Havalar bu kadar güzel olunca gönül ferman dinlemiyor...Salı günü Babakaleye gidip döndükten sonra hemen hemen hergün Balık sevdalısı arkadaşları hiç rahat bırakmadım.Bu güzel havalar kaçmazzzz.Çarşamba , perşembe ,cuma ....ve nihayet Cumartesi sabahı Hilkat aradı ''Hazır ol,gidiyoruz ''.Derhal kumanyalar hazırlandı, Küçükkuyu'dan yem için taze Karides ve Sardalya alınıp yola devam edildi.Bu kez ekip farklıydı Hilkat,Adnan,Davut ve Murat.Babakaleye vardığımızda bir çay molası verdik;bende bu arada sizler için küçük bir tarihi gezi yaptım. Yola çoıkmadan yaptığım kontrollerde havanın hafif imbat olması lazımdı.Ancak burası Babakaleydi sağı solu belli olmaz.Yoldan inerken Akliman bölgesinde dalgaları görünce eyvah demiştim anca Limana inince yüreğime su serpildi.Bugün ava çıkacağımız Deveboynu bölgesi çok daha sakindi. Eşyalar teknemize aktarıldıktan sonra Vira Bismillah.İşte denizdeyiz.Bugün ''72 '' diye adlandırdığımız kerterezimize gideceğiz;Hilkat'ın favorisi.Limandan oldukça uzak ancak tekne oldukça kuvvetli;kısa sürede ulaşıyoruz.Kısa bir hazırlıktan sonra oltalar suyla buluşuyor.Yerimizin adı derinlğinden tam 72m.Taşımızın üstünde durabildiğimiz sürece Mercanlarımızı ve Istakarozlarımızı aldık.Ve ilk Fangri Mercanımı burda aldım Babakale ışıl ışıl... Babakale camii Cami Osmanlı İmparatorluğu Padişahlarından III.Ahmet döneminde Kaptan-ı Derya Kaymak Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Babakalenin kaderi Padişah III.Ahmet'in bir fırtına sırasında Limanına sığınmasıyla değişir.Köy halkı tüm taleplerini Padişaha bizzat iletir.İsteklerin yapımı için bir ferman yayınlanır.Cami,kale su kanalları ve çeşmelerin yapımında çalışan mahkumlara özgürlükleri verilir ve affedilirler.1725 Ana kapısındaki kitabe Kitabede Babakale demekle meşhur bir zeyh hakik İdi bu virane gevher cismi Latif Baba Döndürüp pek bu zayihane gülüşüp konuşmak Karar fertin hart ederlerdi müslümane Vakıf olunca Kaptan Paşa Etti ferman bu zatı ümrane Yaptı bu mabedi ki ol Halkı tebrik ederek itaane Dedi tarihi için mahı gayp Bu iki muamma ümmü güşhane Mevzuu hisse bu kadime Oldu tarih bu ibadethane 1140 - 1141 Batı kapısındaki kitabe Kitabede Himmet edince Kaptan Mustafa Paşa İş bu ibadet mabedi kıldı Miftah ehli islam için Dikti bu camii bina Kim olur hanlı temaşa Hayrül ihşa ............ ............ Güzel Yurdumda EZANLAR SUSMASIN BAYRAĞIMIZ İNMESİN Denizdeyiz Hilkat Hilkatı dublesi İşte benim dublem Mercanlar Davut 'da boş durmadı İlk FANGRİ MERCAN Havalar müsade ettikçe Babakale seferleri kısmetse devam edecek.Allah oltamızdan balığımızı eksik etmesin.21 Kasım 2009 Babakale Takım: zokalı iğne - gezer kurşun, 3'lü mercan takım Yem:Karides,sardalya Hava:1-2 Deniz:Sakin
Tebrikler. Başka diyecek söz yok. Ayrıca Babakale tarihiyle ilgili pasajlarınızı da keyifle okudum. Raporların bu şekilde yöre ile özdeşleştirilmesi inanın çok hoşuma gidiyor.. Bunun için ayrıca teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
Tebrikler Murat, neşeniz daim olsun. Resimler de çok güzel, deniz insanın içini ısıtıyor. Selamlar, dahasına rastgele.
Ellerinize emeklerinize sağlık. Süper bir av olmuş.Erdinç kardeşimde 17 yıllık babakaleli olarak nasıl içi geçiriyordur kimbilir.:-=)))))
Hayır mercanın büyüğü yine mercandır.Fangri mercanla aynı familyadan fakat farklı bir balık türüdür,iri bir mercanla küçük bir fangriyi azı dişlerinden ayırabilirsin...Derin sularda,kayalık yerlerde,aniden derinleşen yarların oyuklarında yaşamayı severler.İzmir mordoğanda 5-6 kilo gelebilecek fangrileri görsemde yakalamak bir türlü nasip olmadı daha...Burdaki arkadaşın tuttuğu henüz küçük bir fangridir.
Murat güzel bir av günü yaşamışsınız tebrikler yıllar önce babakaleye tavsiye üzerine uğramıştım balıkçılık için güzel bir yer o yakaladığınız mercanları marmaradada yakalıyoruz onlara bildiğim kadarıyla tonga baş mercan deniliyor çorludaki işcanlarla bir akrabalınız varmı bu güzel avlarınızın devamını dilerim rastgele