Facebook Amatör & Sportif Balıkçılığının KATİLİ Olacaktır

Konu, 'Genel Konular' kısmında KBenekliAla tarafından paylaşıldı.

1. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Merhaba.

Epey bir süredir balıkçılığı sanal platformalrdan takip ederim takriben 15 sene kadar 99 ve sonrası. bilgehansarplar, amatör web siteleri, bloglar derken forumlar vb. Epey bir süredir ise bu facebook denen sosyal paylaşalım platformunda yüzelerce balıkçılık sayfası açılmış bulunmakta.(Oltacılar, balıkçılar, avcılar, balık avcıları, olta balıkçılar trüevleri vs... kısacası yüzelerce) epeydir bir çoğunu takip ederim. Özellikle son zamanlarda buraların cılkı o kadar çok çıkmaya başladı ki gördüğüm manzaralar karşısında şoke oluyorum. Ağcılar, kaçak avcılar, havyar zamanında yüzlerce balık katleden ve bunları o sayfalarda binlerce kişiyle paylaşıp tüm meraları açıkça ifşa ediyorlar. Görüyorum kuş uömaz kervan geçmez göletler dereler bunların onlarcası ile dolu. Yeri geliyor 40 tane kırmızı benekli yakalyıp yetmezmiş gibi koordinat veriyorlar. Bu duruma bir çözüm bulunmazsa çok yakın bir süreç içerisinde bakir, içinde balık olan bir avlak göremeyeceğiz sanıyorum. Özellikle tatlı su avcılığının bu facebook ile başı belada. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ?

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Oğuz.

Anlaşılan sende benim kadar eskisin bu internet ortamında.

İlkönce mail grupları,sonrasında forumlar ve nihayet Facebook.

Şahsen ben son Face durumundan oldukca memnunum.Başlarda aynı fikirde değildim.Ancak sonradan ve özellikle gruplarımdaki toplam üye sayım20 bin kişiye dayanınca.

Zira oradan hemen hergün onlarca kardeşle sohbet bölümünden yazışıyor,hemen resim yapıştırabiliyor,sordukları herşeyede anında cevap verebiliygorum.

Dahası genel ortamdada paylaşınları görebiliyor,oralarada yazıpresim gönderip 60 seneye yaklaşan fiilibalıkcılık hayatımın tecrübe ve bilgilerini,resim lerinihemen hergün edinebildiğim yenileri ile harmanlayıp kardeşlere sunuyorum.

Gerci forumumuzdada binlerce mesaf yüzlerce konu ve resimledeüstüme düşeni sanırım ayıkıyla yapabildim.

Ancak hemen her yere yetişip meraklılara b irşeyler verebilmem acısından HIZ çok önemli.Bana bunu Face sağlıyor.

Elbette bahsettiğin nahoş durumlarlada karşılaşmıyor değilim.

Ama arşivler karıştırılırsa forum ortamlarındada kimi kıskanç,bilgisiz üyeler ve hatta forum yöneticileriile ters düştüğüm,hatta kerelerce banlandığımda görülür.

Sonuçta hep haklı ben çıksamda,bu durumun bana verdiği üzütü unutulmamalıdır.

Oysa Facede olay çok pratik,anında birebir diyalog mümkün beni anlayamayan yada yalnış değerlendirenleri ikna yada açıklama yapıp doğruyu gösterebilmem çok kolay.

İnanki buradaki ıssız yaşantımda bu sayede internet benim en yakın arkadaşım olabilmiş ve bu sayede binlerce yeni arkadaş,faydalı olabileceğim Türkiye çapında onbinlerce kişioılabilmiştir.

Haklı olduğun durumlarda var tabii.Ancak şikayet etme,kaldırabilme gibi imkanlarda var.

İşi tamamen ticarete,amatör balıkcı üzerinden menfaat sağlama gibi gayeleri önde gelenlerinde boy gösterebildiği bir ortamda aynı zamanda ne yazıkki.

Faydasının zararından daha fazla olduğunu sanmaktayım.

Forumlar ise bizim esas evimiz.Dönüp dolaşıparada geliyor kalıyor ve huzurla paylaşım yapıyoruz.Ama işte o yavaşlık ve zorluk yokmu,işte bu zamansızlık belimizi büken durum.

Sevgimle kal

3. sancak114

sancak114 Atilla KORKMAZ

Favori Kamış:
    Okuma SalinaIII - Shimano Scimatar
    Favori Makine:
    Okuma SalinaIII16000 - Shimano Stradic 3000SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 6350gr sene2002 :)
    Kaçak avcıların yakalanması noktasında işe bile yarıyor aslında.Facebookta paylaşılan bir kara aı fotoğrafı sebebi ile,avcıya( Boğçacıya) cezai işlem uygulandı zamanında.İhbar edin.

4. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Oğuz seni rahatsız eden Facebook, bazı bizlerin de beğenmediğimiz konular ve yazılar bizleri de üzüyor, ama bunun yanında bana göre çok daha pozitif faydaları olduğunu söyleyebilirim, eğer sıralamak gerekirse...İnsan çok eski dostları ile burada karşılaşıyor, aradan 40 - 50 sene geçmiş ve hiç bir haber alamadığı arkadaşları ile tekrar görüşme imkanına sahip oluyor, Ben akrabalarımla her zaman temasta burada oluyorum. Facebook'ta Benim de açmış olduğum balıkçı guruplarında çok genç balıkçı kardelerim ve senelerden beri tanıdığım balıkçı arkadaşlarıla beraberim, yapmış olduğum balık avlarımı burada sergiliyor ve diğer kişilerin de bundan faydalanmasını sağlıyorum, üstelik ben de çok çeşitli balık avlarını ve videolarını buradan seyrediyorum, arada sırada da olsa buradan politika takip ediyorum, çok faydalı olan konuları beğeniyor ve destek veriyorum, ama senin dediğin gibi saçma sapan bir çok yazı da görüyorum ama bunlar beni hiç enterese etmiyor ve okumuyorum, bizler bizimla aynı görüşleri, fikirleri ve hobileri olan dostlarımızla görüşüp, buluştuğumuz yerlerden biri olan Facebook benim için çok değerli olduğu görüşündeyim, önemli olan bunu iyi ve faydalı işler için kullanmak ve faydalı olan tarafları tercih etmek lazım. sevgiler.:)

5. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Sevgili Vedat Abicim,

Bir çok konuda hem fikirim sana. Senin de tüm sayfalarını takip ediyorum. Gerçekten bulunmaz bir nimet bu platformlar. Ama o bohçacı diye tabir ettiğimiz katiller yok mu? Kol geziyorlar buralarda. Geçen inanırmısın ülkemin en bilinen nehirlerindne bir tanesinde bohçacının biri bir çuval boyları 20-30 cm aralarığında yayın balığını alıkoymuş. Aşağıda gelen tebrikler mera deşifreleri çok üzücü... Tebliği paylaşıp yanlış yaptıklarını anlatınca direk saldırmaya başlıyorlar bende hepsinin tek tek fotoğraflayıp gerekli mercilere iletmeye çalışıyorum. Benim yakındığım en büyük nokta bu gibi durumlardır.

Yoksa gerçekten o kadar faydalı, hızlı bir platform ki bazılarından çok memnunum.

6. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Gördüğüm zaman hiç kaırmam direk fotoğraflayıp şikayet ediyorum am işe yarıyormu bilmiyorum.

7. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Sevgili Orhan Abim,

Seninle de çok kez hemfikirim bu konuda. Gerçekten analattığın her konuda yarar sağlıyor. Fakat özellikle son zamanlar da artan bu bohçacı kitlesi beni üzmekte.

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Oğuz, o zaman sende karşı çıkacak kendi yorumlarını ve inandıklarını sergileyeceksin ve bohçacılarla şavaş açacaksın seni de bizler destekleyeceğiz, kimseden de korkmaya niyetimiz ve her zaman her şeye evet diyecek halimiz yok, düşünceni belirtme hakkını kullan derim, sevgiler.:)

9. Querorz

Querorz Fatih

Oğuz'un değindiği noktalara tamamen katılıyorum. Geçenlerde kadının bir tanesi 25 kiloluk yayın avladıkları avlağın yerini belirtmişti. Kaldırmasını söylediğimizde daha bunun sebebini bile anlayamadı.

Fakat bence Facebook'un bazı faydaları da yok değil. Limit dışı avlar yapanlar , tırıvırı kullananlar ayıplanıyorlar. İnsanlar yakala bırak avcılığına da aşina olmaya başladılar ve pek çok insan av etiğini öğrenmeye başladı.

10. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Haklısın Fatih kardeşim. Millet yasadışı yaptığı bu avları o kdar sergilemeye ve mera paylaşımına meraklı ki canımı sıkıyor gördükçe seninle paylaşıyorum. En son attığıma bak takriben 3-4 kg havyarlı bir sazanı yakaladığı mera ismi ile birlikte dünkü avım diye paylaşmış bohçacı. Herkes ayaklandıktan sonra yok işte 3 ay önce tuttuk bilmem ne. Bu gruplarda tebliğler paylaşılıp, böyle olaylara izin verilmemesi görüldüğünde kaldırılması birazda insanları bilinçlendirmesi gerekiyor. Umarım korktuğum gibi olmazda insanlarımız gerçekten bilinçlenir.

11. süha günay

süha günay süha günay

Valla neredeyse herkesin cebinde akıllı telefon ve internet bağlantısı var artık.
    Facebook'ta avlak veya benzeri bilgiler paylaşılsa ne olur, paylaşılmasa ne olur, zaten herkes her yerden istediği bilgiyi paylaşıyor. burada en önemli şey bilinçlilik, bilgi ve vicdandır bana göre.