Bu eskiden yapmış olduğum bir yemleme sapanı; Kullandığım malzeme ve aletler; Paslanmaz çelik tel (5mm) Lehim teli kutusu Sıcak plastik tabancası Serum lastiği Pet şişe
İyi bir çalışma. Denendi mi bilmiyorum ama bana öyle geliyor ki; pet şişe atış anında ters dönebilir ve yemin atılmamasına neden olabilir, gibi sanki. Yanılıyormuyum Erdem?
çok güzel, ama daha pratik bir yöntem tavsiye edeyim, belki işe yarar... şişe ağzının çapından daha ufak yemler için, mesela nohut büyüklüğünde yemler için; sapan haznesi olarak kullandığın şişe ağzını daha ileriden kes, yani 1 lt pet kola şişesinin marka etiketinin başladığı yerden falan... sonra şişe ağzına sağlam bir balon tak, balonu iki sağlam lastikle güzelce ağıza sabitle... şişenin içine yemi at, balonla birlikte yemi tutup düz şekilde iyice ger, diğer elin şişenin balonla birleştiği yerde dursun balona destek olmak için... ve fırlat... ben bu sistemi yemlemede kullanmadım yemleme yapmadığım için ancak nohut ve leblebiyle 20-30 metreden ince camları çatlaksız delebiliyordum lisede haytalık yaparken... sertçe peletlerde müthiş yemleme yapar bence, yapılışı da çok basit... deneyen olursa sonucu paylaşsınlar benimle... savunma silahı olarak bile kullanılabilir nohutu yere yöneltip sektirince mermi sesi geliyor nohut sekerken... (leblebi ise gittiği yere yapışıyor o hızla)
Herkese çok teşekkürler ,Kaan abi bu taktik için ayrıca teşekkür ederim Nedim abi birçok defa kullandım şimdilik ters dönme olmuyor Koni olarak çok şey denedim,meşinden büyük bir kese diktim ama lastiği gerince meşin yumuşak malzeme olduğu için lastiğin bağlandığı yerler birbirine yaklaşıyor ve yemi düşürüyordu.Kola şişesinin üstünü koyunca da konikliği fazla dik oluduğundan yatay pozisyonda yem kayıp düşüyordu.Sonunda Shweep's şişesinde karar kıldım
Bende Bir Bilgi Paylaşayim Kendimce Sapana Yapilan Sistem Gibi Olta Misinesine Ayni şekilde Pet şişe Etrafina Delikler Açilarak (şişenin Içi Su Dolmamasi Için) Makarali Bir Oltayla Istediğimiz Bir Uzakliğa Yollayarak Yemlemede Yapabiliriz şimdiden Rastgele
çocukken çok uğraşırdık bu sapanlarla.genelde şamrel lastiği kullanıyorduk taki eczanede serum lastiği görene kadar. pederin ayakabılarınıda doğramıştık meşin kısmı için.