Evrenseki de levrek yok ama lüfer pardon kofana var:)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında checkmate tarafından paylaşıldı.

1. checkmate

checkmate mert

Malum yaz sezonu yeni bitti, ufak ufak alıştırma yapmaya başladık. Israrla yazın aldığım ama bir türlü kullanamadığım Shimano takımımı bagaja attım ve avlağa doğru uzadım. Birkaç gün önce aldığım yeni DUEL Hardcore 110F sahtemide tecrübe ederim diye düşündüm. Aslına bakarsanız bu kadar avlakta inanılmaz bir tekne trafiği var. Akşam paydos eden su sporları tekneleri ve ava çıkan balıkçı tekneleri yüzünden olta atmak inanın bir zul. Ben side prensi Kadir gibi erken veya geç saatleri sevmiyorum onun içinde çok kısıtlı bir zaman diliminde at çek yapabiliyorum.
    Gelelim balığı nasıl yakaladığımıza: Son 8-10 metrede saldırdı, levrek veya turnaya göre vuruşu çok kuvvetli değildi, son iki metrede görsel temas sağladım ve kesmeden askılayıp çinekop gibi kaldırmak zorunda kaldım.
    Malum yanlız idim ve kepçem yoktu. Kalamadan herhangi bir ses çıkmadı tüm av 10 saniye içinde gerçekleşti. Fotoğraflarda bir çocuğa kamışı emanet ederek olayı bitirdim. Yanımda pense olmadığı için 10 dakika da sahteyi kurtarmaya uğraştım. Haliyle pek rantable bir av olmadı. Normal şartlar altında çıkan ne olursa olsun salıveririm ama bu kez çıkarma suresi uzun olunca ve birde av lüfer olunca eve götürmeye karar verdim.
    Balığımız 34 Cm'dir ve tebliğler doğrultusunda 30 Cm den büyük olduğu için Kofana olarak sınıflandırılmaktadır.
    Avda kullanılan takım: Shimano Twinpower SW 5000 (japan)
    Shimano Lesath Powergame AX 2.40 (japan)(atar 120 gr)
    Sufix 832 ip( çekeri 20kg üstü olması lazım ne aldığımı unuttum:))
    Aslına bakarsanız bu takım en kötü senaryo için alındı ama gerçek anlamda henüz deneme imkanım olmadı. Yorumu üstadlara kalsın.
    Herkese bol avlarmrsparkle

[​IMG][/IMG]

[​IMG][/IMG]

[​IMG][/IMG]

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ellerine sağlık Mert, afiyet olsun.

Tabağı doldurmuş, gözü de. İşte "lüfer", tebrik ederim.;)

3. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam mert sezonun iyi başlamış öncelikle tebrikler.
    yaklaşık bir kaç haftaya kadar beraber av yaparız artık malum sezonumuz son bulacak.
    bu arada umarım daha iyilerine rast gelirsin bende 2 veya 3 ay kadar önce bahadır ve mehmet ile beraber sabah erken gitmiştik ve bende 25 cm kadar olanını yakalamıştım evet boğazda lüfer var ama ara ara buradada çıkıyor.
    ayrıca kamışıda suya indirmişsin hadi bakalım hayırlı avlar yeni kamışınla.
    hoşçakal...

4. checkmate

checkmate mert

teşekkürler, beraber olsun diyeceğim de ama balık tek hooked

5. checkmate

checkmate mert

İzzet abi sensiz avlak olmuyor, sen olunca bir başka oluyor tadı reeling
    Demedi deme avlaktaki kefal bolluğu lüferleri cezbetmiş anlaşılan, ben bu balığı istanbuldan bilirim, ne turna ne levrek demez saldırır, sayıları artarsa levreğe hasret bile kalabiliriz hooked hatırlarsan kışın birara iyi turna istilası muhabbeti olmuştu mrsparkle

6. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler,pardon çok tebrikler :)),özlediğimiz görüntüler bunlar...

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aga hayırlı olsun nihayet lüfer de gözükmeye başladı haa:) bura da çıktı ise boğazı düşünemiyorum bile:hungry:

merada takılan arkadaşlardan ricam:

lütfen açtığınız başlıkda mekanın adını yazmayın.mekanın adını konu içersinde dahi yazmayın.

resimlerken mümkün mertebe arka planı köreltin,

elinde maus site site levrek haberi bekliyen bir sürü silikoncu atçekçi var bu bölgede,

8. checkmate

checkmate mert

teşekkürler cemil bey:)

9. checkmate

checkmate mert

Teşekkürler kadirim. Mera ile ilgili endişelerinde hem fikirim. Lakin silinkoncu takımı bu merada biz varken barınamaz, gerekirse toplanır bizde boğaza çıkarma yaparız reeling

Bu arada sence bu bölgedeki lüferler harami mi? yoksa artık adapte mi olmuşlar?

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    adapde olsa lar şuan bu raporu açamamış olurdun aga:D
    lüfer levrek gibi seçicilik yapmıyor,küt dalıyor sahteye,

onca atçekçi olduğunu farz edersek,adapte olmaları mümkün deyil,çanta da yerini alır:)
    tek tük yolunu şaşıran geliyor böyle,ben yaz ayında yakalamıştım bir tane