80'li yıllarda Eymir gölünde çok iyi turna oluyordu. Fırsat buldukça hem piknik yapmak hem de balık tutmak için giderdik. Önümüzdeki haftalarda Ankara'ya gideceğim için forumdan gölün son durumu hakkında yazılan yazılara baktım. Ama 2006,2007,2008 yıllarında yazılmış bazı yazılar keyfimi kaçırdı. Gölün o yıllarda metan gazı ve su azlığı sebebiyle oluşan kirlilik yüzünden balıklarının bile yenmediği, gölün renginin değiştiğini öğrendim. Bu sene ve geçen sene yağış miktarlarında artış olması ve gölle bazı makamların ilgileniyor olması durumu değiştirdi mi acaba? Eymir'in son durumu hakkında bilgi verecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Irfan bey, Cok uzucu ama gercek su ki Eymir Golu'ne gittiginizde bulabileceginiz tek balik, golun cevresinde siralanmis bufelerde satilan ekmek arasi ithal uskumru...
tabiki içeriye ottünün güvenliklerinden girebilirse eymir gölüne girmek istiyorsanız kesin tanıdığınız olacak gölbaşılı olarak ben giremiyorum
Sevgili Yasin, Sanırım Eymir gölüne giriş ile ilgili yanlış bir bilgin var. Şahsen ben (ODTU mezunu değilim ve hiç bir tanıdığım yok) her gittiğimde aracımı dışarıdaki otoparka bırakarak içeri girebiliyorum. Yanlış bilmiyorsam sadece ODTU mensubları içeri araç ile girebiliyor.
Evet, ben de uygulamanın değiştiiğini duymuştum. Bizim zamanımızda ( odtü mezunuyum) , arabalı veya arabasız odtü'lüler dışında herkese yasaktı. Haksız ve anlamsız bu uygulamanın kısmen düzeltilmiş olmasına sevindim.
Eymir gölünde 2004 yılından beri turnaya rastlamadım (kıyıya vurmuş ölüler hariç) sazan tek tük çıkar durumda, kadife ise solucan ile yakalanabilir durumda ama çıkan balıklarda koku var o yüzden pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum