Ev yapımı yemleme roketi

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında eozsoyeri tarafından paylaşıldı.

  1. eozsoyeri

    eozsoyeri Erdem Özsoyeri

    Mesajlar:
    1.976
    Şehir:
    İstanbul
    Tek sorun kanatlar,onlarında bir hal çaresini düşünüyorum.Bu şekilde 80 mt gidiyor,benim için yeterli ama aşırı rüzgarlı havada napar bilemiyorum şimdilik,deneyip görücem.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Malzeme;
    Çelik tel
    Silikon kutusu
    Matkap
    Tombul şamandıra
     
    Son düzenleme: 27 Ekim 2009
  2. shatin

    shatin mErt

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    Edirne
    En İyi Avı:
    :)
    buda değişik ve güsel olmuş ama keşke siyaha boyamasaydın onu. orjinal rengi balığın dikkatini daha çok çekebilirdi bence..
     
  3. bnymnblr

    bnymnblr Bünyamin

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    510
    Şehir:
    istanbul
    Erdem bu sistem hakkında biraz bilgi verebilirmisin? İşleyişi nasıldır?
     
  4. leyl&hud

    leyl&hud Mehmet Ergül

    Mesajlar:
    79
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    RIVER ANDON 300 CM KAMIŞ
    Favori Makine:
    okuma zorax
    abi aline sağlık yalnız nasıl çalışıyor bu alet biraz açıklarsan seviniriz
     
  5. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Emre tahminimce bu pek düzgün gitmez, uzağa ulaşmakta zorlanır.

    Uçtan şamandıra konik kısmının içini oyup biraz kurşun ekle. Böylece ağırlık merkezi ön tarafında olur. Bu sayede havada takla atmaz. Daha düzgün ve uzağa gider. Kanatlara pek hacet kalmaz.

    Kanat yapmayı düşünüyorsan, Pratik bir yol tarif edeyim. Gömlek alınca yakasından plastik bir şerit çıkar. Bu şerit veya benzeri bir şey düşün, palstik, metal vs. Plastik iyidir, kırılmaz, esner. Kanat boyun diyelim ki 3 cm olsun. Bir ucunu zımpara, bıçağı dik sürtme vs. ile, bıçak yüzü gibi keskinleştir, küt kalmasın, eğimli olsun. Yani o uç bıçak yüzünün keskin tarafı gibi olsun. Bu uçtan 1 cm mesafeden kıvır, 90 derece dursun. 3 cm sonra bir daha kıvır fakat ters yöne, bu kez şeride iyice yapışıp katlansın. Bir önceki kıvrık yerin hizasından tekrar kıvır. Böylece bir kanadın olacak.

    Ayaküstü ( ___/\_________ ) gibi, daha doğrusu ( ___||____________ ) gibi bir şekil alacak. Alttaki birleşim yerinden yapıştır. Japon iyi tutar genelde. Ama tek yüzeye, çok çok azıcık sürmelisin. Sağlam tutması vs. gerekmiyor. Basitçe bantla vs. tuttursanda olur. Sadece imalat esansında açılıp edip dert çıkarmasın kafi. Şimdi bunu boru kısmın üzerine sarar gibi yapıp, bir sonraki kanadı oluştur. Daha sonra bir sonrakini. 3 kanat kafidir, 4 tane iyidir, ama 4 kanatlıda kanatların düzgün olması iyi olur. Bu şekilde sona gelince o ilk 1 cm'lik parça altta kalacak şekilde boyu ayarlayıp kes.

    Şimdi kanatların en dibinden, 1 - 2 mm mesafeden, kenardan 4 mm mesafeden başlayıp, çuvaldızla sağlam bir -tercihan dyneema- ip geçirmeye başla. İlk kanattan geçir, ikincide aynı hizadan, üçüncüde aynı hizadan derken, ikinci turda biraz daha ortaya yakın, diğerinde biraz daha şeklinde, öbür kenara 4 mm kadar kalıncaya dek iple iyice sar. Sıkı olsun. Sonra, ipin üzerine japon, epoksi vs. bir yapıştırıcı döküp sabitle.

    Artık bir makasla kanatların uçlarını düzeltebilirsin. bunu takiben, japonla kanadın iki yakasını yapıştırmak iyi netice verir.
     
    Son düzenleme: 27 Ekim 2009
  6. LapinCash

    LapinCash

    Mesajlar:
    2.817
    Yemler atarken düşmesin.Gerçektende bakın aklıma takıldı bunu fıırlatınca giderken yemler düşer nasıl önlicez.Bütün roketlerde düşmesi lazım.
     
    Son düzenleme: 27 Ekim 2009
  7. eozsoyeri

    eozsoyeri Erdem Özsoyeri

    Mesajlar:
    1.976
    Şehir:
    İstanbul
    Bu sazan avında oltalarımızı attığımız bölgeyi yemlemek için kullanılıyor.İçine mısır,bakliyat,boilie ne varsa doldurup ,kırmızı boncuğu çelik tele geçirip atarı yüksek bir kamış ve kalın bir misina ile olta atar gibi atıyoruz.Suya çarptığında yemin ağırlığı ve dibindeki mantarın etkisiyle ters dönüyor ve hedeflediğimiz bölgeye birkaç avuç yem atmış oluyoruz.Suya çarptığında bocuk da yerinden çıkıyor ve geri çekerken tersinden çektiğimiz için içine su dolmuyor ve hiç güç sarfetmeden çekebiliyoruz.

    Teşekkür ederim.Balığın dikkatini çekmiycek zaten abi,bu yemlemek için atılıp çekilecek tekrar.

    Teşekkür ederim ,yukarıda yazdığım gibi.

    Dediğim gibi şimdilik 80 mt gidiyor abi ,önerilerin için teşekkür ederim.

    Emre lisede göreceksin :) Merkezkaç kuvveti sayesinde yemler neredeyse hiç dökülmeyecektir.Şöyle anlatayım; 1 mt bir ip al ve ucuna bir taş bağla,ipin ucundan tut ve sallamaya başla,taşı elinin zıt yönünde ittiren kuvveti hissedeceksin.Aynı kuvvet bu roketi attığında her yem tanesine etki etmektedir ;)
     
  8. eskina_man

    eskina_man Murat

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    2.399
    Şehir:
    İstanbul
    En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Erdem kardeşim sen delisinnnnn:D