sadece 10 ytl bağışta bulunup bir deniz kaplumbağasına babalık veya analık yaparmısınız şayet cevabınız evetse aşşağıdaki linki tıklayın yok hayır diyorsanız bu konuyu hiç görmemiş gibi davranabilirsiniz http://www.wwf.org.tr/nasil-yardim-edebilirsiniz/bagis-yapin/bir-deniz-kaplumbagasi-evlat-edinin/
Nesli tükenmeye yüz tutan ve koruma altında olan türler için sevgili devletimiz hiçbirşey yapmıyor, yada yaptıkları yetersiz kalıyor diyemi bu gibi bağış kampanyaları karşımıza çıkıyor. Bu türlere, milli servetlerimize, geleceğimize hükümetimizin sahip çıkmak gibi bir olgusu yokmu da bu iş topluma mal ediliyor. Hemde suistimale açık biçimde...Elektrik faturalarına trt katkısını ekleyenler bunun farkında değil mi.... Bunlar kokuşmuşluğun ana ilkeleridir. Bizim dünya bimemne örgütlerine ihtiyacımız olmamalı. Bu demektir ki, T.C. Devleti kendi doğal kaynaklarına ve yaşamına sahip olamıyor onun yerine biz bişeyler yapalım... Böyle birşeyi kabul etmek olanaksızdır. Konuyu destekliyor ancak bu kampanyayı hoş görmüyorum. Buna izin veren kurumlarımız utanmalıdır.
Suat Abi; Söylediklerinde oldukça haklısın, ama kendi insanına hakettiği değeri vermeyen bu devlet, deniz kaplumbağalarına veya başka bir canlıya ne kadar değer verebilir ki. Genede gönlümüz devletimizin sadece nesli tükenen türlere değil, doğada yaşayan tüm canlı türlerine gerekli ilgiyi göstermesinden yanadır. Umarım bu temennimiz en yakın zamanda gerçekleşir... Ayrıca elektrik faturası örneğinize katılıyorum; Hem alakasız bir şekilde TRT payı kesiyorlar, hemde dalga geçer gibi bu payı toplam tutara ekleyerek vergisini aıyorlar. Yani size sormadan kesintiyi yaparız, bu kesintinin vergisinide söke söke alırız... Benim kesem dolsun, gerisi saç, baş yolsun zihniyeti devam ettikçe, çok yakında deniz kaplumbağaları değil, bizler evlatlık verilmeye muhtaç hale geleceğiz. Kusura bakmayın konu biraz sapmaya başladı, ama insanın devletin bu ilgisizliğini görünce isyan edesi geliyor. Gerçi devlete ne kadar kızarsak kızalım; En kötü devlet, devletsizlikten iyidir. Sağlıcakla kalın...
suat sana katılıyorum aynı fikirdeyiz ama suistimal konusuna katılmıyorum bu insanlar ceplerinden para harcayarak kendileri bir harekatta bulunamıyor ancak bizimgibi doğa dostu insanların yardımıyla bu hareketler desteklenebiliyor vede bu tip doğa gönüllüsü örgütlerin herhangi bir indiragandi olayına girişeceklerini hiç sanmıyorum
Demiş olduğun gibi herhangi bir yolsuzluk yapılacağını bende zannetmiyorum, ancak yapılmayacağı anlamında da garanti vermek olmuyor. Demek istediğim suistimale açık olmasından ibaret.
Bizim başımızdakilerin bildiğği 3 şey var 1)dini kullanmak 2)yerleri kazıp kapatmak 3)zam yapmak Doğayı korumak bu 3 işin dışında kalınca böyle kampanyalarla ugraşıyoruz .Linke tıkladım şimdi inceleyeceğim.Duyarlılığınız için sağolun. Dinimizdede bir söylem var : "Önemli olan niyet" demişler.. Ben yardım niyetiyle vereyimde gerisi allaha kalmış ama birileri cebine atarsada üzülmem değil
Hoplayıp zıplama orda...sıranı bekle...Allaaama söylerim öörtmene bak, "çeki" verir kulaklarını, asıverir tavana çiroz gibi...meze yapıverirler seni....