Eymirde Turna yasakmı?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında mahi tarafından paylaşıldı.

1. mahi

mahi Safa AKAY

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000FB
    En İyi Avı:
    45cm Turna
    Merhaba. Ankara-Eymirde kaşık denemesi yaparken özel güvenlik gelip turna avlamanın yasak olduğunu, ceza yazıldığını söyledi. Gerçekten yasakmı, herhangi bir yasal dayanağı varmı öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

2. Erhan KIZILTAŞ

Erhan KIZILTAŞ Erhan

Favori Kamış:
    Bauer 210cm 8-30gr Spinning Rod
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 2500 FC 3XSSS+1 BB
    En İyi Avı:
    The person you have called cannot be reached at the moment
    Herhangi bir yasal dayanağı yok. Cezai bir yaptırım uygulayamazlar..

3. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    Yasal dayanak yok ama eymirde turna da yok :)

4. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    vala asıl turna eymirde bence cünkü tutanı görmedim zaten kaşık ve turna yemleri attırmıyolar bu yüzden cıkacak olan turnanında 1 metreden az gelmeyecegi kanaatindeyim 10 güne kadar orada avlanacagım raporu bildirim yaparım sizlere

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Eymir golunde her turlu avcilik (olta veya kara avciligi) yasaktir, ayrica golde oksijen bitme noktasina gelmistir.

Eymir`de birakin turnayi, kurbagalar, kaplumbagalar bile yasayamaz hale geldi son yillarda. Golun dibi balcikla kaplanmis halde.

20 - 25 yil oncesinin Eymir`inden, o yillardaki turnalardan eser yok.

Simdi artik Eymir`de bulunabilen tek balik, bufelerde satilan ekmek arasi Norvec uskumrusu malesef.

6. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    eymirde cok güzel sazan denk gelirsede güzel kadife var ama evet dibi balcık dolu sazanın birini yemek niyetli actık içi balcık doluydu tadı yoktu o golü bi an önce temizlemeleri lazım bu kötü durum gölbaşınada yansıyo cünkü bide gölbası halkının temiz olması lazım tabi otoban giriş tarafındaki pisligi görmeyin içiniz acır..

7. mahi

mahi Safa AKAY

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000FB
    En İyi Avı:
    45cm Turna
    Bekliyoruz raporu bakalım.

İbrahim Abi yasak deniliyor ama yasal bir dayanağı varmıdır nereden ulaşabiliriz? Ayrıca gölde sazan ve kadife olduğunu biliyorum. Önümdede yavrular cirit atıyordu. Küçük bir yılanın 3 cmlik kadife yavrusunu avlayışını izledik. Kurbağada var. Durum o kadarda kötü değil gibi bi izlenim edindim. Biz 3 arkadaşız. Şimdiye kadar yalnızca bir turna alıkoyduk onuda yaşlı bir teyzeye verdik. Pişirme imkanımız yok çünkü. Tadı nasıldır onuda bilmiyoruz:D. Mangaldı kömürdü uğraşmıyoruz. Yakala-bırak avları yapıyoruz. Benim merak ettiğim orada avlanabilirmiyiz, balık popülasyonu nasıldır, boyları nasıldır vs.. Yalnızca deneyip görmek istedik ancak müsade etmediler. Yasal dayanağı yoksa ve kafalarına göre yasaklamışlarsa tekrar denemek istiyoruz. Senden cevap bekliyoruz abi.

Teşekkürler...

8. cemozen06

cemozen06 CEM ÖZEN

Favori Kamış:
    ALBA STAR AT ÇEK SPİN KAMIŞ V
    Favori Makine:
    ALBA STAR 8 BİLYELİ
    En İyi Avı:
    TURNA BALIĞI YAKLAŞIK 53 CM
    ORADA ÇALIŞAN AKRABAMIN SÖYLEDİĞİNE GÖRE TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARAFINDAN KONULAN BİR YASAK YOK.AMA ORASI ODTÜ ARAZİSİ OLDUĞU İÇİN ÜNİVERSİTENİN KENDİ YÖNETİMİNİN ALDIĞI BİR KARAR OLABİLİR.AYRICA EYMİRDE HEMDE TROFE DENİLEBİLECEK TURNA ÇIKTIĞINI BİLİYORUM.DİBİNİN BALÇIK OLDUĞU BELLİ ORADAN ÇIKAN BALIKLARI EN AZ BİR GÜN SİRKELİ SUDA BEKLETEREK TÜKETMEK DAHA SAĞLIKLI OLUR KANATİNDEYİM. YANLIZ EYMİRE GİDEN BİRAZ DAHA GİDEREK DİKİLİTAŞ BARAJ GÖLETİNE DE GİDER ORADA ÇOK GÜZEL TURNALAR SİZLERİ BEKLİYOR.