F.Pflueger Markası

Konu, 'Makineler' kısmında adminselo tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Merhaba arkadaşlar makine ihtiyacım olmamasına rağmen sürekli makineler inceler izler bakarım her markanın her modeline göz atarım takip ederim.hihi Yine böyle bir zamanda karşılaştığım ve ilgimi çeken bir markadan bahsetmek istiyorum sizlerinde ilgisini çekeceğini düşünüyorum mutlaka bu markayı bilenler vardır.F.Pflueger

Kurucusunun isminin verildiği markanın hikayesi ile başlıyalım öncelikle.

Ernest F.Pflueger

1881 senesinde ernest f.pflueger ve ferdinand schumacher,adı ,,Enterprise Manufacturing Company,,olan balıkcılkık malzemeleri yapan fabrikayı kuruyor.
    ,,American Fish Hoook Co,,ile zamanında amerikada kurulan ilk ve en büyük firmaların başında geliyor,Akron,ohio ve minnesotada üç ayrı fabrika kuruluyor.
    Ernest F 1843 senesinde almanyanın baden-baden eyaletinde gözlerini dünyaya açıyor,kardeşleri ile birlikte amerikaya göç ediyor ailesi,ve new yorkun buffalo ilçesinde büyüyor,pflueger meslek hayatına fırıncı ve kalıpçılık öğrenerek başlıyor.akronda bir soba fabrikasında çalışıyor,daha sonra 1880 senesine kadar yiyecek sektöründe serbest olarak çalişiyor,tabiki çok basit görünüyor hayatı ama bu işlerinin yanında 50 tane patent alıyor,evinin mutfağında ilk sahte yemleri yapıyor,ernest f. ilk zamanlarında sahte yemlerle tanınıyor,bunların arasında fosforla boyanmış cam sahtesi var,baden-badenli ernes bu boyayı kendi buluyor ve bu sahteleri,musky ve (schwartzbarsch)tatlısu levreği avı için yapıyor,metalden yapılmış sahteler ve jerkbaits,ler üretip firmanın adını duyuruyor.
    Ernest F.Pflueger 57 yaşında 1900 senesinde hayata gözlerini yumuyor,bundan sonra oğlu Ernest A. firmayı devralıp bu gün halen üretimde olan,,Pflueger Company,,adını veriyor.1916 senesinde ilk çıkrık makineleri ve 1954 senesinde spin makineleri üretmeye başlıyor,1926 senesine kadar 5000 sahte çeşidi üretiyor fabrika.Ohio akrondaki fabrika onbin metrekare üzerine kurulu ve kuzey amarikanın en büyük balıkavı malzemesi üreten fabrikası.
    1950 senesine kadar,buldog köpeği amblemi ile amerika piyasasinda satişlarini yapiyor,1966 senesinde firmayı,,Shakespeare Company,, satın alıyor ve halende amerika piyasasında yerini almakta firma,tabiki malzemeler artık amerikada değil uzak doğuda üretiliyor...

Özellikler bakımından gayet güzel makineleri var benim özellikle bu iki model dikkatimi çekti.

Pflueger® Supreme XT Spinning Reel
    Özellikler (google çevirisi)
    Son derece hafif , bunun magnezyum inşaat sayesinde ,Pflueger Yüce XT İplik Makara bir uygulama yelpazesi , özellikle hafif çizgi ve incelik balıkçılık için idealdir . Magnezyum , onun hafif bilinen ederken , aynı zamanda kolayca ağır tork dayanabilir son derece güçlü bir metaldir . Bu gücüalüminyum sideplates ile eşleştirilmişmagnezyum gövde ve rotor , doğrultusunda tüm iç bileşenleri tutmak ve sorunsuz çalışma sağlar . Önemli yerlerde korozyona dayanıklı olan 9 paslanmaz çelik rulman ile donatılmıştır ,Yüce XT sürekli ve düzgün atmalarını ve alır korur . Gelişmiş mühürlü sürükle sistemi de gerilim ayarlanabilir geniş bir ısıya dayanıklı karbon fiber pullar sahiptir .Buna ek olarak ,Yüce xtin Sure- tıklayın kefaletkefalet , açık ve dökme ve onun büyük katı alüminyum kefalet tel veanti- büküm titanyum hat rulo ile , mükemmel bir çizgi yönetim sistemini oluşturur hazır sesli bir sinyal sağlar - büyük ölçüde azaltarak çizgi katlanmış ve düğümler olasılığı . Pflueger makaraları , her zaman onların dayanıklılık ve performans için güvenilir edilmiştir vePflueger Yüce XT İplik Makarageleneğini sürdürüyor .
    Hafif, dayanıklı magnezyum gövde ve rotor 9 paslanmaz çelik bilyalı rulmanlar Önemli yerlerde korozyona dayanıklı rulmanlar Tek yönlü kavrama anında anti-ters taşıyan Pürüzsüz mühürlü karbon fiber sürükle sistemi Çift anodize delikli alüminyum makara işlenmiş Alüminyum yan plaka Sure-tıklayın ™ kefalet kefalet tamamen açılmış ve döküm için hazır sesli bir sinyal sağlar Büyük katı alüminyum kefalet tel Anti-büküm titanyum kaplı hat silindir Hafif karbon kolu Dayanıklı EVA topuzu Yedek alüminyum makara Dönüştürülebilir sağ veya sol almak / Off anti-ters On Neopren makara çantası
    Pflueger Supreme XT İplik Makara . Süper pürüzsüz bir döküm vePflueger Yüce XT İplik Makara ile , burada , almak ! Alımı için döküm hızlı bir geçiş -over taşıyan ( açma / kapama düğmesi ile ) bir 10 - yatak kurulumu ve bir anlık bir anti - ters ile oluşturulmuş . Su üstün tokluk için hafif magnezyum gövde ve çift - anodize makara ile yapılmış . Neopren koruyucu çanta ve yedek alüminyum makara ile birlikte gelir . Kalanını göz atın : Katı Sure- tıklama kefalet kefalet tamamen açılmış ve döküm için hazır sesli bir sinyal sağlar ; Anıt- büküm titanyum hat silindir ; Hafif karbon kolu , dayanıklı EVA topuzu ve sağlam titanyum ana şaft; Mühürlü karbon sürükle sistemi ; Bahar hat klibi yüklü . Devlet Boyutu . Model Numarası : 9225XTX ; Boyutu : 25; Rulmanlar : 9BB + 1; Hat ağırlık / Yards : . 4 # / 110 yds ; Al : Sol veya sağ elini . Model Numarası : 9230XTX ; Boyutu : 30 ; Rulmanlar : 9BB + 1; Hat ağırlık / Yards : . 6 # / 145 yds ; Al : Sol veya sağ elini . Model Numarası : 9235XTX ; Boyutu : 35 ; Rulmanlar : 9BB + 1; Hat ağırlık / Yards : . 8 # / 185 yds ; Al : Sol veya sağ elini .
    http://www.youtube.com/watch?v=JAPFVAY62uU
    http://www.pfluegerfishing.com/Pflueger®-Supreme-XT-Spinning-Reel/1280300,default,pd.html

Pflueger® Patriarch Spinning Reel
    Google translete Çevirisi
    İnanılmaz hafif, Patrik sıkma bugüne kadar en etkileyici dönüş makara Pfluegers sunmak için yüksek teknoloji performans özellikleri bir araya getirmektedir. Hafif olmak rastlantı değildir.Gövde, rotor ve sideplate özel güç ve dayanıklılık için kaplanmıştır magnezyumdan yapılır. Ana şaft paslanmaz çelikten daha% 43 daha hafif ve% 30 güçlü, titanyumdur. Hafif ama son derece sert magnezyum inşaat özel antisalt Mg kaplama, ultra hafif karbon / Alüminyum hibrid makara ve EVA düğme ile süper yüksek teknoloji karbon sap etkileyici vücut bütünlüğü ile henüz güçlü, çok hafif bir makara teslim ile tedavi.Motor odasında kilit yerlerde anti-pas mühürlü XCR yatakları ile 10 taşıyıcı sistem olarak, titanyum ana şaft ve sertleştirilmiş hassas kesim dijital dişli düzgün verimli çalışmasını sağlar.

Özellikler
    ULTRA hafif magnezyum gövde, ROTOR VE sideplate KARBON Arbor HAFİF ÇİFT ANODIZED ALÜMİNYUM MAKARA 9 paslanmaz çelik rulman KEY KONUMLARDAN XCR YATAKLAR ANINDA ANTİ-TERS YATAK KATI ALÜMİNYUM KEFALET TELİ * EMİN-TIKLAYIN ™ Kefalet TAMAMEN AÇILDI VE CAST hazır bir sesli sinyal SAĞLAR ANTİ-TWIST TİTANYUM KAPLI HATTI ROLLER HAFİF KARBON KOL DAYANIKLI EVA TOPUZ KATI TİTANYUM ANA MİL MÜHÜRLÜ KARBON DRAG SİSTEMİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR SOL VEYA SAĞ EL ALMA YAYLI HATTI CLIP NEOPRENE KORUYUCU ÇANTA ALÜMİNYUM YEDEK MAKARA
    http://www.youtube.com/watch?v=VmMv3GEgAs4
    http://www.youtube.com/watch?v=6MDK8aCBbRc
    http://www.pfluegerfishing.com/Pflueger®-Patriarch-Spinning-Reel/1280290,default,pd.html

Diğer modellere bu linkten bakabilirsiniz
    http://www.pfluegerfishing.com/Spinning-Reels/Pflueger-Reels-Spinning-Reels,default,sc.html

2. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Durduk yere eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokma Selçuk:D:D Bu aralar yine yüklendim alıma, balığa çıkamadıkça sipariş veriyorum birşeylerbanghead

Patriarch modeli güzelmiş ama özellikle sanırım ilk videosundaki 30luk makine ve ağırlığı 178gr, diğer videodaki 40lık gibi duruyor ve 231gr:eek: Çok hafifler sarımı falan da düzgünse alınabilecek makinelere benziyorlar. Tek sıkıntı yedek parça ve servis sorunu olur sanırım Türkiye için. Neopren koruma kılıfı olmasıda extra bir artı getirmiş.

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Valla bir exage makinem var çokta memnunum fakat yinede bakıp duruyorum bu işin sonu pek hayır değil gibi ama yok almıcam bişey hihi hihi hihi :laughing: Geçen az daha alıyodum sephiayı kartın limiti dolmuş alamadım :laughing: :laughing: Ucuz yırttık yani hihi hihi hihi

Makinelerin bu iki modelide çok güzel fakat bize pek gitmez gibi yanlış anlamadıysam tatlı su için üretilmiş makineler gerçi kullanılan malzemeleri incelediğinde bizim tuzlu su diye kullandıklarımıza on takla attırır o ayrıhihi Bunu bir güzel gresliyeceksin tuzlu suyun içinde bile kullanırsın.:laughing:

Makinede işçilik ve malzemeden kaçmamış adamlar kullanılan malzemeden dolayıda hafiflik var makinede açıklamada bahsediyor. Bildiğimiz ünlü markalara çok güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum.:thumb:

4. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Vallaha iyi yırtmışsın ne diyeyim:D Ben de bilgisayarın başında olduğumda sekmelerden en az 3 tanesinde kamış, makina veya sahte sayfaları açık oluyo, istemedenhihi hihi

Evet tatlı su kullanımı için üretilmişler ama üzerlerinde korozyon dirençli rulmanlar var, bir de makinaların önemli bölgelerini korozyon dirençli yapmışlar. Aynen çok iyi altenatifler, bir de megabass'ın makinaları var sanırım daiwa ya ürettiriyorlar ama onlar biraz daha tuzlucana bunlara göre:thumb:
    http://www.7seasproshop.com/product_detail.php?keyword=megabass_megabass_racing_condition_256

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Adamlar uçmuş Gürkan o parayı verdikten sonra stella alırım yahu hihi

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    abim F.Pflueger i bende vakti zamanında araştırmıştım yaklaşık 140 yıllık geçmişi olan bir firma makinası

7. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    yeni arayışlara yönelttin beni selçuk abi, exagem sorun çıkartmaya başladı.. dah şimdi keşfettim

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Evet zamanın en tanınmışlarından biri idi,şimdilerde o eski ihtişamını kaybetmiş bir kaç markadan biri...

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Nasıl bir sıkıntı var Çağatay ?

10. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Selim abi haklısın köklü bir marka eskiden muhakkakki daha çok tanınıyordur. Fakat işçiliği ve kullanılan malzemeler güzele benziyor.Kullandınmı yada kullananlara denk geldinmi özelikle yeni modellerini ?

11. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    kolu çevirdiğimde yağ gibi akan kol, biraz hafif zorlamaya başladı çevirirken. bu sabah suyuna levrek avına gittik. bir köpük bir köpük sorma, ama tık yok. sahteyi değiştiriyorum, makinayı yere koydum. sonra tekrardan elime aldğımda hafif dönmeneye başladı. banaxlarda çıkan ses varya, onun gibi bir kasılma yapıyor. ama çok hafif, ya sen yada ben hissederiz onu, kullanmayan anlamaz :-D

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Malesef kulanmadım yeni modellerini Selcuk kardeşim,işçilik bakılınca çoğu makinada iyi ama kulandıkca kalite öne çıkıyor,ne demişler"Karamanın koyunu,sonra çıkar oyunu" ne güzelde demiş diyen..Tabiki pflueger için değildir bu deyim;) herhalde...

13. furunotr

furunotr Haluk

Sonunda Çin'in eline düştüğünü söylemek gerek...

Makinaların inşasında kullanılan malzemelere bakılırsa 2500 liradan ucuz olmaması gerekiyor...

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Türkiye ye getirse bir firma zaten 1000 tl fiyat çeker en az :eek:

15. furunotr

furunotr Haluk

16. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yurt dışında patriah ın fiyatına satılan makineler yurt içinde 1000 tl civarı yurt içine girince işler değişiyorhihi

Kastım 25 dolarlık olan modelleri değildi hoş yurtdışında o fiyat makineler yurt içine gelince direk 100-200 lira fiyatı oluyor en az :eek:

17. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sihirli kelimeyi yazmışsın sen zaten Çagatay hihi Makine ya kum almıştır yada tuzlu su kaçmıştır içini aç temizle bir güzel benimkinde sorun yok bakımını yapıyorum birkere kuma düşürdüm içinden sesler geldi makine dedim dağıtıyo kendini hihi sonra biraz ilgi alaka düzeldi :laughing: gres yada makine yağı ile güzelce yağla olmadı müsait zamanda beraber bakarız.:thumb:

18. furunotr

furunotr Haluk

Yurtdışında fiyatı belli bir makinayı burada iki üç katına almak hiç mantıklı değil; biraz araştırmak gerek bu konuda; makul fiyatlara getirip satanlar da mevcut yani...

Makinaların pahalı satılması bir kural ve gelenek değil; siz almazsanız kimse o fiyatlara satmaya kalkmaz...

Geçen gözüme çarptı bir site burada 2500 lira civarlarına alabileceğim makinalara 3500-4000 gibi fiyatlar koymuş...

Ben paramı sokakta bulmuyorum doğrusu...

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çoğu kişi bunu yapıyor zaten.;)