Favori Kalamar Zokanız ?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında inanilmaz tarafından paylaşıldı.

  1. inanilmaz

    inanilmaz onur

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    185
    Şehir:
    hatay
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Merhaba arkadaşlar bu aralar kalamar merakı sardı beni gidiyo. Sanırım yemesini çok sevdiğim için :)

    Tecrubeli abiler arkadaşlar en çok verim aldığı kalamar zokalarını renklerini markalarını boyutlarını vb yazabilir mi acaba? Yada kendilerine özgü yakalama taktikleri yemleri varsa ?
     
  2. crowtattoo

    crowtattoo yusuf

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    117
    Şehir:
    finike/ANTALYA
    Favori Kamış:
    CORMORAN BULL FIGHTER SPINNING LIGHT 270cm
    Favori Makine:
    DAIWA MEGA FORCE 100TSHL BAİT CASTİNG MAKİNA
    En İyi Avı:
    Barakuda 5.19 kg vatos 6 kg=Pattaya/thailand
    tam adamına cattın :) kalamar için pembe ve açık renkler varketmez kalamarvarsa atlıcakdır tek yapman gereken zokayı dipde oynatman oynatırken tek bi nokda var bazen kalamar saldırırken zokaya ürküp kaçabiliyo çok gözlemledim canlı canlı gözlerimle :)
     
  3. inanilmaz

    inanilmaz onur

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    185
    Şehir:
    hatay
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Çok teşekkür ederim bilgiler için. Birde gece avlayacaksak kesinlikle fener ile zokayı parlatmalıyız dimi fosforla yoksa pek etkili olmaz mı? Bu arada demek ki ben o gün ondan hiç yakalayamadım suyun üstünde yüzdürüyordum zokayı demekki dipte yüzdürmek hareket ettirmek lazımmış :(. Peki surf kamışa taksam zokayı farkedermi tutabilirmiyim.
     
  4. Vedat Abayoğlu

    Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

    Yaş:
    77
    Mesajlar:
    7.065
    Şehir:
    Canakkale
    Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Onur

    Kalamar avı benimde sevdiğim,kafa yorduğum başarılı neticeler aldığım bir avdır.

    Bilindiği gibi iki şekilde yapılır.

    İlki,çapari gibi aralıklı,köstekli,yada kösteksiz ana beden üzerine,arzuya göre 3 ila beş adedini,boyları küçük olanlardan ve altında kurşunu olmayanlardan seçip,akşam üstlerinde başlayan,uygun yerlerde 20-30 metrelerde derinliği aranarak ve lütfen taa su üstüne kadar çekilerek yapılan,en altta tercihan ağır bir zoka şeklinde yeşil renkte bir kalamar zokası bulunmadığı anlarda kromajlı mavruka kurşunuyla yapılan avdır.

    İkincisi ise akşam karanlığı çökünce ilk av şeklinin takımının toplanıp bu kere altı kurşunlu yada rapala gibi gagalı olanlarla,kıyıya paralel çok ağır yolla seyredilip sırtı çeker stilinde yapılan avdır.Bu avda mehtabın olması esatır.

    Aranılacak derinlik bu kere birkaç metreden başlar 10 belki bazen daha fazla derinlikte seyredilerek yapılacaktır.

    Elbette liman başlarında veya uygun yerlerde kıyıdan atçek tekniğiylede akşamüstü ve mehtaplı gecelerdede yapılabilinir

    Özellikle orta ege bölgelerinde normal bir yemli dip avı yapılırken,takımınızın fırdöndüsüne iliştireceğiniz bir küçük kalamar zokasınada arada kalamar gelir.

    Ben son zamanlarda Rapala marka,gagalı 10 cm uzunluğunda Firetiger mavi veya yeşil desenli ve ayrıca aynı markanın aynı tipte bu kere üstü penbemsi renkte yanları beyaz ve siyah iri benekli olanlarıyla avlanmayı tercih etmekteyim.
    Tabiiki bu av şekli karanlık çökünce mehtapta sırtı şeklinde yapılan avda kullandıklarımdır.

    Lütfen çapari gibi dizilen takımda gagalı yada altı kurşunlu tipleri ve büyük boyda olanları kullanmayınız.

    Sevgiler
     
  5. inanilmaz

    inanilmaz onur

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    185
    Şehir:
    hatay
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit surf kamış 3.90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir 55
    Abicim harikasın. Mükemmel bilgiler olmuş. Sizin kalamar avınızıda incelemiştim zaten. Günlerim sizi kıskanmakla geçiyor. En sonunda iskenderundan kaçıp yanınıza sığınacağım :)
     
  6. denizleri aşta gel

    denizleri aşta gel ONUR

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    470
    Şehir:
    İZMİR/BORNOVA
    Yukarıda da Vedat üstadın izah ettiği gibi kalamar avı esasen budur ayrıca eklemek istediğim bir husus var kalamar olan bölgeyi bulmanıza yardımcı olacak niteliktedir.Bu avı kıyıdan yaptığımızda aradığımız ilk şey kalamarın saldıracağı ufak balıkların olduğu bölgeleri tespit etmek bunlar da büyük oranda eriştelik alanlardır ufak balıkların -gümüş gibi- plankton açısından verimli olabilecek bu yerlerde dolaşması söz konusu olduğu için kalamarlar da avlanmak için bu bölgeleri daha çok tercih eder bu alanlarda zokamızı eriştelerin hemen üzerinden yavaşça çekersek kalamar alma şansımız yüksek olur.

    Kalamarın şu huyuda vardır zokayı tam kavramadan önce hafifçe çekiştirir bu noktada yapmamız gereken zokayı serbest bırakmaktır tersi düşünülsede (kaçan balık izlenimi vermek) pek başarılı olmayabiliyor ürkek davranan bu avcıyı kaçırabiliyor o yüzden zokayı tam manasıyla kavradığını anladıktan sonra çekmek en iyisi zaten kalamarda bunu ziyadesiyle belli edecektir sübye gibi hareketsiz bir şekilde gelmiyor kıyıya benim bu avda favorim rapalanın velvet squit modelidir 14 gr lık yeşil olanını kullanıyorum ama bana sorarsanız hiç bir önemi yok kalamar haraket eden parlayan herşeye saldıracaktır arasındaki tek fark bana göre kalite ve dayanıklılık ucuz malzemeden imal zokalar çabukça deforme olabiliyor.