ilk karışımda oldugu gibi un hariç hepsini mikserde karıştırıyoruz.(bebek maması kıvamına gelene kadar ) un ile karısımı sertleştiriyoruz.
    Oltanıza takıp atıyoruz.Biraz ugrasıyonuz yaparken ama sonucu iç açıcıdır emin olabilirsiniz.Gelmez filan demeyin sadece az bişey bile yapıp deneyin inanın bırakamıyacagınız bir karşımdır.:)

2. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Cem öncelikle hoş geldin paylaşım için teşekkürler.(Tanışma bölümünde bir konu açıp kendini tanırsan iyi olacak)

3. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Cem bey paylaşımınız için çok çok teşekkür ederim.Sizlerden bir ricam olacak.Yapılan karışımdaki malzemelerin miktarını gönderirseniz çok çok memnun olurum.Paylaşılan bilgiler , dalında olmuş meyva gibi tatlı ve faydalıdır.Levrek için kullandığınız iğnelerin marka , model , iğne no referans numarasını da uygun görüp yollarsanız çok çok memnun olurum.Bursa'dan İzmir'li Cem bey'e kucak dolusu selamlar.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Hoşçakalın , şen kalın.Herşey gönlünüzce olsun.ERCAN 1977 BURSA

4. ersinfb

ersinfb ERSİN

En İyi Avı:
    32 cm Lüfer
    Tavuk ciğeri zaten kullanılıyor galiba geçen ay yemli atarken 2-3 yanımdaki adam sonradan farkettik tavuk ciğeri ile bizden daha çok balık aldı çabuk dağıldığı için üzerini çok ince misina ile sarıyordu ilginç...

5. king_barracuda

king_barracuda

merhaba hoşgeldiniz.

çok yararlı bilgiler elinize sağlık.

bi husus belirteyim.

toz çemen kullanırken çemeni çok az bir miktar sıvı yağ ile sahanda ezin.. yumuşasın.

yada içinde toz çemen olan karışımınız unlamadan önce 1 gece dolabın orta gözünde beklesin .. sonra unlayın

çünkü toz halde olduğundan ıslak nemli olarak nekadar beklerse okadar keskinleşiyor çemen tadı ve kokusu .

bu şekildede denemenizi tavsiye ederim . iyi avlar

6. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    iğneler

Ben İğne olarak iğnenin arka kısmında 2 celtikli olan igneler favorimdir.ilk takımım her zaman Mariner marka 4-6-8 nolu ignelerden yapıp suyun altında ne oldugunu ögrenmek için yapıyorum.
    Diğer hazırladıgım takımım ise gamakatsu markalı 4 ve 8 nolu takımım 2 iğnelidir.3 veya 4 iğne bana fazla gelir.İğne kodu Ls 5213n kullanıyorum.

7. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Engin bey öncelikle memnun oldum.Dediğiniz cok mantıklı ama ilginç olan çemen'in kokusu balıkları bu kadar cok cekmesi.

8. king_barracuda

king_barracuda

aslında şaşırmamak gerekiyor pastırmalı yumurta bizi nasıl çekiyorsa ona tadını veren çemende öle dikakt çekiyor.:)

tadını sewip sewmedikleri meçhul . ekmeğe sütte bekletmek gibi . yada karışıma sarımsak katmak gibi. yani cezbedici .
    toz haldeyken kokusu bile fazla yoktur. ancak yağda yada suda bekledikçe safran gibi aromasını salıyor.
    ve kuvvetli . yani 2 gün kahvaltıda çemen yiyin hergün duş alın yine terinizden kokusu gelir:)
    tabi nekadar çok koyarsak o kadar çok gelir diye bişi yoktur.çünkü suda çok keskinleşiyor kokusu .

başka tarif veya yöntemleriniz varmı ?paylaşırsanız güzel olur .

ben baharat koymadığım karışımlarda balık yağını kullanırım .