Merhaba arkadaşlar; Facebook hesabını dondurmayı çoğumuz biliyoruzdur. Ancak iş hesabı silmeye gelince site yapımcıları veri tabanında kullanıcıların ve onlara ait hesapların silinmemesi için genellikle hesap silmeyi zorlaştırılar. Karmaşık bir sürü ayar sonrası silme işlemini gerçekleştirebiliriz. Facebook sitesi de bu sitelere bir örnektir. Bilmeyenler için aşağıda silme işlemini adım adım anlatacağım. Silmek istediğimiz facebook hesabımıza giriş yapıyoruz. https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account Yukarıdaki linke tıkladığımızda aşağıdaki onay penceresi gelecektir. Gönder butonuna bastığımızda ise aşağıdaki şifre ve captcha penceresi gelecektir. Şifremizi ve kutudaki metini ( yazıyı okuyamazsanız "Farklı sözcükler dene" ye tıklayarak okuyabildiğiniz metine kadar değiştirebiliyorsunuz) doğru olarak girdikten sonra Tamam butonuna basıyoruz. Aşağıdaki pencere gelecektir. Tamam butonuna bastığımızda hesaptan otomatik olarak çıkış yapılıyor. Aynı hesaba açıklamada yazdığı gibi 14 gün içerisinde girilmez ise hesap siliniyor. 14 gün içerisinde tekrar hesaba giriş yaparsak aşağıdaki pencere geliyor karşımıza. Silme işlemini onaylarsak tekrar hesaptan çıkış yapılıyor ve silme süresi işlemeye devam ediyor. Silmeyi iptal edersek "Hesabı Yeniden Etkinleştirme" ve "Hesabı Dondurma" seçenekleri geliyor karşımıza. Hesabını silmek isteyip silemeyenlere yardımcı olur diye düşünüyorum... [ ALINTI DEĞİLDİR ]
Bende bi ara çok aramıştım silmenin yollarını sonunda kurcalarken bulmuştum bulmuştum. Faydalı bir bilgi. Yararlananlar mutlaka olacaktır. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
facebook üzerinde yapabileceğiniz herşey zaten site üzerinde açık biçimde anlatılmış, bulmak o kadarda zor değil ama...