Herkese merhabalar.Ekim ayını bulmamıza rağmen,halen kıyıların tadı tuzu yok.Sarıkanat ve lüfer mevsimini iple çeken Samsun'lu amatörler ciddi bir hayal kırıklığı içerisindeler.İmkanı olanlar ise bir iki balık yakalamak uğruna yüzlerce km. yol yapıp Sinop sahillerine koşuşuyor.. Şu ana kadar ki en ciddi sıkıntımız yem konusu oldu.Yani zargana.Lüferin hışmı ve havaların kötü gidip suyu karıştırması ile ince mi ince,kalem gibi zarganalar altın değerinde.Bir zarganaya iki lüfer hesabı ytapıyoruz.Ki tutuyor da... Ayrıca dikkatimi çeken bir başka husus ise Samsun'lu balıkçıların uzun olta tekniğine merak salmaları,sorup öğrenmeye çalışmaları idi.Bunca yıldır halen bilinmemesine çok şaşırdım doğrusu. Burada topluca çekilmiş fotoğraflardan öte göze hoş gelenleri paylaşmak istiyorum.En gözde fotoğraflar ise her zamanki gibi,ileride gerçekleştirmeyi düşlediğim projelerim için saklanmakta Herkese kazasız,belasız,tadında avlar. Rastgele! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Mükemmel resimler tebrikler ,balıklar çok güzel iştahımız açıldı valla Türkiye genelinde sağanak yağış var ve havalarda soğumaya başladı ,suyun sıcaklığıda düştü çok yakında beklenen balık av verecek inşaallah hepinize rast gelsin.
Umarım Ekim ayı Eylül'den de daha güzel olur. Sizin yörede bilinmeyen teknikleri araştırıp, uygulamaya geçip bunda sonuç aldığın ve o bölgedeki avcılara örnek olduğun için de ayrıca tebrik ederim Sefa. Rastgelsin.
Sevgili Aret ağabeycim; Kültürün merkezinden,bayrağı taşıyan sizlerden öğrenip fiiliyatımıza aktarıyoruz.Ve sonuç olarak sayenizde güzel balıklar alıyoruz.Aksi halde çapari ve kıyıdan kaşık/rapala'dan başka bir şey yok buralarda.İyiki varsınız. Sevgiler.
Teşekkür ederim abi.Şimdilik levrek,zihnimin en ufak yerini dahi meşgul etmemekte.Ne zaman ki denizin sultanı bize el sallar,o zaman levreğe talim ederiz
Çok güzel fotoğraflar, bilgilenme açısından da çok faydalı bir rapor olmuş. Ben bile kendimi uzun olta yapabilirmişim gibi hissettim.