faydalı bir icat

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Arkadaşlar internette dolaşırken rastladım ve bir tane örnek yaptım. Bakalım ne işe yaradığını bilen olacak mı ?

2. fish founder

fish founder Özgür

ucu kanca olarak döndürülmemek kaydı ile 'sadece bükük vaziyette' beden üzerinde stoper olarak kullanıyor tuzlu su avında,

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    bu şekilde kullanım amacı daha farklı .

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Aklıma 2 şey geliyor :confused: :confused: :confused:

hmmmmmm birincisi hamur gibi bir yem dağılmasın diye içine konabilecek yay olabilir,

ikincisi, yaprak yemi sabitlemek için olabilir mi acep??

merak ettim yahu, biraz ipucu verseniz :) :)

5. LapinCash

LapinCash

Bu ne işe yarıyor yani ucundaki iğne yayada yemmi takılıyor ?

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    :) Kusuruma bakmayın bence hiç bir işe yaramaz. :)

Deneyin, işe yaradığını fotograf ve videoyla buraya aktarın fikrimi değiştirin :D

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) surf balıkçılık yapanlar eminim tahmin edeceklerdir.

8. fish founder

fish founder Özgür

Sevgili Özcan,
    bu aparata binlerce yorum yapılabilinir lakin en önemlisi bunun kağıt üzerinde neye yaradığı açıklandıkdan sonra ki yorumları almak,
    her arkadaşımız nette bulduğu bir bilgiyi haydi bilin bakalım şeklinde yayınlamaya kalksa forum bulmaca köşesine döner diye düşünüyorum,
    dolayısı ile senden bunun neye yaradığı hakkında bilgiyi de beklediğimizi hatırlatıyorum,

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Sevgili arkadaşım birazdan ne işe yaradığını bizzat fotoğrafı yükleyip göstereceğim. telden henüz çektim fotoyu. sanırım pek çok yemli avcılık yapan arkadaşımızın işine yarayacak bir ağarat olacaktır..
    Sevgiyle Kal.

10. fish founder

fish founder Özgür

fotoları merakla bekliyoruz,

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O yaptığın büyük ihtimalle hiç bir işe yaramayacak :(

Bir bait clip yapmaya çalışmışsın. Yani, atarken yemi kurşunun yanında tutacak ve mesafe ile yemin düşmemesi için kullanılacak. Ama o yay formu misinayı kavrayamaz. İğnenin ucu vs. takılır. Tel çok ince, yemi gergin tutamaz.

Ama biraz uğraşırsan, işe yarayacak birini yapabileceğine eminim.

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Bait holder ya da Türkçe adıyla yem tutucu diyelim.( Çok gelişmişini impact shield diye internetten arattırabilirsiniz. ) Özellikle ikili ya da üçlü yemli takımlarımızı uzağa atarken iğneyi bu aparata tutturuyoruz (aparatın önüne koyacağımız bir stoper yardımı ile de aparatı sabitliyoruz)ve köstek bedene yapışık gittiğinden hem atıştaki performansımızı arttırıyor hem de yemin düşme olasılığını enaza indiriyor. . Takım suya düştüğü anda kendiliğinden iğne bu aparattan kurtularak serbest şeklini alıyor. Yemi avcılık yapanların eminimki çok işine yarayacaktır.
    Telin hazırlanış videosu da yabancı bir siteden bulmuştum .
    http://www.ktunnel.com/index.php/10...1dbcce41790f655b0a9dfc7caa25f527b22bdf6118012

video açmazsa Bait clip self made olarak da youtube dan arattırarak bulabilirsiniz.

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sabitlemek için kullandığım stoper.ı kendim silikondan yaptım ve oldukça sağlam bir şekilde aparatı sabitliyor. bahçedeki denemelerim oldukça başarılı ama dediğiniz gibi kısmetse yakında balığa gidersem deneyeceğim.

14. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Sahte kurtçuk yapmışsınız :D

15. valla bende İğne bağlamak için sanmıştım.. kanca kısmına iğneyi koyuyoz.. misinayı aralardan doluyoz bekliyodum :D:D allahtan sazanlamamışım valla :)

16. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) Aslında fena fikir de değil hani. Bununla ilgili de bi çalışma yapılabilir.
    Sağlıcakla Kal .

17. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) O şekilde de kullanmayı bi denemek lazım. Bakarsın işe yarar.
    Sağlıcakla Kal.

18. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Kutay alemsin sen yahu,

Kutay bak ne diyeceğim, ben telden balığa kendisi gidip balıkları tutup eve getiren aparat yaptım :D :D :D :D

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Özcan,

Abi mantıklı, sadece suya düşünce iğne ondan nasıl ayrılacak kısmını anlamadım

20. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Ben karada denedim. toprağa düşünce kendiliğinden ayrılıyor. Sanırım o anki çarpmanın şok etkisi ile olsa gerek. Denizde bu etki daha da fazla olacaktır, üstelik bir de suyun o anki uygulayacağı basıncı düşünürsek. Bunun en iyi yolu bir kez denemek. Yapımı çok kolay. Ben Kayseri' de olduğum için uzun bir süre deneme fırsatım olamayabilir. Sizden rica etsem deneyip sonucu bildirir misiniz ?
    Sağlıcakla Kalın.