Kıyıdan yemli takımla avlamak üzere, 80-100gr ağırlıkla kullanılacak, yumuşak ince ama sağlam FC misina tavsiyesine ihtiyacım var. Elimde yozuri nin mirage modeli 0.40mm lik FC misinası var fakat sorun çok sert olması.
Aynı sorunu ben de zamanında oldukça fazla yaşayanlardanım. Birçok saf FC misinada aynı problem var. Özellikle 0.30 ve üzeri kalınlıklarda saf fc misinalar adeta tel formunda oluyorlar. Kopmaları da genellikle düğüm yerlerinden kırılma şeklinde oluyor. Ben şu anda fc kaplama misina kullanıyorum. Monolara yakın bir sağlamlık ve esneklikte+fc lerin az görünme özelliklerine sahip. Kendi kullandığım misina Flipesca Super Maxim. Bende 0.12 den 0.30 a kadar bütün kalınlıkları mevcut. Levreğe yemli atarken 0.24mm olanıyla 100 gr kurşun kullanıyorum. Düğümlerde sorun olmadığı sürece herhangi bir kopma sorunuyla karşılaşmadım. Rahatlıkla tavsiye edebilirim.
Yücel usta, tavsiyeniz için teşekkürler. Remixon Süper Maxim olarak geçiyor ama ne yazık ki Avmarketinde sadece 0-45-0.55mm arasındakiler var. İstanbul'da nereden bulabilirim?
Ben İstoçtaki Remixondan temin ediyorum. Eğer oradan alırsanız bizim siteden olduğunuzu söyleyin, her türlü ilgilenirler.
0.40 bence fazla kalın 0.30 fazlasıyla işini görür. Ayıptır söylemesi geçen karagöze gittiğimizde 0.12 kullandım, sorun oldu çünkü ben de göremedim
Çok da güzel olur. Eğer ağır kurşunla atış yapıyorsan bedeni kalınlaştırabilirsin. Doğal olarak kalın beden takımın avcılığını azaltacağından, köstekleri inceltip boylarını uzatarak dengeyi sağlayabilirsin. İnce uzun köstek her zaman kısa kalın köstekten daha avcıdır(beklemeli avlarda) Biz amatör balıkçılar olarak takım hazırlarken malzemeyi ortalama balık boyuna göre değil de olası en büyük balığa göre seçeriz. Çok uzun zamandan sonra farkettim ki balık avındaki başarı avlaktaki ortalama balıkları en iyi yakalayacak incelikte takım hazırlamak ve büyük balık geldiğinde elimizdeki makina ve misinaya güvenmekten geçiyor. 0.22mm kalınlığında misinayla 9.750gr balık kıylatılabiliyorsa(örn)neden mırmırda 0.25 köstek kullanırız ki?