Geçen yaz tesadüfen görüp kullandığım ve olağanüstü randıman aldığım bir çapariden bahsetmek istiyorum. Resmini eklemeye çalıştığım çaparinin bedeni 0.20-0.25, köstek 0.10-0.15 arası sufix invisiline misina. Siyah iğne, yeşil floş ve gümüş sim kullanılmış. Diğer çaparilerle arasında çok açık bir fark var. Geçen sene üreticisi (okyanus fishing) ile iletişime geçtim. Ancak bana geçen hafta gönderdikleri tamamen farklıydı. Yani sadece florocarbon misina olması da tek başına yetmiyor. En iyi randımanı resimdeki haliyle aldım. Şimdi bir isteğim var. Böyle çapariyi nereden bulabilirim? Bilgisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ]
sanırım resmi D:\\ sürücüden değilde imageshack ten incelesek daha net görünecek gibi ama görmeden de önerim madem farkın nerde olduğunu sen biliyorsun çapariyi sen yap
Sufix invisiline misinalar oldukça kaliteli ve sağlam misinalardır..Ancak bu misinalar makaralarında 50 metre olarak satılıyor..İyi bir uç misina olduğu kanaatındayım..Ülkemizde satışının olduğu konusunda net bilgim maaalesef yok..
Ozan Bey, inanın yapabilsem kendim bağlayacağım çapariyi... Şimdiye dek hiç bağlamamıştım daha yeni yeni deniyorum... Ancak bir ustadan öğrensem iyi olacak gibi
Üretici Firma İstanbul'da okyanus fishing, ancak firmanın kendisi bile aynını yapamadı ya da yapmadı bilmiyorum. Ama mutlaka benzeri ürünleri yapan başka malzemecilerde vardır. Bursa'da da bulunabilir. İlginize teşekkür ederim Halil Bey
Selamlar Adnan Abi; Benim eskiden kullandığım çaparilere benziyor. Karaköy'de ki Spot Balıkçılık'tan almıştım. İstersen sitesine bak derim. Bulabileceğini düşünüyorum. Ben bakmıyorum uzun zamandır. Yenileniyordu site...
Adnan abi yanlış anlamaman ve diğer arkadaşlarında önerileri sanırım o yönde olacaktır. Bende sizinn gibi bu çapari konusunda talkıntılı idim ama bu çapari bağlama işini öğrenmeden bu iş olmuyor abi sana tavsiyem bir an önce öğrenmendir. Bunun içinde balığa gittiğinde orada çapari bağlaması bilen birilerinden size öğretmesini rica etmenizdir. Ben de sizin gibi bu konuda yetersizdim ve bu yöntem ile öğrendim. Ve şu anda her türlü çapariyi kendim yaptığım gibi bazen farklı şeylerde denediğim oluyor çapari konusunda. Bunu öğrenmek sizn ufkunuzu açacaktır...Sevgiyel kalın....
Spot Balıkçılıkta olabilir o çeşit çapari.. zaten ürünü aldığım yerde oraya yakındı... Sonuçta İstanbul'da benzer ürünü birden fazla yerde görmek mümkün.. Ama dediğin siteye baktım, pekte kullanışlı değil, aradığımı bulamadım, İletişim filan çalışmıyor.. Site daha yapım aşamasında görünüyor. Teşekkürler..
Haklısın, keşke bende çapari bağlamayı öğrenebilsem. Aslında çevremde bu işi bilenler var ama.. fırsatını bulupta birinden öğrenemedim henüz.. Şimdilik kendim bir iki deneme yaptım, bugün deniycem nasip olursa.. Ama görüntüsü aynen benzesede, bağladığım bu çapariyle yakalanacak balıkların oldukça maharetli olmaları gerekecek
Ama illakide almak istiyorum diyorsan senin aradığın çapari özelliklerini bu adrestekiler Bunlar Senin Aradıkların TIKLA Abi... taşıyor abi... Boğaz denemiştir tarafımca... Ve her türlü suda işyapar garantisi tecrübelerimce sabit... Benim 40 adet çapari siparişi yolda buda ne demek istediğimi tam olarak anlatır kanısındayım... Bunları kullanmanızı tavsiye ederim... Sevgiyle kalın.
Linkteki resmi gördüm. Geçen hafta bana gönderilen 200 adet çapariyle tıpatıp aynı. Fakat aldığım gün denedim, ben burada randıman alamadım. Konuyu açtığımda da yazmıştım: sanırım floş rengi, iğne büyüklüğü ve sim de çok etkili oluyor. Bu arada belki de denemek için biraz daha zaman tanımalıydım diye düşünüyorum çapariler için ama ertesi gün geri gönderdim. Yine de elimde birkaç örnek kaldı onları denerim
Erkan Bey, bu arada gönderdiğiniz linki inceledim. Aynı sitede benim aradığıma çok benzer bi çapari gördüm sipariş vermeyi düşünüyorum. Siz oradan mı alışveriş yapıyorsunuz? Online alışveriş yani? http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=20-HAY-CAP-3
antalya ya gelirsen ben sana öğreteyim. ama o çapari en iyi iş yapan çapari olamaz . onun balık aldığı yerde başka çaparilerde iş yapar bence ortalama bir çapariden fazla bir özelliği yok. benim kriterlerimde iyi bi rçapari değil yani
Evet, aslında eskiden bir sitede çapari bağlama flash animasyonlu olarak anlatılıyordu gibi hatırlıyorum. Görüntülü anlatımda işe yarayabilir, teşekkürler...
Abi bu çapari pazarlama stratejisinden başka bir şey değil. Almanı tavsiye etmem. Hayaley misine falan kanımca boş işler. Ama sen bilirsin. Beden 0,20-0,25 köstekte 0,10 olursa eğer avlandığınız zamanda balık av veriyorsa iğneyide 11 nr siyah veya beyaz ( günün zaman aralığına göre değişir bazen siyah iğne bazende siyah iğne iş yapar iki takım deneme ile anlaşılır bu zaten) kullanırsanız bu özelliklerde çapari ile kıyıdan balık almamanız imkansız... Ama hayalet tarzı ön ekler ile bir çapariye 2 küsüratli para vermek bence pek akıl karı değil. Ama aynı misine ve iğneleri edinenerek kendin çapari yaparsan denemeye değer diyebilirm. Sevgiyle kal....
Eğer becerebilirsem akşam evde ( şu an işteyim ) video kaydı ile sana bir çapari bağlama videosu hazırlamaya çalışırım abi...
Abi fotoğraf makinamın video su ile halletmeye çalışacağım şimdiye kadar denemdim ve sağlıklı birşey çıkarmı bilmiyorum abi ama denemeye değer eğer kaliteli bir görüntü çıkartabilirsem hallederim sorun değil abi...