Eylülde hangi balık gelir? [Yardım]

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında PuFFeR tarafından paylaşıldı.

1. PuFFeR

PuFFeR Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sea Master 3.90 / Eurofish Kendo 3.60
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FC / Okuma Safina Pro 55
    Merhaba arkadaşlar,
    Balık avına yeni başladım sayılır. 3 ay önce yeni bir takım aldım ilk zamanlar 2-3 kere istavrite gittim ama daha kraça oldukları için uzun bir süre gitmedim. En son 2 hafta önce gittim gayet güzel bi avdı. Hamsi, sardalya, istavrit karışık geliyordu. Ama istavrit haricinde sahte veya canlı yemli büyük balığa çıkmayı düşünüyorum bayramdan sonra.
    Bağcılarda oturuyorum galata, avcılar, b.çekmece, bakırköy, zeytinburnu gibi yerlere gitmeyi planlıyorum. Eylül gibi büyük balıklardan ne çıkar. Birde büyük balığa daha ilk defa gidiceğim için tecrübesiz olucam. Takım ve avlanma hakkında biraz bilgi verirseniz çok sevinirim.

2. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;yazdığın bölgelerde eylül ayında zarganayı bol bol bulabilirsin,yakında istavritler sırra kıdem basacaktır (boğaz hariç) onun dışında taş balıklarıda denenebilir eylül ayında.

3. udikisilik

udikisilik Cüneyt Arslan

En İyi Avı:
    Levrek
    Eylül balık avları için bereketli ayların başıdır hocam. Hatta hava koşulları da düşünüldüğünde Eylül olta atmak için belki de en uygun aydır. Hem üşümezsiniz hem balık da vardır :) Avlanacağınız bölgelerde hiç avlanmadığım için ne çıkacağı konusunda bir bilgim yok. Bu sene palamut olacağa benziyor. O bölgelerde yakalayabilirsiniz zannımca. Ayrıca eşkina, karagöz, ispari, çinekop, lüfer.. gibi balıkların oltaya daha çok gelmeye başladığı zaman olduğundan avlakta bu balıklar varsa şansınız artacaktır. İlk defa istavrit, sardalya gibi balıkların dışında iri balık tutacaksanız tebliği ve boy limitlerini avdan önce gözden geçirmenizi de tavsiye ederim. İyi avlar

4. PuFFeR

PuFFeR Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Zargana maramarada çok çıkıyormu? ege, akdeniz, karadeniz bölgelerinde çıktığını okumuştum. Avlananlarda da hiç rastlamamıştım.

5. PuFFeR

PuFFeR Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler yorumunuz için. Evet havalar soğumaya başlıyacağı için büyük balığada çıkmanın zamanı geldi diye düşündüm. Ama yemli balığa ilk defa çıkacağım için. Daha çok takıma kolay gelen balıklarla başlamak istiyorum. Eşkina daha çok gece yakalıyorlar oyüzden birz zor olur. Sabah erken saatlerde avlanıyorum ben.
    Balık boytlarınıda teknik olarak bilgim var zaten. Her nekadar ava çıkmasamda verilen raporları sürekli takip ediyorum. İstavrit avında da büyük boy çapari kullanıyorum zaten. Kraça geldimi yapcak bişey kalmıyor pek ya ağzını yarıyor yada gözünden yakalnıyor. Hamsiler zaten neredeyse kafaları kopmuş şekilde geliyorlar.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

linkdeki zarganaları pazardan almadık herhalde :D

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=131&page=60

umarım seninde nasibine düşer :thumb:

7. PuFFeR

PuFFeR Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Eyy maşallah. Sözümü geri aldım Özkan abi :D. Gayet güzel çıkıyormuş :D Aklıma soktun abi ozaman birazda bilgi verirsin artık :)
    İlk olarak nerede avlanıyorsun. galata, saray burnu tarafında çıkıyor mu. Bide Takım ve yem ne kullanıyorsun?

8. ozkan79

ozkan79 özkan

linkdeki yazıma bir bak. az buçuk bilgiler var orda.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45091&page=123

9. PuFFeR

PuFFeR Barış

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okudum hepsini abi. Zargana hakkında anlatılcak bişey kalmamış heralde. İlk önce turuncu ipekle deniyecem şansımı. Yakalıyabilirsem 1-2 tane canlı yeme geçicem. Ama canlıda da bekleme yok sanırsam. Onda da at çek uygulanıyor dimi.